ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Δείτε την αλήθεια κατάματα, έτσι δεν πάει πουθενά ο Παναθηναϊκός!

Η σκληρή τιμωρία του Παναθηναϊκού που πήγε να παίξει τον “τελικό” με τον ΟΦΗ δίχως να βγάλει αντίδραση.

 

Ο Καραντώνης είναι το καλύτερο άλλοθι για τον Παναθηναϊκό για να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματά του μετά το κάζο στο Ηράκλειο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Τι πιο βολικό να τα ρίξει στον Καραντώνη. Τι πιο βολικό να τα ρίξουμε στην μαύρη του τη μοίρα. Τι πιο βολικό να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να μη δει όπως πρέπει το κάζο στο “Γεντί Κουλέ”. Ναι, κάζο είναι. Με 1-2 μπροστά στο σκορ, ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το διπλό -άντε στη χειρότερη την ισοπαλία- αλλά έφαγε δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο. Πάμε ξανά: έφαγε δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο.

Ο Καραντώνης φταίει που μίκρυνε ο Παναθηναϊκός;

Δεν είχε τη δύναμη να τελειώσει το παιχνίδι, δεν είχε τη δύναμη να κρατήσει το αποτέλεσμα, δεν είχε το μυαλό να διαχειριστεί το προβάδισμα και την αποβολή. Αλλά ναι, φταίει ο Καραντώνης. Πάντα κάτι άλλο φταίει στον φετινό -ολοένα μικρότερο σε νοοτροπία- Παναθηναϊκό που έφτασε ακόμα και μία ανάσα από την τρίτη θέση και τώρα τρέμει μήπως και δεν καταφέρει να μπει εξάδα. Και καταλαβαίνετε τι φιάσκο θα είναι αυτό αν οι “πράσινοι” χάσουν τα πλέι οφ και για ακόμα μία χρονιά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν θέλετε να τα ρίξετε στη διαιτησία, βάλτε τα με τον ανεκδιήγητο βοηθό που στο πρώτο ημίχρονο ακύρωσε το 1-2 του Παλάσιος. Ευτυχώς για κάτι τέτοιες φάσεις είναι το VAR, δυστυχώς σε κάτι τέτοιες φάσεις επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο διαιτησίας στην Ελλάδα.

Κλείνει η παρένθεση και επιστρέφουμε στα του αγώνα. Τι έκανε ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, στον τελικό του Ηρακλείου. Γιατί τελικός ήταν, αν δεν το έχετε καταλάβει. Μετά το στραπάτσο από τον Αστέρα και τα νέα δεδομένα στη βαθμολογία, οι “πράσινοι” πήγαν να παίξουν με τον ΟΦΗ μόνο για τη νίκη για να μην μπουν σε μπελάδες. Και μπήκαν.

Πήγαν στον «τελικό» χωρίς να έχουν καταλάβει τι έπαιζαν

Δείτε τον ΟΦΗ. Τρεις σερί ήττες, τρεις ψυχρολουσίες. Από ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και Λαμία. Αν ήταν άλλη ομάδα θα την είχε πάρει από κάτω. Έμεινε ζωντανός μετά το κακό του πρώτο ημίχρονο και το πάλεψε ως τέλους για να φτάσει στην ανατροπή. Αντίδραση λέγεται αυτό. Αντίδραση που δεν είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κανονικά έπρεπε να πάει στο “Γεντί Κουλέ” με μάτι θολωμένο και το μαχαίρι στα δόντια για να παίξει με έναν αντίπαλο που τον έκανε (ξανά) βασικό διεκδικητή της εισόδου στα πλέι οφ και αντί να βγάλει από πάνω του τον βραχνά τώρα έχει να διαχειριστεί και αυτή την πίεση.

Η ΠΑΕ προφανώς βλέπει άλλα πράγματα και λειτουργεί με βάση το δικό της συμφέρον. Ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε σε άλλα ματς και τι έκανε; Τίποτα. Τώρα θυμήθηκε να βγάλει ανακοίνωση, τώρα θεωρεί πως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανοίξει πόλεμο. Προς το παρόν βγαίνει χαμένος, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι.

Μόνο ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να κάνει ξανά ομάδα τον Παναθηναϊκό

Ας μείνουμε στις δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το ματς. Κυνικές δηλώσεις, απόλυτα αγωνιστικές, όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι. Κύριος με “Κ” κεφαλαίο, παραμένει ο ιδανικός για τον πάγκο του Παναθηναϊκού και ο μοναδικός που μπορεί να διαμορφώσει ξανά το dna του συλλόγου. Να τον κάνει ξανά μεγάλη ομάδα. Τούτη τη στιγμή, πάντως, το μέγεθος Γιοβάνοβιτς είναι μεγαλύτερο από τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Και αυτό λέει πολλά.

Ως επιμύθιο, δύο λόγια για το αγωνιστικό κομμάτι και την αποβολή του Βιγιαφάνες. Με 11 παίκτες ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα το έχανε το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ, όμως, μετά την αποβολή έγινε ατσάλινος και στρίμωξε στα σχοινιά τον αντίπαλό του για να δικαιωθεί από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Πότε το έκανε αυτό φέτος ο Παναθηναϊκός; Ρητορικό το ερώτημα.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News