ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: H νέα ευκαιρία του Γιάννη Αναστασίου

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για το εντυπωσιακό το σερί του Παναιτωλικού και την δυναμική επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στην επικαιρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για το εντυπωσιακό το σερί του Παναιτωλικού και την δυναμική επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στην επικαιρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι χρόνια προπονητής. Με τα καλά και τα άσχημά του. ‘Η αν προτιμά κάποιος, τα «λιγότερο θετικά». Όπως ήταν και σαν παίκτης, όταν χωρίς να φαντάζει ως κάτι το φοβερό, καθιερώθηκε ως σκόρερ, έκανε συμμετοχές στην εθνική ομάδα και έφτασε έως και την Ολλανδία. Οι Κάτω Χώρες τον… σημάδεψαν, του έμεινε το «Γιόχαν» και όταν γύρισε στα πάτρια εδάφη βαφτίστηκε ως ένας «πολλά υποσχόμενος τεχνικός».

Παρά το κύπελλο, στον Παναθηναϊκό η θητεία εξελίχθηκε  «έτσι κι έτσι», μολονότι δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις (διοικητικές) δυσκολίες και αντιξοότητες. Τελικά έφυγε, στη συνέχεια δεν άφησε κάπου το στίγμα του, μέχρι να ξαναμπεί στη ζωή μας με τον Παναιτωλικό. Λάθος. Όχι από την αρχή που έπιασε το τιμόνι της ομάδας του Αγρινίου, αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες! Λες και όλα του πηγαίνουν πρίμα του προπονητή. Στο Ολυμπιακό Στάδιο με την ΑΕΚ, ανατροπή σχεδόν από το πουθενά, ένα 2-1 σκέτη …βόμβα για τον Παναιτωλικό. Λίγα 24 ωρα μετά, τα «πάνω κάτω» στο Αγρίνιο, ξανά 2-1, κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο και όποιος λέει ότι τα Καναρίνια δεν θα «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους» στη ρεβάνς του Νέου Φαλήρου,  είναι γελασμένοι. Στην Κρήτη, ένα εκκωφαντικό 4-2 με τον ΟΦΗ και ξαφνικά ο Παναιτωλικός έχει μετατραπεί σε ομάδα …ολλανδική! Του στυλ «όσα βάλει και όσα φάει», αλλά με έναν Ελληνα προπονητή στην άκρη του πάγκου. Που λες και τον κυνηγούν οι συμπτώσεις και τα σημαδιακά πράγματα, σε αυτό το φοβερό «3Χ3» των τελευταίων ημερών, πάντα σημειώνουν γκολ οι Μεντόσα και Καρέλης. Το λες και από τα ανήκουστα.

Πού το πάει ο Αναστασίου; Το ένα είναι πως θέλει να θυμίσει την προπονητική του ύπαρξη και να βγει ξανά στην επιφάνεια, γιατί παραμένει αληθινό πως είχαμε χάσει τα ίχνη του. Θέλει, δηλαδή, να κλείσει στόματα επικριτών. Το δεύτερο σχετίζεται με τη φιλοδοξία που έχει και δεν είναι μικρή , όπως επιμένουν όσοι τον γνωρίζουν καλά. Μπορεί μέσω του Παναιτωλικού να δει το όνομά του να «παίζει» ξανά για χλιδάτο πάγκο; Το σίγουρο είναι πως τούτα τα 24ωρα όλοι κουβεντιάζουν για τη δεύτερη ευκαιρία που ξετυλίγεται μπροστά σε αυτόν τον αμφιλεγόμενο προπονητή. Θα την πιάσει; Και αν ναι, πώς θα την αξιοποιήσει;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News