NBA Playoffs: Το «φαινόμενο» Εμπίντ και η επιβλητικότητα των Γουόριορς

NBA Playoffs: Το «φαινόμενο» Τζοέλ Εμπίντ και η επιβλητικότητα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Φιλαντέλφια Σίξερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν το 2-0 απέναντι σε Τορόντο Ράπτορς και Ντένβερ Νάγκετς αντίστοιχα, ενώ οι Ντάλας Μάβερικς ισοφάρισαν σε 1-1 τους Γιούτα Τζαζ παρά την κομβική απουσία του Λούκα Ντόντσιτς. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες φάσεις από τις τρεις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης των playoffs του NBA.

Εμπίντ α λα Νοβίτσκι!

Οι Φιλαντέλφια Σίξερς επιβεβαίωσαν εκ νέου την υπεροχή τους ενάντια στους Τορόντο Ράπτορς και έκαναν το 2-0 στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν ξανά το βαρόμετρο στο παιχνίδι των γηπεδούχων, σημειώνοντας 31 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμερουνέζος πρώτος σκόρερ του NBA για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είχε ουκ ολίγες φάσεις χαρακτηριστικές της τεράστιας κλάσης του και η κορυφαία όλων θύμισε κάτι από Ντιρκ Νοβίτσκι στα ντουζένια του!

Βλέπετε, σκόραρε τρίποντο από τη γωνία και υπό την ασφυκτική πίεση του εξαιρετικού αμυντικού Κεμ Μπιρτς με fadeaway jump shot, μία κίνηση άλλοτε σήμα κατατεθέν του Γερμανού μύθου!

Ντάνι Γκριν ο «πυρηνοκίνητος»

Η έκβαση της δεύτερης αναμέτρησης ανάμεσα σε Φιλαντέλφια Σίξερς και Τορόντο Ράπτορς δεν είχε σασπένς, ούτε πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού για το μέλλον, αφού ο νικητής είχε κριθεί επί της ουσίας πολύ πριν το άκουσμα της τελευταίας κόρνας της γραμματείας.

Για τον Ντάνι Γκριν των Σίξερς, πάντως, το ματς αυτό έχει έναν σπουδαίο λόγο για να θεωρηθεί «αξιομνημόνευτο». Ποιος ήταν αυτός; Ένα ασύλληπτο κάρφωμά του στον αιφνιδιασμό μπροστά στο υψωμένο δεξί χέρι του Πασκάλ Σιακάμ!

Μία φάση την οποία εξήραν τόσο ο προπονητής των Σίξερς, Ντοκ Ρίβερς, όσο και ο Τομπάιας Χάρις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα. Όχι άδικα!

Ο Μπράνσον ντύθηκε… Ντόντσιτς!

No Doncic? No problem! Τι και αν στερήθηκαν για δεύτερο ματς στη σειρά με τους Γιούτα Τζαζ το «βαρύ πυροβολικό» τους, οι Ντάλας Μάβερικς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να τονώσουν την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας.

Προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάστηκε να γίνει το… step-up από πολλούς, όπως φερειπείν από τον Μαξ Κλέμπερ ο οποίος «εκτέλεσε» τους «Μορμόνους» με 8/11 τρίποντα και 25 πόντους.

Τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο θετικό αποτέλεσμα είχε ο Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος βρέθηκε στη «ζώνη του λυκόφωτος» με 41 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

Ο 25χρονος Αμερικανός κόμπο-γκαρντ έπαιξε σαν… Λούκα Ντόντσιτς, με τις εκκωφαντικές του επιδόσεις να συνδυάζονται με θέαμα υψηλού επιπέδου, όπως αυτό που ο Σλοβένος σούπερ σταρ συνηθίζει να επιδαψιλεύει τους θαμώνες του American Airlines Center.

Η πιο «μαγική» στιγμή της «παράστασής» του ήταν μία εκπληκτική «σταυρωτή» ντρίμπλα πάνω στον Μάικ Κόνλεϊ Τζούνιορ, η οποία οδήγησε σ’ ένα εύκολο καλάθι με floater.

Η «τιμωρία» για παραδειγματισμό του Γκομπέρ στον Γκριν

Ως γνωστόν, ο Ρούντι Γκομπέρ είναι ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών παικτών στο NBA. Κι υπάρχουν πολλές απτές αποδείξεις στον παραπάνω ισχυρισμό: Τρεις φορές κορυφαίος αμυντικός της σεζόν, πέντε φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας, από μία φορά κορυφαίος μπλοκέρ και ριμπάουντερ του NBA. Θέλετε κι άλλα;

Στη δεύτερη αναμέτρηση των playoffs ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερικς και τους Γιούτα Τζαζ ο Τζος Γκριν μάλλον… αγνόησε όλα τα παραπάνω επιτεύγματα του Γάλλου σέντερ και με περίσσιο θράσος επιχείρησε να καρφώσει μπροστά του με τα δύο χέρια και να τον βάλει σε πόστερ!

Φυσικά, απέτυχε παταγωδώς και είδε την απόπειρά του να… ταπεινώσει τον αντίπαλό του να τον χτυπάει σαν… μπούμερανγκ.

Ο Κάρι έκανε… πλάκα στην άμυνα των Νάγκετς

Αποστολή εξετελέσθη για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που μετά και το 2-0 επί των Ντένβερ Νάγκετς πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση των playoffs της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο δρόμος προς την επιτυχία άνοιξε διάπλατα χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Στεφ Κάρι, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 34 πόντους. Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των «πολεμιστών» ήταν καλά και αυτό φαινόταν ευθύς εξαρχής με τις κινήσεις του στο παρκέ του Chase Center.

Στην πλέον εντυπωσιακή ενέργειά του «ζάλισε» με τις ντρίμπλες του τους Μόντε Μόρις και Νίκολα Γιόκιτς και κατόπιν μίας θεσπέσιας περιστροφικής κίνησης σημείωσε ένα όμορφο – σε φαντασία, δημιουργία και εκτέλεση – καλάθι που ξεσήκωσε τους θεατές!

Το showtime των Γουόριορς στο Σαν Φρανσίσκο

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έδειξαν μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων που έχουν ως ομάδα στον Game 2 με τους Ντένβερ Νάγκετς, με τη άνετη νίκη τους να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο του καταπληκτικού μπάσκετ που έπαιξαν.

Σε μία από τις πολλές ομαδικές συνεργασίες τους, η μπάλα κυκλοφόρησε με κινηματογραφική ταχύτητα στο τρανζίσιον σε «τρίγωνο» μεταξύ Ντρέιμοντ Γκριν, Τζόρνταν Πουλ και Κλέι Τόμσον και η «showtime» φάση ολοκληρώθηκε με λέι-απ του τελευταίου έπειτα από ασίστ πίσω από τη μέση του Πουλ. Ένα μπασκετικό αριστούργημα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News