ΝΒΑ Playoffs: Χιτ και Σανς θέλουν το δαχτυλίδι του Γιάννη και το δείχνουν!

Μαϊάμι Χιτ και Φίνιξ Σανς πήραν άνετες νίκες απέναντι σε Φιλαδέλφεια 76ερς και Ντάλας Μάβερικς στους πρώτους ημιτελικούς με 106-92 και 121-114 και έστειλαν μήνυμα στους πρωταθλητές Μπακς.

Ήταν οι δύο ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ σε Ανατολή και Δύση στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ. Και με την πρώτη τους εμφάνιση στα ημιτελικά των playoffs επιβεβαίωσαν απλά ότι αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην προσπάθεια του “Greek Freak” να οδηγήσει τους Μπακς σε ένα ιστορικό repeat.

Μαϊάμι Χιτ και Φίνιξ Σανς μετέτρεψαν τα πρώτα παιχνίδια της σειράς απέναντι σε Σίξερς και Μάβερικς σε… πασαρέλα επίδειξης δύναμης (μη σας ξεγελά η μικρή διαφορά στο τελικό σκορ στο ζευγάρι της Δύσης), στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε Φιλαδέλφεια και Ντάλας για τις προθέσεις τους.

Έλειπε ο Εμπίντ… χόρευε ο Αντεμπάγιο! 

Στην “FTX Arena” ο Μπαμ Αντεμπάγιο έστησε πάρτι στις δύο ρακέτες εκμεταλλευόμενος την απουσία του Τζοέλ Εμπίντ και με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ αποτέλεσε θεμέλιο λίθο της κυριαρχικής εμφάνισης της ομάδας του Έρικ Σποέλστρα. Έχοντας παράλληλα τον Τάιλερ Χίρο «ζεστό» με 25 πόντους και 4/6 τρίποντα οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους άδειους, χωρίς τον ηγέτη τους, Σίξερς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε ο Χίρο έφτασε στο γήπεδο 10 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα για να αποκαταστήσει το ρυθμό του στα σουτ και η προετοιμασία του έπιασε με το παραπάνω καθώς οι 25 πόντοι που πέτυχε συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη προσωπική του επίδοση σε αγώνα playoffs σε ολόκληρη την καριέρα του.

Με τον Τάκερ να υποβάλλει σε αμυντικό… βασανιστήριο τον Χάρντεν, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να προβάλλουν ουσιαστική αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και ο Ντοκ Ρίβερς αναζητεί απεγνωσμένα λύσεις ενόψει του δεύτερου ημιτελικού τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταστρώσει ξανά τα πλάνα του χωρίς τον Εμπίντ που δεν βρίσκεται καν στο Μαϊάμι.

Ένας Ντόντσιτς δεν μπορεί να… κάψει μόνος του τους «Ήλιους»

Στο “Footprint Center” της Αριζόνα οι «Ήλιοι» του Φίνιξ απέδειξαν ότι θα είναι εξαιρετικά καυτοί μέχρι το τέλος της φετινής διαδρομής του ΝΒΑ.

Με πλουραλισμό στην επίθεση, το δίδυμο Πολ – Μπούκερ να επικρατεί κατά κράτος του… έρημου και μόνου καουμπόι Λούκα Ντόντσιτς και τον Έιτον να μην έχει αντίπαλο στις δύο ρακέτες, οι Σανς κυριάρχησαν στο παρκέ διατήρησαν με άνεση διψήφιες διαφορές από την πρώτη περίοδο και το τελικό σκορ μάλλον φαντάζει φτωχό για να περιγράψει τη διαφορά δυναμικότητας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, και προήλθε από τη χαλάρωση των γηπεδούχων στο κλείσιμο της τέταρτης περιόδου. 

Στην αντίπερα όχθη ο Ντόντσιτς ήταν μεν συγκλονιστικός, άγγιξε ένα ακόμη τριπλ νταμπλ (45 π., 12 ρ., 8 ασ.), αλλά αν θέλει να έχει ελπίδες στη συνέχεια της σειράς θα πρέπει να βρει συμπαραστάτες απέναντι στην, πέραν πάσας αμφισβήτησης, καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν. Τα ξημερώματα της Τρίτης ο μόνος που έδειξε να μπορεί να τον συνοδεύσει στον τρελό χορό του ήταν ο Μάξι Κλίμπερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην… πιο σοκαριστική στιγμή της αναμέτρησης, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστα απρόοπτα. 

Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη της ομάδας του Μόντι Γουίλιαμς απέναντι στο συγκρότημα του Τζέισον Κιντ, γεγονός που ενδεχομένως να φανερώνει πρόωρα και το σενάριο που θα ακολουθήσει και στα επόμενα παιχνίδια της σειράς. Εκτός αν ένα παλικαράκι από τη Σλοβενία έχει αντίθετη άποψη…

Γιατί όπως αποδείχτηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιτελικού, με τον Luka Magic δεν έχεις περιθώριο να χαλαρώνεις ούτε για αστείο… 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BOXSCORE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΪΑΜΙ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BOXSCORE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΦΙΝΙΞ – ΝΤΑΛΑΣ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News