Τρέι Γιανγκ: «Μόνος μου και όλοι σας»

Είδε τον βασικό σέντερ (και αποδέκτη των… λομπών και των πικ εν ρολ που στήνει) Κλιντ Καπελά να αποχωρεί τραυματίας, δεν είχε από το ξεκίνημα μαζί του τον βασικό πάουερ φόργουορντ (και «συνεργάτη» του και σε πικ εν ποπ) Τζον Κόλινς, δεν είχε φυσικά ούτε την έδρα.

Αυτή  την τελευταία, βέβαια, ο Τρέι Γιανγκ συνήθως δεν την χρειάζεται. Ισα-ίσα, που «τρέφεται» από το να τον αποδοκιμάζει το κοινό – και στο τέλος να διατάζει σιγή, όπως πέρυσι στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης, ή απλώς να το αποχαιρετά. Όπως πριν από μερικές ώρες στο Κλίβελαντ. Οι Χοκς κέρδισαν 107-101 με 38 δικούς του πόντους και ξαναμπήκαν στα πλέι οφ, παρ’ ότι τερμάτισαν ένατοι στην κανονική περίοδο. Παρ’ ότι ο ίδιος στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρνητικός, με 3/11 σουτ και δίχως περιθώρια δημιουργίας.

Στο δεύτερο ο «Ιce Trae» έβαλε 32 πόντους και πάγωσε τον κόσμο που είχε γεμίσει το «Rocket Mortgage FieldHouse», προσδοκώντας την πρώτη πρόκριση σε πλέι οφ δίχως τον ΛεΜπρον Τζέιμς στην ομάδα του από το τόσο μακρινό 1998. Ο «βασιλιάς», άλλωστε ήταν εκείνος που είχε «σκουπίσει» στους ανατολικούς τελικούς του 2015 τους… Χοκς, που είχαν και το πλεονέκτημα της έδρας ως Νο 1 της περιφέρειας.

Ο Γιανγκ πήρε και εκδίκηση για λογαριασμό του συλλόγου του, έχοντας τώρα μπροστά την πρόκληση του σημερινού Νο 1 της Ανατολής. Του Μαϊάμι. Μετά την ανάπαυλα συνεισέφερε συνολικά χθες, σκοράροντας ή πασάροντας, 43 από τους 56 πόντους των «γερακιών». Ολοι οι Καβς μαζί σημείωσαν 40… Εφτασε και τις 9 τελικές πάσες στο τέλος, στα δε δεύτερα ημίχρονα στο play-in tournament (διότι προηγήθηκε το επιβλητικό 132-103 επί των Χόρνετς) είχε μέσους όρους 24 πόντων και 5 ασίστ, με 60% στα δίποντα, 46% στα τρίποντα και 87% στις βολές! Θα ήταν κρίμα κι άδικο να έλειπε από την ποστ σίζον ο 23χρονος πόιντ γκαρντ…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA: Χοκς και Πέλικανς «πέταξαν» για τα playoffs!

ΤΡΕΙ ΓΙΑΝΓΚ: Ο κοντός και οι πελάτες του

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News