Δημήτρης Ιτούδης: «Μεγάλη τιμή να προπονήσω την Εθνική ομάδα της χώρας μου»

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας στο EuroBasket του 2022, μετά τη συμφωνία της ΕΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ίδιος δήλωσε πως αποτελεί τεράστια τιμή για αυτόν ο «γαλανόλευκος» πάγκος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντρέι Βατούτιν και όλο τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ επειδή μου άναψαν το πράσινο φως και μου επέτρεψαν να κοουτσάρω την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Είναι μια πραγματικά μεγάλη, τεράστια τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Λιόλιο και άλλους ανθρώπους στην Ομοσπονδία για το ενδιαφέρον τους και την προσπάθεια που έκαναν να με φέρουν σε αυτή τη θέση.

Οπως έχω ξαναπεί, κάτι που θέλεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου, γίνεται πραγματικότητα, δημιουργείς τον κόσμο στον οποίο ζεις. Ξέρω τις προσδοκίες. Οι Εληνες είναι υπερήφανος λαός, αγαπούν το μπάσκετ, τους προσφέρει ευτυχία. Ξέρω επίσης τις υποχρεώσεις μας. Εύχομαι οι παίκτες μας παραμένουν υγιείς και προσδοκώ να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία όλη αυτή την περίοδο, η οποία οδήγησε στη θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News