ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Ο «μαγικός ζωμός» του Γιοβάνοβιτς

Ο Δρυΐδης Πανοραμίξ μοίραζε μαγικό ζωμό στο γαλατικό χωριό του Αστερίξ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει ανάλογο… ματζούνι, αλλά βρίσκει τρόπο να βελτιώνει τους παίκτες του.

Ο Δρυΐδης Πανοραμίξ μοίραζε μαγικό ζωμό στο γαλατικό χωριό του Αστερίξ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει ανάλογο… ματζούνι, αλλά βρίσκει τρόπο να βελτιώνει τους παίκτες του.

Καρλίτος. Αϊτόρ. Βιτάλ. Βιγιαφάνιες. Σάντσες. Εσχάτως, ο Κώτσιρας. Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής; Η βελτίωση που δείχνουν μέσω της δουλειάς με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παίκτες οι οποίοι προέρχονταν από κακή σεζόν, οι οποίοι υπέπιπταν σε επιπόλαια λάθη, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από διαφορετικές αιτίες, αναγεννιούνται με την αθλητική έννοια του όρου.

Θα έλεγε κανείς πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει έναν «μαγικό ζωμό» και τον μοιράζει στα μέλη της ομάδας του. Σαν άλλος Δρυίδης Πανοραμίξ, στο γαλατικό χωριό του Αστερίξ.

Φυσικά, ο Γιοβάνοβιτς δεν κρύβει μεταφυσικά μυστικά. Δεν καταφεύγει σε μαγγανείες και ξόρκια. Ο Σέρβος βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές επειδή δουλεύει μαζί τους, τους πείθει πως εφαρμόζοντας τις οδηγίες του, θα αποδώσουν καλύτερα. Οι παίκτες, ακόμα και αν διαφωνούν σε κάτι, διαπιστώνουν στο γήπεδο πως ο προπονητής έχει δίκιο. Μία συνθήκη που στο τέλος της ημέρας, πετυχαίνει το σκοπό της.

Ο Αϊτόρ είναι το απόλυτο παράδειγμα

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο Αϊτόρ. Η αυτοπεποίθηση με την οποία σκοράρει στη Νίκαια, ο τρόπος που τελειώνει τη φάση με το «κακό» πόδι του, το αριστερό, αποτελούν το αποκορύφωμα της ολικής επαναφοράς του Ισπανού. Ενός ανθρώπου με εύθραυστη ψυχοσύνθεση, την οποία είχε φροντίσει να… διαλύσει ο Λάζλο Μπόλονι. Γιατί αποχωρώντας από το Κορωπί, ο Ρουμάνος άφησε πίσω του ένα ράκος.

Αυτό ήταν ο Αϊτόρ, για να μην κοροϊδευόμαστε. Δεν ήθελε να μείνει άλλο στην Αθήνα και ζήτησε επιτακτικά να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι, περισσότερες από μία φορές… Ο Γιοβάνοβιτς το ήξερε, δεν τον παράτησε, το πάλεψε πολύ και αντέστρεψε το σκεπτικό του Ισπανού. Τώρα, με τον Αϊτόρ ο Γιοβάνοβιτς δρέπει τους… καρπούς των κόπων του.

Το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού μετράει

Ο Παναθηναϊκός στη Νίκαια δεν ήταν καλός. Ωστόσο, πήρε τους τρεις βαθμούς και αυτό έχει σημασία. Γιατί ούτε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ήταν χειρότερος από τον ΝΠΣ Βόλο, ούτε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, ούτε στο «Βικελίδης» από τον Άρη. Παρόλα αυτά, εκεί ηττήθηκε και αποχώρησε άπρακτος.

Στην παρούσα φάση, το ζητούμενο είναι οι συνεχόμενες νίκες, εντός και εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να εδραιωθεί στην τετράδα της βαθμολογίας, να εκπέμψει σιγουριά και να μην νιώθει μετέωρος. Αυτό θα συμβεί μόνο με ένα νικηφόρο σερί, το οποίο θα καταδείξει σε όλους πως η κανονικότητα έχει επιστρέψει στο Τριφύλλι.

Εξυπακούεται ότι ο Γιοβάνοβιτς ορθά πράττει και δεν δηλώνει ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Ο Σέρβος αντιλαμβάνεται την πίεση που αισθάνονται για την επίτευξη του διπλού, όμως το δικό του καθήκον είναι να τους ωθεί προς τη βελτίωση. Ο Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να πει σε κανέναν ότι όλα έγιναν σωστά. Γιατί αυτός είναι ο δικός του τρόπος να τους έχει σε εγρήγορση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News