ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερα κέρδη απ’ ό,τι περίμενε

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας είχε πολλά να χάσει και τίποτα να κερδίσει. Ωστόσο, ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου εξελίχτηκε κάπως διαφορετικά.

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας είχε πολλά να χάσει και τίποτα να κερδίσει. Ωστόσο, ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου εξελίχτηκε κάπως διαφορετικά.

Ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου είχε ελάχιστα να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, αλλά η ζημιά θα ήταν πολύ μεγάλη εάν στράβωνε κάτι. Γιατί η νίκη και η πρόκριση κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας θεωρείται δεδομένη και δεν αποτελεί (πολύ σωστά) επίτευγμα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το περιέγραψε εύγλωττα στις δηλώσεις του. «Αυτά τα ματς κρύβουν ιστορίες» σχολίασε μετά τη λήξη ο προπονητής του Τριφυλλιού και για όσους το αντιλήφθηκαν, εννοούσε πως σε ενδεχόμενη αποτυχία, γράφεται μία «μαύρη σελίδα» για όσους απαρτίζουν την ομάδα. Κοινώς, τα ονόματα τους στιγματίζονται για πάντα.

Ευτυχώς, στην προκειμένη όλοι εμφανίστηκαν συνειδητοποιημένοι και τελείωσαν (σχεδόν…) τη δουλειά με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 και ουσιαστικά, σκέφτεται ήδη την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Με κάθε σεβασμό, η Αναγέννηση πραγματοποιεί μία αξιόλογη προσπάθεια, θα διεκδικήσει μέχρι τέλος την άνοδο της από τον Βόρειο Όμιλο της Superleague 2, αλλά μοιάζει απίθανο να σκοράρει πέντε γκολ στη ρεβάνς του θεσσαλικού κάμπου!

Η σοβαρότητα του Παναθηναϊκού πιστώνεται στον Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιστώνεται πως έχει προσδώσει μία σταθερότητα στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες παίζουν με ένα τέμπο και ένα τρόπο, ανεξαρτήτως της διοργάνωσης και του αντιπάλου. Αυτή η σταθεροποίηση δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί σε λίγους μήνες, ούτε να εκπαιδευτεί σε αυτό το στυλ ένα ρόστερ που είχε μάθει διαφορετικά. Τόσο με αγωνιστικά κριτήρια, όσο και επειδή είχε συνηθίσει να μην νιώθει πίεση και να παίζει για τη… χαρά του σπορ.

Από τη σοβαρότητα και την προσήλωση, ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερα κέρδη απ’ όσα έδινε η αναμέτρηση. Κέρδισε ένα ματς χωρίς πίεση, αφού ο δεύτερος προημιτελικός θα επιτρέψει στον Γιοβάνοβιτς να τον διαχειριστεί με εκτεταμένο ροτέισον και με την προφύλαξη βασικών και επιβαρυμένων παικτών.

Ακόμα, το Τριφύλλι κέρδισε κάποιους οι οποίοι αναζητούν το «step up» τους αυτή την περίοδο. Τον Ματέους Βιτάλ, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στη καριέρα του. Τον Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος δεν έχει πείσει και ψάχνει την τόνωση της αυτοπεποίθησης του. Τον Καρλίτος, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στη διάρκεια του 2022, σκόραρε και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε.

Έρχονται ενισχύσεις για τον Παναθηναϊκό, αλλά πρώτα να έρθει το διπλό

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει το ελεύθερο στον Γιοβάνοβιτς δύο δύο-τρεις μεταγραφές, με συνολικό κόστος μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ. Αναμφίβολα, πρόκειται για υψηλό ποσό για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Σέρβος προπονητής έχει την ευχέρεια να φέρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ποδοσφαιριστές οι οποίοι πράγματι θα κάνουν τη διαφορά. Και αυτός είναι ο σκοπός του Γιοβάνοβιτς, αφού δεν ψάχνει για συμπληρώματα, ειδικά στην παρούσα φάση.

Ωστόσο, επειδή οι μεταγραφές αναμένονται στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, προηγείται το παιχνίδι του Σαββάτου στη Νίκαια. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να μάθει να νικάει εκτός έδρας και κόντρα στον Ιωνικό το διπλό είναι μονόδρομος. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς υπέπεσαν σε τραγικά λάθη και ηττήθηκαν. Τώρα δεν υπάρχει αυτό το περιθώριο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει, να εδραιωθεί στην τετράδα και να αρχίσει να κοιτάζει πιο ψηλά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News