Final Four 2022: Ο Πρίντεζης, ο Σλούκας και τ' άλλα παιδιά εκεί που δολοφονήθηκε ο Αρκάν

Final Four 2022: Ο Πρίντεζης, ο Σλούκας και τ’ άλλα παιδιά εκεί που δολοφονήθηκε ο Αρκάν.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Σλούκας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού ίσως πίνουν τον καφέ τους στο Crowne Plaza Belgrade λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ για το Final Four 2022 στο Βελιγράδι. Εκεί μένουν οι τέσσερις ομάδες του Final Four 2022.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά του Βελιγραδίου με τις δικές του ιστορίες. Μάλιστα η πιο διάσημη από αυτές σχετίζεται με αυτό που συνέβη σε ένα από τα τραπέζια που ενδεχομένως απολαμβάνουν τον καφέ τους οι σταρ του Ολυμπιακού. Μια δολοφονία.

Πίσω στο 2000, ο Αρκάν, διάσημος Σέρβος διοικητής παραστρατιωτικής μονάδας στους Γιουγκοσλαβικούς πολέμους, με την Σερβική Φρουρά Εθελοντών, γνωστή ως οι «Τίγρεις του Αρκάν» ήταν στην ακμή του.

Το αληθινό του όνομα ήταν Ζέλικο Ραζνάτοβιτς και βρισκόταν στη λίστα των περισσότερο καταζητούμενων της Ιντερπόλ την δεκαετία του 1970 και του 1980 για ληστείες και δολοφονίες που διαπράχθηκαν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Αργότερα κατηγορήθηκε από τον ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο του κατά τη διάρκεια των πολέμων. Για ορισμένους Σέρβους ήταν πατριώτης και λαϊκός ήρωας.

Τρεις σφαίρες στο πρόσωπο

Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου 2002, ο Αρκάν έπινε τον καφέ του στο λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental. Ξαφνικά επικράτησε πανικός. Ένοπλοι εισέβαλαν στον χώρο. Ο Αρκάν έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες στο πρόσωπο. Δύο από τους συντρόφους του που βρίσκονταν στο ίδιο τραπέζι έπεσαν κι αυτοί νεκροί. Ένα σωματοφύλακάς του τον έβαλε σε ένα αυτοκίνητο και έσπευσαν στον νοσοκομείο. Ο Αρκάν πέθανε στον δρόμο. Ο δολοφόνος του ήταν ο 23χρονος Dobrosav Gavrić, στέλεχος της Αστυνομικής Κινητής Ταξιαρχίας…

Το ξενοδοχείο

Το Crowne Plaza Belgrade είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται στο Νέο Βελιγράδι της Σερβίας. Με 387 δωμάτια και 29 σουίτες, είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πόλης από άποψη χωρητικότητας.

Λειτούργησε το 1979 καθώς κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους μέσω της εταιρείας εξωτερικού εμπορίου Genex με επικεφαλής τον διορισμένο από το κράτος διευθύνοντα σύμβουλο Miki Savićević. Το ξενοδοχείο αρχικά λειτουργούσε ως Hotel Beograd InterContinental, μέρος της αλυσίδας InterContinental.

Καθώς η Genex αντιμετώπισε οικονομικές δύσκολες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και κυρίως τη δεκαετία του 2000, απέτυχε να τηρήσει τους όρους franchising του ξενοδοχείου, γεγονός που οδήγησε στην απώλεια της άδειας franchising το 2006.

Στη συνέχεια, το ξενοδοχείο μετονομάστηκε ως Hotel International CG για μια σύντομη περίοδο και ακολούθησε το Continental Hotel Belgrade, προτού πουληθεί στον όμιλο Delta Holding του μεγιστάνα Μίροσλαβ Μίσκοβιτς το 2008. 

Το ξενοδοχείο έκλεισε τον Ιούλιο του 2012 για να ανακαινιστεί και να ανοίξει ξανά ως Crowne Plaza τον Δεκέμβριο του 2013.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News