ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Η 3άδα στόπερ στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολη ή θεαματική, μοιάζει αναγκαία

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει τη σχετική απόφαση έχοντας κατά νου τα ματς του Ολυμπιακού με την Αταλάντα για το Europa League

Η διαδρομή του Ολυμπιακού μέχρι τα ματς με την Αταλάντα για το Europa League δεν θα είναι εύκολη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει τις αποφάσεις του και τις ξεκαθαρίζει διαρκώς με τις επιλογές του. Με τρεις στόπερ παρέταξε την ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟ, με τρεις στόπερ κόντρα στον Παναιτωλικό, με τρεις στόπερ και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Κάποιοι (σε κοινωνικά δίκτυα και ραδιόφωνα) σχολίαζαν επικριτικά την επιλογή των τριών στόπερ κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου που ήταν γεμάτη απουσίες και έπαιξε με σέντερ φορ τον Παντελάκη. Είναι άραγε τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς; Απαιτείται τόσο υψηλός δείκτης νοημοσύνης για κάτι τόσο προφανές;

Τα τρία στόπερ ο Μαρτίνς δεν τα επέλεξε ΓΙΑ τον ΠΑΟ, ΓΙΑ τον Παναιτωλικό και ΓΙΑ τον ΠΑΣ. Για την Αταλάντα τα επέλεξε. Προκειμένου να εξοικειωθεί η ομάδα του μ’ αυτή τη διάταξη στον μήνα που μεσολαβεί. Με τους τρεις στόπερ ο Ολυμπιακός χάνει έναν χαφ και φαίνεται να επηρεάζεται δημιουργικά. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν να λειτουργούν. Πλέον, εδώ που έφτασε η σεζόν, όπως γράφαμε και σε πρόσφατο blog, ο εντυπωσιασμός δεν είναι βασικός στόχος των Πειραιωτών. Η ουσία είναι.

Και η ουσία είναι να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο τίτλος του πρωταθλητή και φυσικά να κυνηγήσει κάθε… σπιθαμή ελπίδας για την υπέρβαση της πρόκρισης επί της Αταλάντα. Αυτά τον νοιάζουν βασικά τον Ολυμπιακό. Κι αυτά θέλει να καταφέρει από δω και στο εξής. Ξέρει ο Μαρτίνς ότι η επιλογή του με την αλλαγή διάταξης θα «μπουκώνει» ως ένα βαθμό τη δημιουργία και το θέαμα θα γίνεται πιο φτωχό. Όμως πλέον δεν είναι το βασικό ζητούμενο το θέαμα. Μπορεί να μην αρέσει στο φιλοθεάμον κοινό αλλά πρέπει να ζήσει μ’ αυτό. Όσο πιο άμεσα το αποδεχθούν άπαντες, τόσο καλύτερα.

ΥΓ: Ένα από τα ΜΕΓΑΛΑ ατού του Ολυμπιακού στην εποχή Μαρτίνς είναι τα καλά αποδυτήρια. Αυτό καλό είναι να το καταλάβουν και να το αποδεχθούν άπαντες όσο βαρύ όνομα, βιογραφικό κι εγωϊσμό κι αν διαθέτουν. 

ΥΓ2: Ο Ανδρούτσος έδωσε πολλή ενέργεια στον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΣ αλλά είναι καιρός να δώσει και ουσία και να παίζει περισσότερο με μυαλό…

ΥΓ3: Δύο ασίστ έβγαλε ο Ελ Αραμπί στο α’ ημίχρονο, μία στον Μασούρα σε φάση που υποδείχθηκε οφ σάιντ (αλλά δεν ήταν και αν σκόραρε το VAR θα μετρούσε το γκολ) και μία στον Ανδρούτσο. Αμφότεροι έκαναν κάκιστο τελείωμα. Κρίμα.

ΥΓ4: Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν τον Αβραάμ στην ομάδα του Ολυμπιακού αλλά νεότεροι. Παράδειγμα προς μίμηση για ΟΛΟΥΣ και εντός αγωνιστικού χώρου και στα αποδυτήρια.

ΥΓ5: Μακάρι αυτό το γκολ να βοηθήσει τον Μασούρα να… ξεμπουκώσει. Μετά από 77 ολόκληρες μέρες σκόραρε, για τη δική του συχνότητα σκοραρίσματος ήταν πολλές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξανδρος Σόμογλου: Ο Ολυμπιακός θα μας πει στην Τούμπα αν θα έχουμε ξανά πρωτάθλημα. 

Δημήτρης Μαργωμένος: Επέστρεψε στο τόσο, όσο και του αρκεία για την Τούμπα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News