ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 75-85: Κούριτς, Σανλί και Μίροτιτς υπέταξαν την «Βασίλισσα»

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 75-85: Η Μπαρτσελόνα με τους Σανλί, Κούριτς και Μίροτιτς να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι πήρε τη νίκη στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 75-85, για την 23η αγωνιστική της Liga Endesa.

Η Μπαρτσελόνα με τους Σανλί, Κούριτς και Μίροτιτς να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι πήρε τη νίκη στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 75-85, για την 23η αγωνιστική της Liga Endesa.

Αμφίρροπο το πρώτο μέρος

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στο παρκέ του WiZink Center, σε ένα παιχνίδι που είχε την αύρα του σπουδαίου Φελίπε Ρέγιες, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 10-15, με τους Κούριτς και Λαπροβίτολα να ηγούνται της επίθεσης των Καταλανών.

Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε και μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και να περάσει εκείνη μπροστά στο σκορ με 24-18, στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία με ένα επιμέρους 4-12, μπήκε μπροστά με 28-30 και διατήρησε τα ηνία μέχρι την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 40-42, με την Ρεάλ να μειώνει στα τελευταία δευτερόλεπτα με τρίποντο του Γιούλ.

Μονόπλευρο το δεύτερο ημίχρονο

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο του clasico, η Μπαρτσελόνα πάτησε… γκάζι και με ένα 7-0 σερί ανέβασε την υπέρ της διαφορά στο +9 (40-49).

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν παράτησαν έτσι εύκολα τα «όπλα», καθώς μείωσαν στους τρεις πόντους (50-53), με τους Καταλανούς να κάνουν ένα νέο επιμέρους 1-11 και να προηγούνται ακόμα και με 10 πόντους (51-61). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 54-63, με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να ψάχνει απεγνωσμένα μία απάντηση στην σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, η εικόνα των δύο ομάδων ήταν η ίδια με την Μπαρτσελόνα να παραμένει μπροστά στο σκορ και να την ανεβάζει στους 10 πόντους (58-68). Για ακόμα μία φορά, η «Βασίλισσα» βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης, καθώς μείωσε με τον Ρούντι Φερνάντεζ στους 2 πόντους (66-68).

Οι Καταλανοί και πάλι, όμως, μπόρεσαν να τρέξουν ένα νέο επιμέρους 3-8, για να μπουν για τα… καλά μπροστά στο σκορ. Κάθε προσπάθεια της Ρεάλ να μειώσει την διαφορά δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς η Μπαρτσελόνα κάθε φορά είχε την απάντηση στην δική της επίθεση.

Τελικά η Μπάρτσα πήρε τη νίκη, με τον Κούριτς να σημειώνει 17 πόντους, όσους και ο Σανλί, ενώ ο Μίροτιτς είχε 13, σημειώνοντας ένα κρίσιμο τρίποντο για το 73-81, πανηγυρίζοντάς το μάλιστα, κάτι που έφερε την αντίδραση των φίλων της Ρεάλ.

Με αυτήν την νίκη η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 12-3, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε την δεύτερη ήττα της στην Liga Endesa.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 40-42, 54-63, 75-85

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News