Ντράζεν Πέτροβιτς: Τι έγραφε το χαρτάκι που βρέθηκε στο πορτοφόλι του

O Nτράζεν Πέτροβιτς σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σαν σήμερα στις 7 Ιουνίου 1993 όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε προσέκρουσε πάνω σε φορτηγό στη βρεγμένη άσφαλτο της Autobahn 9 κοντά στην πόλη Ίνγκολστατ της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το μακρύ όχημα να μπλοκάρει και τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Μόναχο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, το Golf προσέκρουσε στο φορτηγό. H σύγκρουση ήταν σφοδρή αλλά ο Πέτροβιτς που κοιμόταν στη θέση του συνοδηγού, θα μπορούσε ίσως να σωθεί αν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ήταν και ο μόνος από τους τρεις που έχασε τη ζωή του. Η οδηγός – Κλάρα Ζάλαντζι, ένα μοντέλο από τη Γερμανία – και μια Τουρκάλα μπασκετμπολίστρια, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, γλίτωσαν με σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο Ντράζεν εκείνη την εποχή έβγαζε μάτια με τους Νιου Τζέρσι Νετς στο ΝΒΑ αλλά ήταν πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι είχε αποκλειστεί από το All Star Game και επίσης από το ότι η ομάδα δεν συζητούσε ακόμη την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ήθελε να φύγει από τους Νετς- ίσως και από το ΝΒΑ. Ο τότε προπονητής του Χιούστον Ρούντι Τομγιάνοβιτς, που είχε κροατικές ρίζες, ήθελε να τον πάρει στην ομάδα του. Αλλά η Ευρώπη του έκλεινε το μάτι. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει μάλιστα ότι είχε συμφωνήσει μαζί του για τον Παναθηναϊκό.

Ο αδερφός του Αλεξάντερ (Άζα) Πέτροβιτς αποκάλυψε ότι μετά το δυστύχημα είχε βρει ένα χαρτί στο πορτοφόλι του Ντράζεν και πάνω του ήταν γραμμένα τα ονόματα τεσσάρων συλλόγων: Νικς, Νετς , Ρόκετς και Παναθηναϊκός.

Δυστυχώς, δεν μάθαμε ποτέ ποια θα ήταν η επιλογή του Ντράζεν. Ούτε πόσο πιο ψηλά θα εκτόξευε την καριέρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News