ΠΑΟΚ: Και τώρα… δύο τελικοί χωρίς αύριο!

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δυο αναμετρήσεις στις οποίες ο,τι και αν έγινε μέχρι τώρα, θα ξεχαστεί και όλοι θα ασχολούμαστε με αυτά. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δυο αναμετρήσεις στις οποίες ο,τι και αν έγινε μέχρι τώρα, θα ξεχαστεί και όλοι θα ασχολούμαστε με αυτά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετράει έξι διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, που ήρθαν μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες. Από το… βαρομετρικό χαμηλό σε ένα σερί στο οποίο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει σκοράρει και στα έξι παιχνίδια, στα πέντε εκ των οποίων με εκτέλεση πέναλτι. Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν από την 4η θέση και το -7 από την ΑΕΚ, στην δεύτερη θέση και στο +1 από την Ένωση και στο -9 από τον Ολυμπιακό. Αλήθεια, τι μένει από όλο αυτό;

Σχεδόν όλα θα ξεχαστούν για τον ΠΑΟΚ

Κακά τα ψέμματα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον «τελικό» με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ εκεί που θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία με γκολ για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Και ο,τι και να έχει γίνει σε αυτό το ματς, θα το «κουβαλήσει» μέχρι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, εκεί που θα παίξει τα ρέστα του για να ξαναβάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Και αυτά θα είναι δυο αποτελέσματα τα οποία θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Αυτά θα συζητιούνται. Ούτε οι τεσσάρες σε Βόλο και Γιάννινα, ούτε οι τριάρες με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ. Όχι πως δεν παίζουν ρόλο. Δημιουργούν κλίμα, εντός και εκτός ομάδας.

Η κρίσιμη ατάκα του Λουτσέσκου

Όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου λέει οτι «οι άνθρωποι απ’ έξω δεν το καταλαβαίνουν πω όταν τελείωσαν αυτά τα ματς και μετά την Ευρώπη, αποφορτιστήκαμε, αποδώσαμε καλύτερα και είχαμε περισσότερο χρόνο να δουλεύουμε με φρεσκάδα και αυτοπεποίθηση» τι ακριβώς εννοεί; Ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να δίνει απαιτητικά ματς Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή και ότι όταν τοπ έκανε θυσίασε το πρωτάθλημα διότι η πρόκριση στην Ευρώπη ήταν ζητούμενο; Και αν ναι, τώρα που έχει πάλι ματς Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, τι να περιμένουμε; Ρητορικές ερωτήσεις αυτές. Ο Λουτσέσκου πάντα βρίσκεται τρόπο να λέει αυτό που θέλει, ανεξάρτητα από την ερώτηση που θα δεχθεί και πολλές φορές οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις που δέχεται είναι… ασχολίαστες. Έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη.

Παιχνίδι με το παιχνίδι

Ναι, είναι η απάντηση που οι περισσότεροι όταν την ακούνε λένε «καλά, εντάξει, αυτό το λένε όλοι». Μερικές φορές οι προπονητές το λένε μπας και πείσουν τους παίκτες τους να σκεφτούν έτσι, όταν δεν το κάνουν ούτε εκείνοι. Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή, είναι τέτοιας σημασίας και διαφορετικότητας τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που δεν μπορείς να μη τα δεις ξεχωριστά. Έμειναν οι τρεις τους. Ή μάλλον, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα αλληλοεξοντωθούν την Τετάρτη και μετά ο ΠΑΟΚ θα κληθεί είτε με φόρα από την πρόκριση να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, είτε με όσες δυνάμεις έχει να πάει και να παλέψει για μια νίκη που θα την θέλει και η ΑΕΚ. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News