Μίτσελ Γουίγκινς: «Ο Γκάλης ήταν ο εκλεκτός, ο Φάνης είχε ταλέντο για να παίξει στο ΝΒΑ»

Ο Μίτσελ Γουίγκινς, πατέρας του Άντριου των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ που έχουν περάσει διαχρονικά από την Α1, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και στην εκπομπή «Pick n roll» και θυμήθηκε τα χρόνια που μεσουρανούσε στα ελληνικά παρκέ με τις φανέλες των Μίλωνα, Σπόρτιγκ και Πανιωνίου.

Για τον γιο του: «Ο Άντριου ήταν δύο, τριών και τεσσάρων ετών στην Ελλάδα. Ήταν παρών στα παιχνίδια και παρακολουθούσε και ήθελε να γίνει σπουδαίος. Τα παιδιά μου πήγαιναν συνεχώς βόλτες στην παραλία. Κάνανε βόλτες στην Πλάκα. Αυτές ήταν πολύ χαρούμενες και ευχάριστες αναμνήσεις». 

Για το τι του άρεσε στην Ελλάδα: «Του έλεγα πάντα να παρακολουθεί τον Πέτζα Στογιάκοβιτς και να παρατηρεί το σουτ του, το οποίο ήταν πολύ καλό. Μετά παρακολουθούσε και τον Γκάλη να παίζει. Παρότι ήταν 2-3 ετών και δεν είχε αναπτύξει την ομιλία του, του άρεσαν πολύ οι κινήσεις του Γκάλη».

Για το αν ο Άντριου έχει έρθει στη χώρα μας:«Προ τριετίας είχε πάει στη Μύκονο. Είκοσι μέλη των Γουίγκινς ήταν εκεί για περίπου 10 μέρες. Έμενα σε μία βίλα και μου είπε ότι την επόμενη φορά θέλει να επισκεφθεί την Αθήνα».

Για το πως νιώθει ο ίδιος για την Ελλάδα: «Αγαπάω την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μου φέρθηκαν σπουδαία και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

Για το τι θυμάται και το τι του λείπει από τότε: «Μου λείπουν οι συμπαίκτες μου, διότι οι φίλαθλοι μου φέρθηκαν φανταστικά. Έχω υπέροχες αναμνήσεις και επίσης θυμάμαι τα εκτός έδρας παιχνίδια που παίζαμε απέναντι σε άλλες ομάδες και οι οπαδοί σε αυτά ήταν ιδιαίτερα εκφραστικοί και ενθουσιώδεις. Θυμάμαι τα πάντα στην Αθήνα, τη νυχτερινή ζωή. Πέρασε 5 υπέροχα χρόνια στην Αθήνα και τα απήλαυσα πολύ».

Για τον Φάνη Χριστοδούλου: «Ο Φάνης είχε το ταλέντο να παίξει στο ΝΒΑ. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός, έγινε καλός φίλος, οπότε ευχαριστήθηκα τη συνύπαρξη μαζί του».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News