SUPER LEAGUE: Ο Ολυμπιακός θα μας πει στην Τούμπα αν θα έχουμε… ξανά πρωτάθλημα!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για τις νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην 19η αγωνιστική της Super League και την… εβδομάδα της αλήθειας που ξεκινά για τους μνηστήρες του τίτλου

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για τις νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην 19η αγωνιστική της Super League και την… εβδομάδα της αλήθειας που ξεκινά για τους μνηστήρες του τίτλου.

Απολαύσατε την… τελευταία χαλαρή ποδοσφαιρική Κυριακή της φετινής σεζόν; Γιατί πλέον τα ψέματα τελείωσαν για όλους! Όσους κλείνουν τα μάτια απέναντι στα εξόφθαλμα προβλήματα όλων των μνηστήρων του τίτλου στη Super League, όσους επιμένουν να ασχολούνται με τον εθισμό στη διαιτησία ισορροπώντας σε έναν κόσμο δικαιολογημένων παραπόνων και εικονικής πραγματικότητας, αλλά και όσους… βιάζονται να πείσουν τους εαυτούς τους ότι τα κακώς κείμενα που τους κυνηγούν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο παρελθόν.

Για να είμαι ειλικρινής όσα παρακολουθήσαμε στη 19η αγωνιστική ενδεχομένως να αποδειχτούν άκρως παραπλανητικά στο κατώφλι της πιο κρίσιμης, πιθανότατα, εβδομάδας της σεζόν. Σε οκτώ βράδια από σήμερα, θα μπορούμε να έχουμε ασφαλείς απαντήσεις σε ερωτήματα που μας βασανίζουν αναφορικά με την κατάσταση Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και κατά πόσο μπορούν και οι τρεις τους (πλην των «ερυθρόλευκων») να διεκδικήσουν το στέμμα του πρωταθλητή. Αφενός, όμως, τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία παρατάχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο και αφετέρου η αποκαρδιωτική εικόνα Βόλου και Ατρόμητου σε Πανθεσσαλικό και Περιστέρι, με καθιστούν ιδιαίτερα επιφυλακτικό στις κρίσεις μου.

Στην Τούμπα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν ψάχνουν εντυπώσεις, αλλά… απαντήσεις!

Ασφαλώς ένα είναι το ερώτημα που στροβιλίζει εδώ και μέρες στο μυαλό των φιλάθλων και των τριών διεκδικητών: Μπορεί να ανατραπεί η μεγάλη διαφορά που έχτισαν ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου; Επιμένω πως «όχι». Βέβαια, δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι λέω ή γράφω εγώ και ο κάθε δημοσιογράφος, αλλά τι… υπογράφουν με τις εμφανίσεις τους στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Το ότι στα αποδυτήρια των Σπάτων και της Νέας Μεσημβρίας ψιθυρίζεται σιγά – σιγά τις τελευταίες εβδομάδες η λέξη «πρωτάθλημα» οφείλεται περισσότερο στις… χαμηλές πτήσεις του Ολυμπιακού και όχι στο πρόσωπο που δείχνουν στα παιχνίδια τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κάθε άλλο θα έλεγα…

Άρα αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που θα μας απαντήσει τις επόμενες μέρες αν θα… έχουμε ξανά πρωτάθλημα! Ναι, αν οι Πειραιώτες ανηφορίσουν στην Τούμπα και γνωρίσουν εκεί την πρώτη τους ήττα στο φετινό μαραθώνιο προφανώς και θα έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Γιατί αν μέσα σε πέντε αγωνιστικές έχει «ψαλιδιστεί» στους 6 βαθμούς η διαφορά που θα τους χωρίζει από τη δεύτερη θέση, εννοείται ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα μπορούν να διεκδικήσουν σαν «λυσσασμένοι» τον τίτλο.  

Αν από την άλλη το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής μετά το τέλος του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού η διαφορά των πρωταθλητών από τους διώκτες του παραμένει στα τωρινά επίπεδα, ή έχει αυξηθεί, καταλαβαίνετε ότι κάθε συζήτηση για διεκδίκηση του τίτλου από άλλη ομάδα θα πρέπει να απαγορευτεί… δια νόμου!

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού ξεκινάει από το ντέρμπι… ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Βιάζομαι, βέβαια. Τρέχω πολύ! Γιατί μέχρι να φτάσουμε στην Τούμπα, μεσολαβεί μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα κυρίως για τους δύο «Δικέφαλους». Ο μεταξύ τους προημιτελικός είναι δεδομένο ότι θα εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική… λίμπιντο στο νικητή και θα επιφέρει ένα καίριο (ενδεχομένως και μη αναστρέψιμο) χτύπημα στον ηττημένο. Άρα θα επηρεάσει δεδομένα και τις ισορροπίες του μεγάλου ντέρμπι του πρωταθλήματος που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση όλα μας τα ερωτήματα θα απαντηθούν σε μία εβδομάδα στην Τούμπα. Και άπαντες κρέμονται από τα χείλη των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς. Άλλωστε από τις δικές τους ποδοσφαιρικές κουβέντες καθορίζεται και φέτος η μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News