ΑΡΗΣ: Ο ορισμός του «άξιος της μοίρας του»

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον Άρη που ξέχασε να σκοράρει ακόμη και από το σημείο του πέναλτι αλλά και για την ανάγκη να πάρθούν σημαντικές αποφάσεις για να σταματήσει το κακό

Η αστοχία του Άρη στα δύο πέναλτι, ένα στην κανονική διάρκεια με τον Καμαρά κι ένα στην εκπνοή της παράτασης με τον Μπρούνο Γκάμα, τους δύο ανθρώπους δηλαδή που εκτελούν τα πέναλτι σε όλη τη χρονιά, επιβεβαιώνει το αυτονόητο. 

Αυτός ο Άρης, που δεν μπορεί να πετύχει ένα γκολ μέσα στο 2022, που μετράει τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες με 0-0, μία με τον ουραγό Απόλλωνα και τρεις συνεχόμενες μέσα σε επτά μέρες με τη Λαμία, είναι ξεκάθαρα άξιος της μοίρας του, καθώς κατάφερε να κλοτσήσει στα σκουπίδια τον βασικό του στόχο μέσα στη σεζόν, τη στιγμή που απείχε μόλις δύο αγώνες από τον τελικό του Κυπέλλου, πριν καν βγει ο Ιανουάριος!

Η αστοχία στα δύο πέναλτι είναι ίσως η εξήγηση για το τι συμβαίνει στον Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό το σύνολο των ποδοσφαιριστών με ψυχολογία στο ναδίρ, με ποδοσφαιριστές απαθείς μέχρι αδιάφορους, με ποδοσφαιριστές που πλέον δεν μπορούν να αποδώσουν και θυμίζουν βετεράνους και άλλους που σκέφτονται το επόμενο συμβόλαιό τους ή τις ανανεώσεις τους, δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. 

Μα δύο χαμένα πέναλτι; Δύο σε ένα παιχνίδι που χαρίζει πρόκριση;

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πρέπει να διαχειριστεί μία πολύ σκληρή κατάσταση, καθώς δεν το έκανε νωρίτερα και να προλάβει να περισώσει ότι σώζεται, πριν χαθεί και ο στόχος των πλέι οφ. Δεν είναι το θέμα της Ευρώπης που καίει τον Άρη, έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη, το αντίθετο μάλλον. Είναι όμως σημαντικό να καταφέρει να μείνει στην πρώτη πεντάδα για να συνεχίσει μια πορεία που πρέπει να έχει κατεύθυνση μόνο ανοδική. 

Τέτοιες στιγμές ο προπονητής είναι συνήθως το εξιλαστήριο θύμα, η εύκολη λύση για τον κόσμο που ζητάει μέτρα. Δεν φταίει ο Μάντζιος αν δεν μπορούν οι ποδοσφαιριστές του Άρη να σκοράρουν ούτε με πέναλτι.

Στο 121΄ο Μπρούνο Γκάμα δεν θα ισοφάριζε απλά, θα χάριζε στον Άρη την πρόκριση στους 4 τους Κυπέλλου. Και αυτή τη φορά ο Άρης δεν ήταν κακός σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, αλλά ήταν μία ομάδα που δεν έχει ψυχολογία, δεν έχει ηρεμία, δεν έχει καθαρό μυαλό. 

Το καρπούζι και το μαχαίρι είναι στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη. Αυτός πρέπει να πάρει αποφάσεις. Ο ίδιος ήταν στη Λαμία, στον πάγκο, δίπλα στην ομάδα. Είδε, αισθάνθηκε, ένιωσε τι συμβαίνει στα αποδυτήρια. Και ο ίδιος πρέπει να μπει μπροστά, πριν η εσωστρέφεια πνίξει ξανά τον Άρη και τον οδηγήσει νωρίς εκτός στόχου και στο πρωτάθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News