ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ: «΄Έχουμε το DNA του Κόμπι μέσα μας»

Ο Κέβιν Ντουράντ παραχώρησε δηλώσεις και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κληρονομιά που άφησε ο αδικοχαμένος Κόμπι Μπράιαντ στους σημερινούς εκπροσώπους των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν τουλάχιστον συγκινητικός, στην τοποθέτηση που έκανε μιλώντας για την παρουσία της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8).

Ο άσος των Μπρούκλιν Νετς, έκανε ειδική μνεία στον αδικοχαμένο, Κόμπι Μπράϊαντ, ο οποίος σκοτώθηκε πέρυσι σε ηλικία 41 ετών -μαζί με την κόρη του Τζιάνα- όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε μαζί με άλλα επτά άτομα, συνετρίβη.

«Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο τύπος που όλοι κοιτούσαμε και παρακολουθούσαμε ως παιδιά. Ακόμα και όταν ήταν ζωντανός και έπαιζε, το DNA του ενσωματώθηκε σε εμάς ως παίκτες. Από μακριά μας δίδαξε τι είναι το παιχνίδι και ποιά ηθική έχει», σχολίασε ο Ντουράντ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016), όσο και στην διοργάνωση του Λονδίνου (2012) και είναι ο ηγέτης της ομάδας των ΗΠΑ, που έχει ως στόχο να κατακτήσει το 16ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της.

«Και μάθαμε όλοι από αυτόν όταν έπαιζε και όσο ήταν ζωντανός. Και τώρα που δεν είναι μαζί μας, όλοι θέλουμε να τιμήσουμε τις διδασκαλίες του πηγαίνοντας εκεί έξω και παίζοντας με αυτό το πάθος, με αυτήν την ενέργεια κάθε αγώνα», πρόσθεσε ο Ντουράντ και συνέχισε: «Απογοητεύθηκα όταν έμαθα ότι δεν θα υπάρχουν θεατές, αλλά καταλαβαίνω. Η διοργάνωση έχει ήδη αναβληθεί για έναν χρόνο, οπότε δεν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα με την COVID. Εξακολουθεί να είναι τιμή και χαρά να εκπροσωπώ τη χώρα μου και να το κάνω σε μια μεγάλη σκηνή».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος αγώνας της ομάδας των ΗΠΑ για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, θα γίνει στις 25 Ιουλίου, με αντίπαλο την Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News