Σακίλ Ο' Νιλ: Η λέξη θάνατος, η κατάθλιψη λόγω του Κόμπι Μπράιαντ και ο γέρος που έβλεπε στον καθρέπτη

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ ήταν για μία ακόμα φορά αποκαλυπτικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GQ. Ο άλλοτε σταρ του NBA μίλησε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων πάσχει από υπνική άπνοια. 

Αρχικά ανέφερε ότι δεν είχε επισκεφτεί γιατρό για περισσότερο από μια δεκαετία: «Όταν παίζεις, πηγαίνεις στον γιατρό για να σε ελέγξουν και κάνεις εξετάσεις για τη φυσική σου κατάσταση, σωστά; Δεν έχω παίξει εδώ και 11 χρόνια, οπότε αν δεν έπαιζα, γιατί να πάω στο γιατρό, σωστά; Ε, αυτό ήταν λάθος», παραδέχτηκε ο 3 φορές MVP σε τελικούς στο NBA και συνέχισε:

«Όταν επέστρεψα στο γιατρό μετά από τόσο καιρό, υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν ήξερα καν. Μου είπε, «Ε, φίλε, έχεις άπνοια ύπνου. Η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση ή εγκεφαλικά, μπορεί να πεθάνεις.” Είπα, “Τι;” “Θα μπορούσες να πεθάνεις. Τώρα πρέπει να κοιμάμαι με ένα μηχάνημα». 

«Ξαφνικά είδα στον καθρέφτη ένα γέρο 70 ετών»  

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι λάμβανε πολλά χάπια λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τα νεφρά του, τονίζοντας: «Είμαι εξαρτώμενος, όχι εθισμένος. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τα νεφρά μου ήταν πολύ αδύναμα, οπότε δεν έπαιρνα άλλα αναλγητικά. Μερικές μέρες που δεν μπορούσα να κουνηθώ, έπαιρνα ένα ή δύο, μόνο για να φύγει ο πόνος. Αλλά όχι πια. Όταν σε χτυπούν με τη λέξη «θάνατος» αλλάζεις πολλά πράγματα». 

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Σακίλ Ο’ Νιλ, είχε εξομολογηθεί επίσης ότι πέρασε μία πολύμ δύσκολη περίοδο, λόγω του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ και της αδερφής του, με αποτέλεσμα το μόνο που ήθλε να κάνει να είναι να βλέπει Netflix και να τρώει. 

«Ξαφνικά κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και είδα ένα γέρο περίπου 70 ετών με μύες παντού. Άρχισα να τρέφομαι σωστά.  Έτρωγα μόνο σάντουιτς. Για μεσημεριανό, για βραδινό, για σνακ… Σηκωνόμουν και έφτιαχνα σάντουιτς στις 3 το πρωί. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι. Σταμάτησα να τρώω ψωμί, σοκολάτες και γλυκά.  Ήθελα να βγάλω τη μπλούζα μου στο Instagram για τελευταία φορά. Τώρα τρώω μόνο φρούτα, smoothies πρωτεΐνης, σαλάτες, ψάρια, κοτόπουλο, σπαράγγια και άλλα λαχανικά. Όλα σε πολύ μικρές μερίδες και έχω αρχίσει να βλέπω πράγματα όπως ένα six-pack, που δεν έχω δει από τότε που ήμουν στο  Μαϊάμι το 2006», κατέληξε ενώ είπε ότι έχει ήδη χάσει 10 κιλά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News