ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΜΠΟΣ: Πρέπει να φύγει το μαύρο σύννεφο πάνω από την ΑΕΚ

O Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ και το μαύρο σύννεφο πάνω από την ομάδα

Η ΑΕΚ έχασε σχετικά εύκολα από τον Ηρακλή που καιγόταν για την νίκη για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά αυτό μάλλον ήταν το δευτερεύον στον χθεσινό αγώνα. Η νέα ατυχία με τον Ανγκόλα και κυρίως τα συναισθήματα που προκάλεσε είναι κάτι που θα κυνηγάει την ΑΕΚ σε όλη την χρονιά με αυτά που έχουν συμβεί.

Ανταγωνιστική όσο έπαιζε ο Ανγκόλα

Η ΑΕΚ ήταν καλά προετοιμασμένη για τον αγώνα, είχε μελετήσει την τακτική του Ηρακλή και στο ξεκίνημα φάνηκε ότι θα έχει εύκολο έργο. Μπήκε εντυπωσιακά στο γήπεδο, πήρε διαφορά και είχε τα ηνία του αγώνα. Ο Ηρακλής έκανε την αντεπίθεση του όμως η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις, ειδικότερα όσο βρισκόταν ο Ανγκόλα στο παιχνίδι. Ο τραυματισμός του και η σοκαριστική εικόνα του ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα για την Ένωση. Αμιγώς μπασκετικά αν το εξετάσουμε, το να τίθεται εκτός μάχης ο καλύτερος 2-way παίκτης της ομάδας είναι ένα αγωνιστικό πλήγμα. Η ΑΕΚ έχει ήδη λειψό ρόστερ, δεν έχει την άνεση να χάνει και άλλους παίκτες. Ο Ανγκόλα εδώ και 15 μέρες είναι ο καλύτερος της παίκτης με διαφορά και αυτός που έχει χαρακτηριστικά που δεν έχει κανένας άλλος συμπαίκτης του. Δεν είναι μόνο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, αλλά είναι και από τους καλύτερους αθλητές που διαθέτει, ενώ έχει την μοναδική ικανότητα σε αυτό το ρόστερ να δημιουργεί φάσεις μόνος του και να παίζει κάθετα. Αυτομάτως μόλις βρήκε εκτός αγώνα, η Ένωση έχασε το αναπάντεχο που φέρνει στο γήπεδο και οι άμυνες αλλαγών του Ηρακλή δυσκόλεψαν την ΑΕΚ καθώς έχασε το μομέντουμ που είχε, ενώ και η κακή μέρα του Κολόμ χειροτέρεψε την κατάσταση. Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν θέμα χρόνου να βγει η κούραση από το κοντό ροτέισον και να μην αντέξει στην πίεση του Ηρακλή αλλά στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του.

Το ψυχολογικό μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ δυστυχώς την φετινή σεζόν έχουν δει πολλά τραγικά τα μάτια τους. Η βαριά σκιά από τον χαμό του Στέφαν Γέλοβατς θα ακολουθεί την ομάδα σε όλη την διάρκεια της σεζόν αλλά πλέον τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν. Είναι τέτοιο το ψυχολογικό βάρος που κουβαλάνε οι παίκτες, που μόνο στην θέα του Ανγκόλα να βγάζει αίμα από το στόμα στα αποδυτήρια, το μυαλό τους πάει στο χειρότερο σενάριο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα. Ήταν προφανές ότι στο δεύτερο ημίχρονο, ούτε την απαραίτητη συγκέντρωση είχαν, ούτε τα κορμιά τους έβαζαν στην φωτιά επηρεασμένη από την εικόνα που είχαν δει. Δεν ξέρω πώς μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και πλέον σοκάρονται με παρόμοια περιστατικά όπως το χθεσινό. Το σημαντικό είναι ότι ο Ανγκόλα είναι καλά και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενισχύσει την ΑΕΚ στην μάχη της Τρίτης κόντρα στην Φάλκο.

Δεν βγαίνει έτσι η χρονιά

Εκτός από το αγωνιστικό, πρέπει να εστιάσουμε και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Είναι πλέον βέβαιο ότι η χρονιά της ΑΕΚ δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς ενίσχυση. Η ομάδα αυτήν την στιγμή παίζει με 5 ξένους, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθεί ο αδικοχαμένος Γέλοβατς λόγω των bans, ενώ ο Βαουλέτ είναι εμφανώς εκτός ροτέισον. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε 2 κανονικούς παίκτες ακόμα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα που έρχεται, αλλά εδώ και 1,5 μήνα είναι παγιδευμένη στην απαγόρευση μεταγραφών. Αν η ΑΕΚ συνεχίσει να είναι αφημένη στην τύχη της, τα αρνητικά αποτελέσματα θα γίνουν συνήθεια στο μέλλον και θα μπούμε σε άλλες συζητήσεις που δεν τιμάνε το όνομα της Ένωσης. Οι παίκτες είναι ποσοτικά λίγοι και η σταδιακή ενίσχυση που είχε προγραμματιστεί το καλοκαίρι να γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, οδηγώντας το προπονητικό τιμ σε αλχημείες.

Πλέον όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Τρίτης που η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει για να συνεχίσει να ελπίζει σε Ευρωπαϊκή συνέχεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News