Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ξανά μαζί στον τελικό, μετά από 9 χρόνια

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος και θα συναντηθούν έπειτα από 9 χρόνια στο θεσμό.

Ο Ολυμπιακός έγινε ο δεύτερος φιναλίστ του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού αν και δύσκολα τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ 76-70 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

Εκεί θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό, που νωρίτερα πήρε τη νίκη επί του Προμηθέα με 85-68, σε ένα ματς όπου χρειάστηκε ένα μόλις δεκάλεπτο για να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Ηλία Ζούρου.

Οι δύο «αιώνιοι» λοιπόν επιστρέφουν στον μεγάλο τελικό ξανά μαζί και αντίπαλοι έπειτα από εννέα χρόνια και τη σεζόν 2012-2013 με τους «πράσινους» να επικρατούν με 78-81. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, με τα ρόστερ των δύο ομάδων να έχουν διαφοροποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με κάποιες μικρές εξαιρέσεις.

Ο Παναθηναϊκός τότε ήταν αυτός που είχε πάρει τη νίκη υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ηγείται της ομάδας του ως αρχηγός και να την οδηγεί με 19 πόντους, με τους Ούκιτς και Λάσμε με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από το ρόστερ των «πρασίνων» δεν αγωνίζεται κανείς πλέον στην ομάδα, με εξαίρεση τον «3D» που πλέον βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας ως general manager.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν και τότε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», ενώ όπως και τότε έτσι και τώρα στην ομάδα αγωνίζονταν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας.

Την Κυριακή (20/2) λοιπόν οι δύο αιώνιοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους στον τελικό, αναβιώνοντας έτσι μία «μάχη» που έχουμε να δούμε σχεδόν μία δεκαετία, με έναν και μοναδικό νικητή.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17, Σπανούλης, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 19, Γκιστ 11, Μπανκς

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News