ΑΕΚ BC: Έδωσε ελπίδα στον κόσμο της και τώρα πρέπει να «χτίσει» πάνω σε αυτό

Σε έναν απροσδόκητα συναρπαστικό αγώνα, η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό Κυπέλλου της Κρήτης.

Μια αναμέτρηση που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με ένα ζέσταμα για τον Ολυμπιακό για το κυρίως πιάτο που θα είναι ο τελικός με τον αιώνιο αντίπαλο την Κυριακή. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έδωσε μια άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, ανέδειξε τα κενά διαστήματα που έχει στην απόδοση του ο Ολυμπιακός και μπορεί να λέει ότι έπεσε με ψηλά το κεφάλι.

Άψογη τακτικά, λύγισε λόγω ποιότητας

Μπορεί να ακουστεί οξύμωρο αλλά ο νικητής στην μάχη των 2 πάγκων ήταν ο προπονητής της ομάδας που έχασε. Ο Στέφανος Δέδας παρουσίασε μια ομάδα τρομερά διαβασμένη, με τακτικό πλάνο εστιασμένο στις αδυναμίες του Ολυμπιακού και που με ένα μαγικό τρόπο έκρυψε τις δικές της. Όταν λέμε έκρυψε εννοούμε ότι μπόρεσε να καλύψει τις απουσίες 3+1 παικτών που αποτελούν το Α και το Ω της ομάδας και είναι αυτοί που ανεβάζουν τα επίπεδα ποιότητας του συνόλου. Ο Ανγκόλα, ο Παππάς και ο Ράουτινς είδαν τον αγώνα από το σπίτι τους στην Αθήνα, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ βρέθηκε στο γήπεδο περισσότερο για να μπει στο κλίμα της ομάδας παρά για να παίξει. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν υπερπλήρης και είχε εκτός 12δας τον Λούντζη, έναν παίκτη που στην ΑΕΚ θα έπαιζε 30 λεπτά. Ο μόνος λόγος που αναφέρουμε όλα αυτά είναι για να γίνει κατανοητό πόσο δύσκολο ήταν το έργο της ΑΕΚ σήμερα και πόσο μεγάλο κατόρθωμα είναι του Στέφανου Δέδα και των παικτών του, ότι η ΑΕΚ έφτασε ένα (άστοχο) σουτ του Κολόμ μακριά από το παιχτεί το ματς στην μία κατοχή. Αν κάποιος το έλεγε αυτό πριν τον αγώνα, σίγουρα θα τον έπαιρναν από υπεραισιόδοξο μέχρι αιθεροβάμονα.

Ασφαλώς η ποιότητα και η πληρότητα του Ολυμπιακού έκανε την διαφορά, απέναντι σε μια ΑΕΚ που προσπαθούσε με το δικό της μπάσκετ να πάει το ματς εκεί που θέλει. Ασφαλώς κομβικό στην έκβαση του ματς ήταν η κούραση του Κολόμ και του Φλιώνη, δηλαδή των 2 μοναδικών γκαρντ της Ένωσης, που δέχτηκαν ασφυκτική πίεση από τους γκαρντ των «ερυθρολεύκων». Ο Κολόμ μπορεί να έβγαλε 12 ασιστ, μερικές για χάιλαιτ, αλλά σε αυτό τον αγώνα με αυτές τις απουσίες χρειαζόταν και το σκοράρισμα του και το 1/11 σουτ καταδίκασε τις προσπάθειες της ομάδας.

Συγκινητικός Χάμερ, τρομερός Φλιώνης

 Για τον Ίαν Χάμερ τα έχουμε πει πολλές φορές, ο τρόπος που αγωνίζεται, το πάθος που βάζει στο παιχνίδι του και η παρουσία του και στις μεριές του παρκέ είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικός. Απέναντι σε μια φροντ λάιν που έχει κάνει άπειρες ζημιές σε όλη την Ευρώπη ο Αμερικανός έβαλε 26 πόντους, παλεύοντας σχεδόν μόνος του. Από κοντά και ο Δημήτρης Φλιώνης που κάνει αυτό ακριβώς που θέλει ο Στέφανος Δέδας από το γκαρντ του, δηλαδή το κάθετο και άμεσο παιχνίδι όταν βρει χώρο για διεισδύσει στην ρακέτα. Απέναντι στον Σλούκα τα πήγε αρκετά καλά και δείχνει συνεχώς να βελτιώνεται.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Στέφανο Δέδα. Ο Έλληνας τεχνικός, με όλα αυτά που του έχουν συμβεί φέτος θα μπορούσε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, βλέποντας να χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο. Αντ’ αυτού, σε κάθε ματς που η ΑΕΚ κάνει μια υπερβατική εμφάνιση, δεν ψάχνει για δικαιολογίες, αλλά προσπαθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Πλέον το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψουν οι τραυματίες και να ενσωματωθούν παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ και ο Κόνιαρης, για να δούμε το μπάσκετ που θέλει με όση ποιότητα απαιτείται για να μην αρκείται η ΑΕΚ στις καλές εμφανίσεις αλλά να κάνει και σημαντικές νίκες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News