ΓΙΟΝΑΒΑ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 75-86: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου

Η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε το καθήκον την στην έδρα στην έδρα της Γιόναβα (86-75) και ουσιαστικά εξασφάλισε την είσοδό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Λιθουανίας, την οποία και θα σφραγίσει την προσεχή Τρίτη (18/01).

Η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε το καθήκον την στην έδρα της Γιόναβα (86-75) και ουσιαστικά εξασφάλισε την είσοδό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Λιθουανίας, την οποία και θα «σφραγίσει» την προσεχή Τρίτη (18/01).

Το πρώτο βήμα έγινε για τη Ζάλγκιρις Κάουνας, η οποία επικράτησε την Κυριακή (16/01) επί της Γιόναβα, εκτός έδρας, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Λιθουανίας.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς έκανε τη ζωή της ευκολότερη ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της προσεχούς Τρίτης (18/01) στο Κάουνας, καθώς για να αποκλειστεί θα χρειαστεί να κάνει πρωτοφανές… χαρακίρι, γνωρίζοντας ήττα με διαφορά άνω των 12 πόντων, κάτι που μάλλον εμπίπτει στη σφαίρα της… επιστημονικής φαντασίας.

Κορυφαίοι για τους «πράσινους» ήταν οι Γιάνις Στρέλνιεκς, Λούκας Λεκαβίτσιους, Τάιλερ Κάβανο και Τζος Νέμπο, οι οποίοι μέτρησαν από 17, 16, 13 και 12 πόντους κατ’ αντιστοιχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Final Four του Κυπέλλου Λιθουανίας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 19 και 20 Φεβρουαρίου στο Βίλνιους, με τη Λιετκαμπέλις του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να έχει ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριό της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Ρίτας, στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού.

Tα δεκάλεπτα: 22-20, 32-45, 60-62, 75-86

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News