Ολυμπιακός: Επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας για τις «ερυθρόλευκες»

Ολυμπιακός: Επιστροφή στην κορυφή με… πάρτι τίτλου για τον Ολυμπιακό στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δεύτερη νίκη (87-79 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος») που χρειαζόταν στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και με συνολικό σκορ 4-2 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός της Έλενας Καπογιάννη να το πάλεψε όσο το δυνατόν περισσότερο, ισοφαρίζοντας το αρχικό 2-0 που κουβαλούσαν οι δύο ομάδες από την κανονική περίοδο, ωστόσο ο Ολυμπιακός του Μάρτιν Ζίμπαρτς κατάφερε να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης, και με δύο νίκες από τη στιγμή που η σειρά έφτασε στο 2-2 να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας πολύ υψηλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων πέτυχαν το break στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» και με αυτόν τον τρόπο βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν τη ζώνη που τις δυσκόλεψε στα πρώτα δύο παιχνίδια των τελικών.

Έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας ήδη κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας από το Final Four της Κρήτης, φτάνοντας τους έξι τίτλους σε επτά χρόνια μετά το 2016, με μοναδικό χαμένο πρωτάθλημα το περσινό. Να σημειωθεί πως αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της Λολίτας Λύμουρα και της Όλγας Χατζηνικολάου, βάζοντας τέλος σε δύο σπουδαίες καριέρες.

Τα αποτελέσματα των τελικών

  • Game 1: 76-81 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)
  • Game 2: 61-53 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Π. Γιαννακόπουλος)
  • Game 3: 87-54 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)
  • Game 4: 79-87 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Π. Γιαννακόπουλος)

Δείτε φωτογραφίες από τον 4ο τελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News