ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΜΠΟΣ: Το σοκ με Ανγκόλα και η χρονιά της ΑΕΚ από εδώ και πέρα

Η ΑΕΚ έχασε εύκολα από το Περιστέρι, όμως αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που πρέπει να την απασχολεί μετά και την είδηση του προβλήματος υγείας του Μπράιαν Ανγκόλα.

Το Περιστέρι πήρε ρεβάνς για την ήττα-αποκλεισμό από το Κύπελλο με μια κατοστάρα που στην παρούσα φάση και στην κατάσταση βρίσκεται η ΑΕΚ, μάλλον είναι το μικρότερο κακό. Η είδηση της απουσίας του Μπράιαν Ανγκόλα για απροσδιόριστο χρόνο λόγω προβλήματος που αποκόμισε από τον κόβιντ, είναι σίγουρα πολύ πιο σοβαρό. Το ερώτημα είναι, μετά από αυτό, τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ από αυτήν την σεζόν.

Ανταγωνιστική για 10 λεπτά η ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική για 10 λεπτά στο παιχνίδι, μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο δηλαδή που μπόρεσε να βάλει τα σουτ, όμως φαινόταν για το που πάει το πράγμα, αφού αμυντικά σχεδόν σε κάθε φάση δεχόταν καλάθι. Ήταν δεδομένο ότι μόλις, το πιο γεματό σε λύσεις Περιστέρι, παίξει λίγο πιο δυνατά στην άμυνα θα απομακρυνθεί και θα κερδίσει άνετα όπως και έγινε. Για την ΑΕΚ η απουσία του Ανγκόλα είναι κάτι παραπάνω από κομβική. Δεν είναι μόνο αυτά που προσφέρει σε πόντους, ριμπάουντ και ασιστ, αλλά είναι ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που έχει τα στοιχεία για να εφαρμόσει την φιλοσοφία του Στέφανου Δέδα στο παρκέ. Είναι ο μόνο που μπορεί να δημιουργήσει φάση στο ένας εναντίον ενός, ο μόνος που μπορεί με την μπάλα να παίξει κάθετα προς το καλάθι να τραβήξει αμυντικούς και να βγάλει μια kick out πάσα στους σουτέρ που περιμένουν στην περιφέρεια. Μοιραία όταν χάνεται ένα τόσο σημαντικό κομμάτι για το σύστημα της ομάδας, να μην μπορεί να λειτουργήσει η ΑΕΚ όπως πρέπει. Ειδικά στο κομμάτι της αθλητικότητας, οι δύο ομάδες ήταν η μέρα με την νύχτα στην περιφέρεια, καθώς το δίδυμο Κολόμ-Παππά είναι απαγορευτικό για επίπεδο Α1 κατηγορίας, με 2 παίκτες που σωματικά θυμίζουν παλαίμαχους και παίζουν μόνο με το μυαλό και την ποιότητα. Όταν απέναντι τους έχουν Μωραϊτη, Κατσίβελη, Πέτεγουέι και Κόζι καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα καθώς η ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει να ζει με την απουσία του Ανγκόλα όσο δύσκολο και να είναι και να προσαρμόσει το παιχνίδι της όσο αυτό γίνεται.

Το πρόβλημα στα εκτός έδρας της ΑΕΚ

Σημαντικό είναι και αυτό που ανέφερε ο Στέφανος Δέδας στην συνέντευξη τύπου και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που το αναφέρει. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν αντιληφθεί την κατάσταση στην ομάδα, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές και έτσι δεν ανησυχούν για την θέση τους, δεν φοβούνται ότι αν δεν παίξουν καλή άμυνα θα πάνε στον πάγκο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν. Ειδικά οι ξένοι, που λόγω των μπαν, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, όπως για παράδειγμα ο Γκρίφιν που παραλίγο να κάνει τον Γκιέλο και τον Λίνο, νέο Φώτση, δεν δίνουν όση προσπάθεια χρειάζεται στην άμυνα. Αυτό το πρόβλημα καλώς ή κακώς καλύπτεται στα Λιόσια με την παρουσία του κόσμου που δίνει έξτρα ώθηση και όλοι οι παίκτες δίνουν το κάτι παραπάνω, αλλά εκτός έδρας υπάρχει αυτή η εικόνα που δεν είναι τιμητική για την ομάδα.

Ελπιδοφόρο ντεμπούτο Κουζέλογλου

Μέσα σε όλα έκαναν ντεμπούτο και οι Κουζέλογλου, Ράουτινς. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε καλή εικόνα και είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Πήρε ριμπάουντ, έβαλε τα τρίποντα του, προσπάθησε να δώσει και λίγο σκληράδα στην άμυνα, είναι από τους παίκτες που περιμένεις να σου κάνουν 5 πράγματα και είναι σίγουρο ότι θα σου τα κάνει και τα 5. Ο Ράουτινς φάνηκε λίγο σκουριασμένος και εκτός αγωνιστικού ρυθμού, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, όμως η φυσική του κατάσταση φαίνεται καλή, δεν είχε παρατήσει το σώμα του και μόλις «ξεμπουκώσει» λίγο, θα προσφέρει το περιφερειακό σουτ που έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Εδώ που τα λέμε αν δούμε τους περιφερειακούς της ΑΕΚ αυτήν την στιγμή, μάλλον είναι ο πιο γυμνασμένος.

Η ΑΕΚ από εδώ και πέρα πρέπει να βρει κίνητρο και διάθεση για τα παιχνίδια της, αφού η απουσία του Ανγκόλα απομακρύνει τους όποιους στόχους μπορεί να είχε. Θα πρέπει να κάνει όσες πιο πολλές νίκες μπορεί για να μπει στην οχτάδα και ύστερα βλέπουμε. Άλλωστε το εξωαγωνιστικό είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτά που γίνονται στο παρκέ και να υπάρξει αγωνιστική βελτίωση θα πρέπει να λυθούν τα θέματα εκτός των γραμμών του γηπέδου, όπου υπάρχει μια ανησυχητική σιγή ασυρμάτου. Είναι δεδομένο ότι όλα πάνε στραβά στην ΑΕΚ με την τύχη να της έχει γυρίσει την πλάτη για τα καλά, αλλά και η ίδια η διοίκηση της ομάδας δεν βοηθάει την όλη κατάσταση. Το επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ είναι must win αν δεν θέλει να μπει σε περιέργα και επικίνδυνα σενάρια.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News