NBA: Η κρατική τηλεόραση της Κίνας άρχισε ξανά τις μεταδόσεις αγώνων

Η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά τον πρώτο αγώνα του NBA μετά από περισσότερο από ένα χρόνο μποϊκοτάζ, που προκλήθηκε από ένα αμφιλεγόμενο tweet αλληλεγγύης στο Χονγκ Κονγκ.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Ντάριλ Μόρεϊ, γενικός διευθυντής των Χιούστον Ρόκετς εκείνη την εποχή, είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα υποστήριξης στους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν αντίθετοι στο Πεκίνο.

Αυτή η στάση είχε προκαλέσει την οργή των Κινέζων και μια διπλωματική κρίση. Αρκετές μεγάλες κινεζικές εταιρείες είχαν διακόψει τους οικονομικούς δεσμούς με το NBA, καθώς το CCTV της δημόσιας τηλεόρασης σταμάτησε τη μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος μπάσκετ της Βόρειας Αμερικής.

Σήμερα, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2020, το CCTV μετέδωσε τον αγώνα Λος Άντζελες Κλίπερς-Γιούτα Τζαζ. Παρά το μποϊκοτάζ, ο γίγαντας του διαδικτύου Tencent συνέχισε να μεταδίδει παιχνίδια, αλλά με συνδρομή, προσεγγίζοντας έτσι ένα πιο «συγκρατημένο» κοινό.

Το CCTV δεν εξήγησε γιατί ξανάρχισε τις εκπομπές του NBA. Πρόσφατα όμως ο προπονητής των Κλίπερς, Τάιρον Λιού, στα αμερικανικά μέσα επέπληξε τον Ντάριλ Μόρεϊ, ο οποίος τώρα εργάζεται για τους Φιλαδέλφεια 76ερς: «Την τελευταία φορά που έκανε tweet, κόστισε στο NBA ένα δισεκατομμύριο δολάρια».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News