ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ: Εχει διπλή ευκαιρία για διάκριση

Κανείς στον «ερυθρόλευκο» κόσμο δεν θα άντεχε νέα αποτυχία μετά από εκείνη του αποκλεισμού από τους ομίλους του Champions League. Σε κάθε περίπτωση η ζωή συνεχίζεται και οι στόχοι αναπροσαρμόζονται.

Ο Μαρτίνς και η ομάδα του δεν έμειναν να κλαίνε για καιρό. Αποφάσισαν να προχωρήσουν και να αποδείξουν ότι το Ράζγκραντ ήταν ένα ατύχημα. Έπαιξαν τη μπάλα που ξέρουν και οι Σλοβάκοι παραδόθηκαν.

Οσο κι αν ο κανονισμός του εκτός έδρας έχει αλλάξει, η εικόνα του πρώτου ματς δεν αφήνει περιθώρια. Μήτε ο Ολυμπιακός είναι ομάδα για να πάθει τέτοιο σοκ ούτε η Σλόβαν μπορεί να γίνει… Ρεάλ της δεκαετίας του ’80 και να κάνει την ανατροπή του αιώνα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί, ήδη, να κάνει τα σχέδια του για την κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής και για το τι έχει να περιμένει στον όμιλο. Το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών. Το Europa League θα είναι γεμάτο σπουδαία ονόματα και πρωταθλητές. Ένα μικρό Champions League. Στον Ολυμπιακό δίνεται η ευκαιρία για διάκριση. Κυρίως η δυνατότητα να παίξει και πάλι σε νοκ άουτ ματς μετά τη φάση των ομίλων. Αυτό που κάνει σερί εδώ και χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος του Europa League πάει απευθείας στους ”16”, ο δεύτερος πάει σε νοκ άουτ αγώνες με τον τρίτο του Champions League, ενώ ο τρίτος σε μπαράζ με τον δεύτερο του Conference League. Δηλαδή, μόνο αν μείνει τέταρτος στο γκρουπ του Europa League δεν θα παίξει και την Άνοιξη στην Ευρώπη. Θα παίζει Πέμπτη και όχι Τρίτη ή Τετάρτη όπως ήταν στο Champions League, οπότε θα πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμα του σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξέρει να το κάνει, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται ένα μεγάλο και δυνατό ρόστερ ώστε να τα βγάλει πέρα με επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις. Δείχνει ότι το έχει!

Με τους Ονιεκουρού και Λόπες να του ανεβάζουν την ποιότητα στα άκρα, εφόσον δεν συμβούν φοβερές αλλαγές στο φινάλε των μεταγραφών ο Ολυμπιακός θα μπορεί να ονειρεύεται πολλά. Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα λογικά θα είναι μεγαλύτερος, αλλά η ομάδα του Πειραιά έχει την τεχνογνωσία για να τα καταφέρει.

Ο αποκλεισμός από το Champions League είναι αποτυχία, αλλά η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Αντίθετα δίνει ευκαιρίες αλλού. Στο χέρι του είναι να τις εκμεταλλευθεί ο Μάρτινς και οι παίκτες του…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News