Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας: Γι' αυτό βγήκε απ' τα ρούχα του ο Ομπράντοβιτς - Μέχρι κινητό στο κεφάλι του διαιτητή

Η Παρτιζάν νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα 70-67, μείωσε σε 2-1 στη σειρά των τελικών της ABA Liga και έμεινε ζωντανή στη μάχη για τη θέση που οδηγεί στην EuroLeague 2022/23. Λογικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο προπονητής της Παρτιζάν και όχι κάποιας άλλης ομάδας, σήμερα θα πρέπει να πίνει απόλυτα ικανοποιημένος τον καφέ του. Μετά το τέλος του αγώνα θα δικαιολογείτο ακόμα και να το γλεντήσει. Μιλάμε όμως για τον Ομπράντοβιτς που δεν… χαρίζει κάστανα και ήταν έξαλλος.

Ο Ζοτς αναφέρθηκε στη διαιτησία και τόνισε ότι οι διαιτητές δεν ήταν ευαίσθητοι στο δεύτερο ματς της σειράς, στο οποίο γηπεδούχος ήταν ο Ερυθρός Αστέρας. Ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια. Ακούγοντάς τον μπορεί κάποιος να έβλεπε διάθεση να χαϊδέψει τα αυτιά των φίλων της Παρτιζάν. Περιέλαβε και αυτούς για τους οποίους ο Ερυθρός Αστέρας κατέθεσε ένσταση. Υποστήριξε ότι στο γήπεδο βρέθηκαν 1.500 οπαδοί περισσότεροι από όσους χωρούσε το γήπεδο και ότι έκαναν τα απίστευτα.

Το βέβαιο είναι ότι η είσοδος των παικτών του Ερυθρού Αστέρα στο γήπεδο έγινε υπό… βροχή κροτίδων.

Το ματς διεκόπη 57” πριν από το φινάλε λόγω των αντικειμένων που έπεφταν.

Ξανάρχισε αφού αποχώρησε αναγκαστικά… μισή εξέδρα. Διαιτητής χτυπήθηκε στο κεφάλι με κινητό τηλέφωνο, αλλά το ματς τελείωσε.

 

 

«Σας παρακαλώ να μην το ξανακάνετε»

Όλα αυτά έβγαλαν από τα ρούχα του τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος είπε στη Συνέντευξη Τύπου: «Θα σας πω κάτι. Από την πρώτη μέρα που ήρθα προσπάθησα να ηρεμήσω τα πνεύματα. Είπα να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό είπα στους οπαδούς όταν πήρα για πρώτη φορά το μικρόφωνο. Αυτή είναι μία σοβαρή λίγκα και για να μείνει σοβαρή πρέπει να σέβονται οι οπαδοί τους παίκτες και τους αγώνες. Είναι βασικό να υπάρχει συνέπεια στις αποφάσεις. Οι διαιτητές αποφάσισαν να αδειάσουν μέρος των κερκίδων. Είχαν απόλυτο δίκιο, αλλά γιατί δεν έκαναν το ίδιο στο προηγούμενο παιχνίδι; Ζητάω από τους οπαδούς της Παρτιζάν να μην κάνουν τα ίδια στο επόμενο παιχνίδι, να μην ξανακάνουν ποτέ αυτά τα πράγματα. Αυτές τις εικόνες θα τις δει όλη η Ευρώπη. Είναι ντροπή. Τι θα σκεφτεί ο κόσμος για την λίγκα μας μετά από αυτά που έγιναν τις τρεις τελευταίες ημέρες; Υποθέτω ότι και οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν κάποια ομάδα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ασφάλεια. Όταν πέφτει στο γήπεδο ένα μπουκάλι ή ένα νόμισμα και σε χτυπήσει τότε πονάς το ίδιο ανεξαρτήτως ομάδας. Ως άνθρωπος που έχω δύναμη λοιπόν σας παρακαλώ να μην το ξανακάνετε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News