ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Από τους ανίκανους της ΕΠΟ ποιος θα μας προστατεύσει;

Η διοίκηση της ΕΠΟ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι ανίκανη να λάβει ακόμη και αυτονόητες αποφάσεις για κάθε νοήμονα άνθρωπο. Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

Η διοίκηση της ΕΠΟ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι ανίκανη να λάβει ακόμη και αυτονόητες αποφάσεις για κάθε νοήμονα άνθρωπο. Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

ΕΠΟ, το μεγαλείο σου! Τι κι αν η ελληνική κυβέρνηση κήρυξε επίσημη αργία στην Αττική και για την Τετάρτη; Τί κι αν οι διοικούντες την Ελληνική Ομοσπονδία έσπευσαν από το βράδυ της Δευτέρας – και σωστά – να αναβάλλουν τον προημιτελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ;

Στο Πάρκο Γουδή έχουν αίσθηση για το τι συμβαίνει γύρω τους, είναι εγκλωβισμένοι απλά στον παραγοντικό τους μικρόκοσμο; 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης οι «φωστήρες» στο Πάρκο Γουδή επέμεναν ότι η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό το βράδυ της Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έπρεπε να διεξαχθεί κανονικά επειδή, το χορτάρι της έδρας του φαληρικού γηπέδου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν γενικά την παραμικρή αίσθηση για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους, ή βρίσκονται καθημερινά εγκλωβισμένοι στο δικό τους παραγοντικό μικρόκοσμο, εθισμένοι απλά να δηλώνουν υποτέλεια στα εκάστοτε αφεντικά τους (αφεντικά όλων των χρωμάτων, για να μην παρεξηγηθώ).

Διάβαζα τις δηλώσεις του αγαπητού κυρίου Κωνσταντίνου Νίκα, υπεύθυνου της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος (και για ένα φεγγάρι… επίδοξου διεκδικητή της θέσης του προέδρου της Ομοσπονδίας από τον Θοδωρή Ζαγοράκη) στο metrosport, και ειλικρινά… έτριβα τα μάτια μου!

«Στον Πειραιά δεν έχει χιονίσει και το Καραϊσκάκη είναι καθαρό. Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός». Αυτά ήταν τα ακριβή λεγόμενά του, τα οποία υποθέτω ότι εξέφραζαν απόλυτα και τις σκέψεις του Παναγιώτη Δημητρίου και του Ιάκωβου Φιλιππούση. Τα διάβαζα και αναρωτιόμουν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Αττική το τελευταίο 48ωρο;

Οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν την Τετάρτη «κίνδυνο – θάνατο» λόγω του παγετού, αλλά στην ΕΠΟ δεν έβλεπαν λόγο για να αναβληθεί το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

Σε μια μέρα που η ίδια η κυβέρνηση όρισε ως αργία σε ολόκληρο το νομό την Τετάρτη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η ΕΠΟ… «δεν έβλεπε το λόγο για τον οποίο δεν μπορούσε να διεξαχθεί το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός».

Σε μια μέρα που οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν «κίνδυνο – θάνατο» λόγω του παγετού σε ολόκληρη την Αττική, ζητώντας από τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, στο Πάρκο Γουδή ετοιμάζονταν να στείλουν στο Καραϊσκάκη δεκάδες εργαζόμενους που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας αθλητικής εγκατάστασης, την τέλεση ενός αγώνα και την κάλυψή του από τα ΜΜΕ, αδιαφορώντας προκλητικά για τους κινδύνους που θα τους έθεταν.

Ειλικρινά δεν μπαίνω καν στην παρασκηνιακή εξέταση όσων συνέβησαν τις τελευταίες ώρες και κατά πόσο έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι στην ΕΠΟ ήθελαν πάση θυσία να… ξεκουράσουν τον ΠΑΟΚ ενόψει Τούμπας και να στείλουν κουρασμένο τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη. Αρνούμαι να μπω καν σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν με απασχολούν ποσώς τα κίνητρα των υπευθύνων της Ομοσπονδίας.

Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είτε από ανικανότητα, είτε από ιδιοτελείς σκοπούς ετοιμάζονταν να στείλουν δεκάδες εργαζόμενους να κινδυνεύσουν σε δρόμους – παγοδρόμια, αγνοώντας ακόμη και τις υποδείξεις κυβέρνησης και μετεωρολόγων!

Ευτυχώς ήρθε η Πολιτική Προστασία να πράξει το αυτονόητο και να απαγορεύσει την τέλεση οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας στους νομούς που έχει κηρυχθεί αργία για την Τετάρτη.

Από τον παγετό τουλάχιστον γλιτώσαμε. Από την ανικανότητα των παραγόντων της ΕΠΟ φοβάμαι ότι δεν μπορεί να μας προστατεύσει κανείς…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News