ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: OAKA, η «μαύρη τρύπα» της ΑΕΚ

Η νέα ήττα της ΑΕΚ στην Καλογρέζα, φέρνει στην επιφάνεια ένα από τα προβλήματα της ομάδας

Βλέπεις τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Και στα μάτια σου έχεις τα πάντα. Όχι, δεν είναι μόνο πως η ΑΕΚ έχει μείνει (ξανά) μακριά από την κορυφή. Το ζητούμενο σχετίζεται με το «πώς συμβαίνει αυτό».

Τα πολλά λόγια δεν ωφελούν: πόσες ήττες έχει η ΑΕΚ; Τέσσερις. Οι 3 εντός έδρας. Από τον Ολυμπιακό (2-3), τον ΟΦΗ (1-2) και τον Παναιτωλικό (1-2). Οι δύο τελευταίες, λες και προήλθαν από καρμπόν. Προηγήθηκε η ομάδα του Γιαννίκη και μια ομάδα από την ύπαιθρο, χωρίς μεγάλο όνομα, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να φύγει με τους βαθμούς από το Ολυμπιακό Στάδιο. Εδώ τελειώνουν όλα, φυσικά και η ιστορία της σεζόν. Ξεκάθαρα όταν έχεις χάσει έξι βαθμούς από τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό στην έδρα σου, πώς να διεκδικείς την κορυφή; Αν τους προσθέσεις τους χαμένους βαθμούς, πας μονομιάς πολύ πάνω από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, είναι και λίγο στρεβλή η εικόνα γιατί και ο ΠΑΟΚ έχει τις γκέλες του, αλλά όσο να’ ναι, τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Αν μάλιστα πάμε πιο πίσω, τις σεζόν που με τον Ντούσκο η ΑΕΚ σάρωνε τους τίτλους , έκανε φοβερά σερί νικών (17 στα 17 ή 15 στα 15! ) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έφυγε ο Μιλόγεβιτς, ήρθε ο Γιαννίκης, αλλά…

Eπί της ουσίας: έφυγε ο Μιλόγεβιτς, ήρθε ο Γιαννίκης, αλλά μεγάλη βελτίωση και δη στο βαθμολογικό κομμάτι, δεν προέκυψε. Αποφασίστηκε να μείνει εκτός λόγω επέμβασης ο Στάνκοβιτς και να δοθεί ευκαιρία στον Τσιντώτα σε ορισμένα βατά παιχνίδια, αλλά στα συγκεκριμένα ραντεβού ήρθαν δύο πίκρες. Από σύμπτωση ή όχι συνέβη αυτό, είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έχει πληθώρα δεξιών ακραίων μπακ, από Ρότα και Μισελέν έως Μπακάκη και Ναντσένσκο (μέχρι την Παρασκευή) και είδαμε τον Σβάρνα που είναι κεντρικός αμυντικός. Κατά τη διάρκεια της σεζόν θέση στο σχήμα βρήκε ο Μήτογλου, ωστόσο επανήλθε ως ταίρι του Βράνιες ο Τζαβέλας, με τη χημεία μεταξύ τους να είναι κάτι πολύ συζητήσιμο. Και εκτός όλων των άλλων, μάλλον πρέπει η ΑΕΚ να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Μάνταλο. Ο κάπτεν διάγει μια εξαιρετική σεζόν, τα χρόνια όμως της παρουσίας του με τα κιτρινόμαυρα φαίνονται πολλά, ορισμένοι κουράστηκαν και ο εκνευρισμός δεν λείπει.

Θα ήταν λάθος να αναλωθεί η ομάδα ξανά σε μια συζήτηση για νέες μεταγραφές. Συνήθως κάνει πάνω από …10 και τις βγαίνουν ελάχιστες. Θα ήταν όμως μεγαλύτερο λάθος να προχωρά με ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να βοηθήσουν ή ορισμένοι να θέλουν να πείσουν για το ορθό των επιλογών τους. Υπάρχει το κύπελλο, η συνέχεια του πρωταθλήματος και το ζητούμενο παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη κατάληξη της σεζόν. Μετά, τα βρίσκουμε. Αλλά η ήττα από τον Παναιτωλικό, ξεπερνά κάποια όρια…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News