NBA Playoffs: Οι Χιτ «αιχμαλώτισαν» τους Σίξερς και πήραν προβάδισμα με 3-2

NBA Playoffs: Οι Μαϊάμι Χιτ «αιχμαλώτισαν» τους Φιλαντέλφια Σίξερς και πήραν προβάδισμα με 3-2 στην ημιτελική σειρά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Τρώγοντας… σίδερα στην άμυνά τους, οι Μαϊάμι Χιτ συνέτριψαν τους Φιλαντέλφια Σίξερς με 120-85 στη Φλόριντα και ανέκτησαν το προβάδισμα στην ημιτελική σειρά, απέχοντας πλέον μόλις μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA.

Οι Χιτ απέβαλαν το άγχος και παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους αποδεικνύοντας πως όταν η άμυνά τους βρίσκεται στο επίπεδο που βάσει δυνατοτήτων μπορεί να φτάσει, οι ομάδες που μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι Σίξερς απέτυχαν παταγωδώς στην προσπάθεια να βγάλουν από το ρυθμό της την ομάδα από τη Φλόριντα, βρέθηκαν να κυνηγούν διψήφιες διαφορές από το πρώτο δωδεκάλεπτο και τελικά υποτάχθηκαν με περίσσια άνεση, έχοντας πια μπροστά τους ένα… βουνό ν’ ανέβουν για να καταφέρουν να είναι αυτοί που θα προκριθούν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA.

Για τους Χιτ, που προηγούνται με 3-2 νίκες και έχουν την κατάσταση στα χέρια τους, ο Τζίμι Μπάτλερ μέτρησε 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Μαξ Στρους κατέγραψε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ οι Γκέιμπ Βίντσεντ, Βίκτορ Ολαντίπο και Μπαμ Αντεμπάγιο προσέθεσαν 15, 13 και 12 πόντους αντιστοίχως. Σημειωτέον ότι ο Κάιλ Λάουρι έμεινε στα… πιτς, ωστόσο οι συμπαίκτες του μερίμνησαν με την απόδοσή τους προκειμένου η απουσία του να περάσει – σχεδόν – απαρατήρητη.

Από τους αποκαρδιωτικούς στο συγκεκριμένο ματς Σίξερς, ο Τζοέλ Εμπίντ σημείωσε 17 πόντους, ο Τζέιμς Χάρντεν σταμάτησε στους 14 πόντους, ενώ ο Τομπάιας Χάρις συμπλήρωσε 12 πόντους.

 

Οι βάσεις μπήκαν από νωρίς για τους Χιτ

Η αφλογιστία στο προηγούμενο ματς της Φιλαντέλφια, που ήταν απόρροια των κακών αποστάσεων και της μη υπομονετικής κυκλοφορίας προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στην επίθεση, φαίνεται αποτέλεσε ένα από τα πρώτα σημεία στα οποία εστίασαν οι Χιτ. Η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ την κανονικής περιόδου στην Ανατολική Περιφέρεια, έχοντας ως «ενορχρηστρωτές» τους ασταμάτητους Μπάτλερ και Στρους (11 πόντους έκαστος στο πρώτο δωδεκάλεπτο), σημείωσε πέντε τρίποντα στην εναρκτήρια περίοδο και προηγήθηκε με διαφορά 12 πόντων στο σκορ (31-19), δείχνοντας τρομερή διάθεση πίεσης στην ομαδική άμυνα, με βασική στόχευση την αποτροπή των πικ εν ρολ των Σίξερς μεταξύ Χάρντεν και Εμπίντ.

 

Με Μπάτλερ, Αντεμπάγιο και… γρανιτένια άμυνα

Δίχως ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, οι Χιτ παρέμειναν σταθερά στην πρωτοπορία και στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, με τον Αντεμπάγιο να μπαίνει πιο δυναμικά στην εξίσωση της επίθεσης, δίπλα στον βασικό επιθετικό πόλο Μπάτλερ, και την σκληρή άμυνα να εξακολουθεί να δίνει το έναυσμα, ούσα αιχμή του δόρατος στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

 

Η διαφορά στο σκορ παγιώθηκε, λοιπόν, στο 10+ υπέρ των Χιτ, οι οποίοι έφτασαν το προβάδισμά τους ακόμα και στο +18 (54-36) πριν από το 56-44 της ανάπαυλας, με απόλυτο έλεγχο του ρυθμού παρά τα κατά κύματα μικρά σερί των Σίξερς.

 

«Αιχμαλωσία» των Σίξερς και… περίπατος των Χιτ

Οι Χιτ το… πήραν στην τρίτη περίοδο από εκεί που τον είχαν αφήσει στη δεύτερη κατεβάζοντας «ρολά» στην άμυνά τους. Αφήνοντας χωρίς πόντο τους φιλοξενούμενους για σχεδόν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 20 πόντους (66-46), διαμορφώνοντας 10-0 σερί με το οποίο απλοποίησαν έτι περαιτέρω την κατάσταση.

 

Ο Εμπίντ ήταν το αποκούμπι των Σίξερς στην επίθεση, αλλά χωρίς στηρίγματα από τους συμπαίκτες του δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα και, ως εκ τούτου, η διαφορά έμεινε αμείωτη ως και το τέλος της περιόδου, που βρήκε το Μαϊάμι σε προβάδισμα 15 πόντων (81-66).

Άμα τη επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ της FTX Arena για την έναρξη της τελευταίας περιόδου, οι Χιτ πάτησαν και πάλι το «γκάζι» και… εξαφανίστηκαν στον ορίζοντα, με το σερί τους να φτάνει στο 12-0 και τη διαφορά να εκτοξεύεται εν ριπή οφθαλμού στο +27 (93-66).

 

Από εκεί και ύστερα, οι φιλοξενούμενοι αποδέχτηκαν τη μοίρα τους, ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τη μέγιστη τιμή τιμή της διαφοράς στους 37 πόντους (118-81) δίνοντας θριαμβευτικές διαστάσεις στη νίκη τους.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News