ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 68-71: Ο Τόμπι πλήγωσε τους Πατρινούς

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 68-71: Με τον Μάικ Τόμπι να σημειώνει 22 πόντους η Βαλένθια, παρά τα σημαντικά της προβλήματα, κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 68-71.

Με τον Μάικ Τόμπι να σημειώνει 22 πόντους η Βαλένθια, παρά τα σημαντικά της προβλήματα, κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 68-71.

Σε ένα παιχνίδι που η Βαλένθια ήρθε να αγωνιστεί χωρίς κομβικούς παίκτες της, αφού πλήττεται από τον κορωνοϊό, ο Προμηθέας εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός και μπόρεσε να κοντράρει την ισπανική ομάδα μέχρι και ένα λεπτό πριν από την λήξη του αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 14-15 υπέρ της ισπανικής ομάδας, με τους γηπεδούχους ωστόσο να παλεύουν και να παραμένουν σε απόσταση βολής από την Βαλένθια.

Τελικά το πρώτο μισό του αγώνα βρήκε την ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια μπροστά στο σκορ με 35-36 και τον Μάικ Τόμπι να πληγώνει σημαντικά την ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα και με τον Δημήτρη Αγραβάνη να ανεβάζει την απόδοσή του και να οδηγεί την επίθεση των Πατρινών, ο Προμηθέας έκανε την ανατροπή και μπόρεσε να προηγηθεί με 57-52, στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ με 68-61 μέχρι και 3:27 πριν από την λήξη του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Πουέρτο, και δύο σερί καλάθια του Τόμπι, η Βαλένθια ισοφάρισε, ενώ με μία βολή του Πουέρτο πήρε τα ηνία στα 44” πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Κέντρικ Ρέι στις τελευταίες επιθέσεις του Προμηθέα Πάτρα δεν μπόρεσε να ευστοχήσει και με τον Πουέρτο να σημειώνει δύο ακόμα βολές η Βαλένθια διαμόρφωσε το τελικό 68-71 και πήρε τη νίκη.

Πλέον ο Προμηθέας Πάτρας υποχώρησε στο 2-7 και έμεινε στις τελευταίες θέσεις του δεύτερου ομίλου του Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 35-36, 57-52, 68-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News