ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Ο Παναθηναϊκός έχασε στις λεπτομέρειες, κέρδισε περισσότερα!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «πόνεσε» μετά την ήττα από την Εφές, αλλά έχει και λόγους για να χαμογελάει.

Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα σε ένα δυνατό κρας-τεστ και παρά την ήττα, κρατάει μερικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στη συνέχεια.

Αχ αυτή η περιστροφή…

Η σκληρή και ωμή πραγματικότητα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε τις 15 σερί ήττες μακριά από το σπίτι του (αν συνυπολογίσουμε και την περσινή σεζόν) στην Ευρωλίγκα ή αν προτιμάτε, έφτασε τις 19 σερί ήττες μακριά από την Ελλάδα. Για να είμαι ειλικρινής, προετοιμαζόμουν για μια ήττα 15-20 πόντων, στη πορεία – ευτυχώς – διαψεύστηκα – αλλά στο φινάλε ήμουν βέβαιος πως θα έρθει το «διπλό». Το είχαν πιστέψει οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Όμως μια κακή περιστροφή, έκρινε το ματς. Στη τελευταία φάση, ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε να μη χάσει (εύλογα) από τον Μίτσιτς και για αυτό έγινε νταμπλ-τιμ από Οκάρο και Ρος. Όμως ο Εβανς έκανε λάθος στη συνέχεια και πήγε να βοηθήσει τον Παπαπέτρου σε μια παγίδα στον Πλάις με αποτέλεσμα να αφήσει στις 45 μοίρες τον Μοερμάν. Ένα λάθος, μια λεπτομέρεια. Ναι η ήττα με αυτό τον τρόπο είναι πιο επώδυνη, από ένα -20. Διότι ήταν κρίμα και άδικο. Όμως υπάρχουν και τα θετικά της ιστορίας.

Καμούφλαρε το “κενό” του Παπαγιάννη

Βαθμολογικά δεν έχασε κάτι, αλλά ουσιαστικά κέρδισε ενόψει της συνέχειας. Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε κάτι ρεαλιστικό πριν το ματς. «Mπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα 15 παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας για αρκετούς άλλους λόγους», αναφερόμενος στους δύο στόχους. Το νταμπλ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς τον Γιώργο Παπαγιάννη (όχι σε βάθος παιχνιδιών, αλλά αν ο Ελληνας σέντερ απουσιάσει και σε άλλα ματς). Ο Εβανς με τον Καββαδά βγήκαν μπροστά και έδωσαν λύσεις ενώ τακτικά οι «πράσινοι» δεν άφησαν την Εφές να «χτυπήσει» πολλές φορές στο πικ εν ρολ. Τα box out ήταν εξαιρετικά και είτε ο Ρος είτε ο Γουάιτ έκαναν δουλίτσα σε αυτό τον τομέα. Ειδικά η εικόνα του Εβανς ίσως αποτελέσει την αρχή για καλύτερες ημέρες στο ΟΑΚΑ.

Η “εκρηκτική” συνεργασία πρέπει να έχει συνέχεια

Το άλλο θετικό της ιστορίας ήταν η συνεργασία Μέικον-Νέντοβιτς. Παρότι έχουν ως έφεση τη δημιουργία για τους εαυτούς τους, έχουν «χημεία» και κατά συνέπεια μπορούν σε βάθος παιχνιδιών να αυξήσουν την επιθετική εκρηκτικότητα της ομάδας. Βέβαια σε αυτό συνυπολογίστε την ενσωμάτωση του Γιόβιτς ο οποίος θα αποφορτίσει τους δύο σκόρερ στο κομμάτι της δημιουργίας για τους συμπαίκτες τους. Το «δέσιμο» (σε διάρκεια) των Μέικον-Νέντοβιτς θα είναι ένα ατού για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να σκληραγωγήσει τον εαυτό του μέσα από μερικές καταστάσεις. Πρωτίστως δεν παρασύρθηκε από την ευστοχία του στα τρίποντα. Διότι είχε συνέπεια στην άμυνα. Εν ολίγοις συνδύασε και τα δύο. Με μέτρο. Κάτι που πρέπει να το έχει και στο μέλλον. Εν κατακλείδι το -1 στο φινάλε «πόνεσε», αλλά αν αυτή η εικόνα έχει και διάρκεια, τότε ίσως έρθουν καλύτερες ημέρες στο πράσινο στρατόπεδο.

Υ.Γ.: Η τεχνική ποινή (στο 2.13 πριν το φινάλε) που έδωσε ο Ιερεθουέλο στον Δημήτρη Πρίφτη σε ματς που κρίνεται στον πόντο επειδή πέρασε ελάχιστα τη γραμμή, ήταν απαράδεκτη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News