NBA Playoffs: «Σεληνιασμένοι» Γουλβς στο Μέμφις – Ποδαρικό με το… δεξί για Γουόριορς και Σίξερς

NBA Playoffs: «Σεληνιασμένοι» Γουλβς και νίκη στο Μέμφις επί των Γκρίζλις – Ποδαρικό με το… δεξί στην postseason για Γουόριορς και Σίξερς

Η πρώτη μάχη των playoffs μεταξύ Γκρίζλις και Τίμπεργουλβς στο Μέμφις ανέδειξε νικητές τους «λύκους» του… ασύλληπτου δίδυμου Άντονι Έντουαρντς και Καρλ Άντονι Τάουνς. Φιλαντέλφια Σίξερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι σε Τορόντο Ράπτορς και Ντένβερ Νάγκετς και μπήκαν επίσης με το… δεξί στην postseason. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πιο όμορφες φάσεις των αγώνων.

 

Μοράντ σαν σε… προπόνηση

Ο Τζα Μοράντ κατέβαλε υπερπροσπάθεια για να διατηρήσει τους Γκρίζλις στη διεκδίκηση της νίκης κόντρα στους Τίμπεργουλβς και να κάνει καλό… ποδαρικό στην postseason, ωστόσο με εξαίρεση τους Ντίλον Μπρουκς και Μπράντον Κλαρκ έμεινε χωρίς στηρίγματα.

Ο άσος των «αρκούδων» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους και 8 ασίστ ενώ είχε και τα δύο καλύτερα highlights από πλευράς γηπεδούχων. Στο τέλος της βραδιάς, όμως, το ηλεκτρονικό ταμπλό στο FedExForum έγραφε 117-130.

 

Το «σεμινάριο αιφνιδιασμού» των Γκρίζλις

Το Game 1 απέναντι στους Τίμπεργουλβς δεν κύλησε όπως είχαν σχεδιάσει οι Γκρίζλις.

Η αστοχία τους από την περίμετρο ήταν παροιμιώδης (7/27 τρίποντα) ενώ γενικά πολλοί παίκτες της ομάδας δεν έπιασαν τα γνωστά τους στάνταρ.

Ωστόσο, στις λίγες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις που έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, το αποτέλεσμα ήταν εξόχως συναρπαστικό, με το alley-oop κάρφωμα του Ζιέρ Γουίλιαμς έπειτα από ασίστ του Τάιους Τζόουνς να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 

Έντουαρντς και Τάουνς με το «μαχαίρι στα δόντια»

Μετά τον Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος στην παρθενική του συμμετοχή σε αγώνα των playoffs σημείωσε 36 πόντους, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στο «break» των Τίμπεργουλβς στο Μέμφις.

Ο 26χρονος Αμερικανοδομινικανός σέντερ κατέγραψε 29 πόντους και 13 ριμπάουντ, κάνοντας… κουρελόχαρτο κάθε τακτική αναχαίτισής του από τους Γκρίζλις.

Ως είθισται, είχε και μία από τις πλέον αγαπημένες του «πτήσεις», που ολοκληρώθηκε με κάρφωμα μπροστά στα υψωμένα χέρια του Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ. Ο τελευταίος πήρε… βαρέως το γεγονός πως μπήκε σε πόστερ και «τσαμπουκαλεύτηκε» με τον Τζέιντεν Μακντάνιελς.

 

Το ανερχόμενο «αστέρι» Μάξι και η κλάση του Χάρντεν

Ο Ταϊρίς Μάξι είναι ο τρίτος πόλος της «big three» των Σίξερς μετά τους Τζοέλ Εμπίντ και Τζέιμς Χάρντεν. Ωσότου κερδίσει την καθολική αναγνώριση, θα φροντίζει με τις επιδόσεις του εντός των τεσσάρων γραμμών να το αποδεικνύει εμφατικά σε όσους διατηρούν ακόμη αμφιβολίες. Αυτό ακριβώς έπραξε και στον πρώτο αγώνα απέναντι στους Ράπτορς με τους 38 πόντους που σημείωσε.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Τζέιμς Χάρντεν των 22 πόντων και 14 ασίστ, με τους δύο παίκτες να συνεργάζονται υποδειγματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μάλιστα, η πιο όμορφη φάση του ματς είχε και την υπογραφή τους, με τον Χάρντεν να μοιράζει αδιανόητη σκαστή πάσα στον Μάξι, ο οποίος με τη σειρά του αξιοποίησε το «δώρο» του συμπαίκτη του με υπέροχο ανάποδο λέι-απ και αλλαγή χεριού στον αέρα.

 

Τζόρνταν Πουλ, ο τέταρτος της νέας γενιάς με 30+ πόντους

Το «νέο αίμα» του NBA είχε την τιμητική του στο Game 1 των Playoffs.

Τζα Μοράντ, Άντονι Έντουαρντς και Ταϊρί Μάξι «έσπασαν» το φράγμα των 30 πόντων, κάτι που έπραξε και ο Τζόρνταν Πουλ με τους 30 πόντους που σημείωσε στην εύκολη νίκη των Γουόριορς επί των Νάγκετς. Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά στα χρονικά της λίγκας, τέσσερις παίκτες με ηλικία κάτω των 22 ετών σκόραραν πάνω από 30 πόντους στην postseason, αποδεικνύοντας πως το μέλλον (τους) προμηνύεται λαμπρό.

Στον αγώνα των «πολεμιστών« με τους «σβώλους», ο Πουλ έδειξε πως είναι αποφασισμένος να γίνει ο go-to-guy της ομάδας του στην προσπάθειά της για επιστροφή στο θρόνο του NBA. Εκτός της 30άρας (με σχεδόν αψεγάδιαστη στατιστική) είχε και την πιο όμορφη φάση του αγώνα, ένα αδιανόητο ανάποδο καλάθι και φάουλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News