NBA Playoffs: Οι Γκρίζλις έσπασαν την επταετή «κατάρα» και αναδύθηκαν στην επιφάνεια

NBA Playoffs: Οι Μέμφις Γκρίζλις έσπασαν την επταετή «κατάρα» και αναδύθηκαν στην επιφάνεια της postseason αποκλείοντας τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Έπειτα από συνολικά επτά χρόνια αποτυχιών, τρεις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο και τρεις -διαδοχικές- σεζόν χωρίς παρουσία στην postseason, οι Μέμφις Γκρίζλις αναδείχθηκαν και πάλι νικητές σε σειρά playoffs του NBA, επικρατώντας με 4-2 των αξιόμαχων Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες φάσεις από την τελευταία αναμέτρηση στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των playoffs που σήμανε και την πολυπόθητη επιστροφή των «αρκούδων» στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας.

 

Το «όχι» του Έντουαρντς στον Μοράντ

Πρόκειται για δύο από τους πιο αθλητικούς παίκτες του NBA, οι οποίοι αρέσκονται στο να καθηλώνουν τα πλήθη με την ικανότητά τους πάνω από τη στεφάνη.

Τζα Μοράντ και Άντονι Έντουαρντς είχαν και στο Game 6 τη «στιγμή τους», με τον ηγέτη των Μέμφις Γκρίζλις να προσπαθεί να σκοράρει με λέι-απ ενώπιον του αντιπάλου του αλλά τον σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς να του δηλώνει κατηγορηματικά την άρνησή του «φιλοδωρώντας» τον με μεγαλοπρεπές μπλοκ.

 

Η σφοδρή επέλαση του Τάουνς

Για τον Καρλ-Άντονι Τάουνς ο ανοιχτός διάδρομος με προορισμό την αντίπαλη ρακέτα αποτελεί βούτυρο στο ψωμί… Ιδίως, όταν δεν αισθανθεί πίεση και βρει την άνεση να «φορτσάρει» στο σπριντ.

Οι Μέμφις Γκρίζλις αδράνησαν χαρακτηριστικά στην ομαδική άμυνα και το αποτέλεσμα ήταν να δουν τον ηγέτη των Μινεσότα Τιμπέργουλβς να καρφώνει μανιωδώς στο καλάθι τους με συνοδεία βρυχηθμών.

 

To «σφυρί» του Μακντάνιελς

Παρότι τελικά αποκλείστηκαν από μία κατά κοινή ομολογία καλύτερη ομάδα όπως οι Μέμφις Γκρίζλις, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς μπορούν να πουν πως «ψήλωσαν» αρκετά φέτος.

Στην τελευταία τους «παράσταση» αντάμειψαν τους φιλάθλους τους με υψηλής ποιότητας θέαμα, με τον κόσμο να εκφράζει μετά τη λήξη του καταληκτικού Game 6 την ευγνωμοσύνη του για την πρόοδο που είδε στην αγαπημένη του ομάδα.

Σε μία από τις περιπτώσεις που το κοινό στο Target Center δικαιολογημένα… ξεσηκώθηκε, ο Τζόρνταν Μακλάφιν μοίρασε υποδειγματικά την ασίστ στον Τζέιντεν Μακντάνιελς στην «καρδιά» της ρακέτας των «αρκούδων» και ο τελευταίος ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα μπροστά στον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ.

 

Το «dagger three» του Τζόουνς

Για ακόμα μία βραδιά, οι Μέμφις Γκρίζλις βρέθηκαν με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Συνάμα, όμως, είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν από το -13 και, τελικά, να φτάσουν στην τέταρτη νίκη τους επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους πρόκριση στον δεύτερο γύρο των playoffs μετά από 7 ολάκερα χρόνια.

Προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρειάστηκε ένα πολύ καθοριστικό τρίποντο ψυχολογίας και ουσίας του Τάιους Τζόουνς στα 69” πριν από το φινάλε, με το οποίο το σκορ έγινε 102-106 και οι «αρκούδες» εισήλθαν με «μαξιλαράκι ασφαλείας» στο ακροτελεύτιο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Ο γλυκός επίλογος του Τζάκσον

Μία εξόχως απολαυστική σειρά ανάμεσα σε Μέμφις Γκρίζλις και Μινεσότα Τίμπεργουλβς έφτασε στον τερματισμό της, με τις «αρκούδες» να πετυχαίνουν τον στόχο της πρόκρισης στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας και τους «λύκους» να κάνουν ένα τεράστιο βήμα στην εξελικτική τους πορεία.

Αν μη τι άλλο, οι αθλητές των δύο ομάδων επιδαψίλευσαν το φιλοθεάμον κοινό με υψηλό θέαμα, με τη σειρά τους να κερδίζει επάξια τον άτυπο τίτλο της πιο «fun to watch» του πρώτου γύρου.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση το γεγονός πως η έκβαση του Game 6 καθορίστηκε από ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ μπροστά σε τρεις (!!!) παίκτες των Τίμπεργουλβς στα 36.3” προτού εκπνεύσει ο χρόνος. Ο ιδανικός επίλογος σε μία άκρως απολαυστική και αμφίρροπη σειρά πρώτου γύρου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News