NBA Playoffs: Ο «αψεγάδιαστος» Πολ, ο «αδηφάγος» Χάρντεν και τα 11 χρόνια «φαγούρας» των Μάβερικς

Το «παζλ» των ημιτελικών των playoffs του NBA σχεδόν συμπληρώθηκε τα χαράματα της Παρασκευής (29/04), με τους Φιλαντέλφια Σίξερς, Φίνιξ Σανς και Ντάλας Μάβερικς να επικρατούν κόντρα σε Τορόντο Ράπτορς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς και Γιούτα Τζαζ αντίστοιχα και να προκρίνονται στον δεύτερο γύρο με 4-2 νίκες. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες φάσεις από τις τρεις αναμετρήσεις της postseason.

 

Ο τελευταίος λόγος του α’ ημιχρόνου στον Νανς

Όλα έβαιναν καλώς για ένα ημίχρονο για τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, οι οποίοι έφτασαν στα… όριά τους τους Φίνιξ Σανς και τους απείλησαν ευθέως με 3η ήττα και ένα Game 7 «φωτιά και λάβρα» με πολλές παγίδες για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου.

Εν τέλει, οι «ήλιοι» κατάφεραν να δραπετεύσουν με τη νίκη-πρόκριση από τη Νέα Ορλεάνη, ωστόσο σίγουρα η συνολική εικόνα τους δεν τους ικανοποιεί.

Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, βρέθηκαν στο -10, το οποίο γράφτηκε ακριβώς με την εκπνοή της δεύτερης περιόδου χάρις σε tip-in του Λάρι Νανς έπειτα από άστοχο floater του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

 

Τζόουνς με «πλοκάμια» σε άμυνα και επίθεση

Είναι ένας ελίτ αμυντικός παίκτης ενώ εάν βρει και χώρο στο ανοιχτό γήπεδο το μείγμα γίνεται αυτομάτως… εκρηκτικό.

Ο Χερμπ Τζόουνς παρουσίασε σε μία φάση στο Game 6 των Νιου Ορλίνς Πέλικανς με τους Φίνιξ Σανς ορισμένες αρετές του παιχνιδιού του κλέβοντας την μπάλα μετά από λανθασμένη επαναφορά του Μικάλ Μπρίτζες και ολοκληρώνοντας στην απέναντι πλευρά του παρκέ με υπέροχες ντρίμπλες και όμορφο λέι-απ μπροστά σε δύο αντιπάλους.

 

Ο Πολ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των playoffs με 14/14 σουτ!

Έπαιξαν με τη… φωτιά απέναντι στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, εντούτοις δεν κάηκαν. Ή, πιο σωστά, δεν το επέτρεψε ο τεράστιος Κρις Πολ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για την κατάκτηση ενός τίτλου πριν από τη δύση της ασύλληπτης καριέρας του.

Στο Game 6 με τους «πελεκάνους», ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ των Φίνιξ Σανς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14/14 σουτ εντός πεδιάς και, ως εκ τούτου, πέρασε στα κιτάπια της ιστορίας των playoffs του NBA ως ο πρώτος στα χρονικά παίκτης με 100% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς με τουλάχιστον 13 προσπάθειες!

 

Ο Χάρντεν τα έκανε όλα, ο Γιανγκ τα… είδε όλα

Πολλά μπορούν να «καταλογιστούν» στον Τζέιμς Χάρντεν. Αν κάτι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το γνήσιο επιθετικό του ταλέντο. Κι, αν κάποιοι δείχνουν τάση να… ξεχνούν, ο ίδιος πάντα φροντίζει να προχωράει σε… υπενθυμίσεις. Στο Game 6 με τους Τορόντο Ράπτορς, στο οποίο σφραγίστηκε και η πρόκριση των Φιλαντέλφια Σίξερς στον ημιτελικό γύρο της Ανατολικής Περιφέρειας, ο «μούσιας» στάθηκε επάξια στο πλευρό του MVP του αγώνα Τζοέλ Εμπίντ και σε -τουλάχιστον- δύο περιπτώσεις ξεσήκωσε τον κόσμο που παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Στην πρώτη, έκανε έναν… υγιεινό περίπατο στη ρακέτα των «πτερόσαυρων» για να καρφώσει λυσσαλέα προ του Πασκάλ Σιακάμ, ο οποίος δεν δοκίμασε καν να τον σταματήσει στους αιθέρες. Στη δεύτερη, «χόρεψε» τον Θαντέους Γιανγκ με… θανατηφόρα crossover για να ευστοχήσει με step back σε σουτ τριών πόντων από την κορυφή για το +22 της ομάδας του. Πώς θα μπορούσαν να χάσουν οι Σίξερς;

 

Ο Ντόντσιτς δεν μπορεί στα «ψηλά»; Ξανασκεφτείτε το!

11 χρόνια υπομονής ήταν πολλά για τους Ντάλας Μάβερικς… Μετά τον άθλο του 2011 και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή κόσμου, οι Τεξανοί δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στα ημιτελικά της Περιφέρειας.

6 αποκλεισμοί στον πρώτο γύρο των playoffs, τέσσερις σεζόν χωρίς συμμετοχή στην postseason. Θλίψης! Για να αλλάξει αυτό το άκρως απογοητευτικό σκηνικό ανέλαβε δράση ο Λούκα Ντόντσιτς. Και το «wonderkid» από τη Σλοβένια τα κατάφερε παίζοντας τον πλέον καταλυτικό ρόλο στο 4-2 της ομάδας του επί των Γιούτα Τζαζ.

Στο Game 6 της σειράς έγινε και… ιπτάμενος! Βλέποντας τον Χουάν Ερναγκόμεθ να έρχεται καταπάνω του για ένα εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, όχι απλά δεν φοβήθηκε δευτερόλεπτο αλλά έκοψε με «θράσος» τον αντίπαλό του και η «ηρωική» του προσπάθεια ανταμείφθηκε με καλάθι των Μάβερικς στην απέναντι πλευρά του παρκέ! Τα πάντα για τη νίκη…

 

Το μάθημα «καλλιτεχνικών» του Μπράνσον

Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να έκανε… όργια στο 6ο ματς των Ντάλας Μάβερικς με τους Γιούτα Τζαζ, αλλά ως γνωστόν… ένας κούκος ενίοτε δεν φέρνει την άνοιξη. Εάν, λοιπόν, δεν υπήρχε ένας δεύτερος αξιόπιστος επιθετικά πόλος στο παιχνίδι των Τεξανών, το πιθανότερο ήταν πως σήμερα θα μιλάγαμε για «do or die» Game 7…

Εντούτοις, ο Τζέιλεν Μπράνσον μερίμνησε για να μη γίνουν τέτοιες… σκέψεις, αφού με 24 πόντους (όσους είχε και ο Ντόντσιτς) έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τέταρτη νίκη των Μάβερικς στη σειρά και την πρόκρισή τους για πρώτη φορά στα ημιτελικά μετά από 11 χρόνια… φαγούρας.

Συν τοις άλλοις, θέλησε να δείξει εμφατικά στον σπουδαίο αμυντικό Ρούντι Γκομπέρ πως έχει ουκ ολίγους τρόπους να απελευθερωθεί από το μαρκάρισμά του και να σκοράρει ενώπιόν του, όπερ και εγένετο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News