NBA Playoffs: Η «ροπαλιά» του Εμπίντ σε νεκρό χρόνο και η «χαριστική βολή» του Σμαρτ στους Νετς

Μπόστον Σέλτικς και Φιλαντέλφια Σίξερς συνέχισαν νικηφόρα στις σειρές τους κόντρα σε Μπρούκλιν Νετς και Τορόντο Ράπτορς, διαμορφώνοντας το 2-0 και 3-0 αντίστοιχα στο πλαίσιο του α’ γύρου των playoffs του NBA. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πιο όμορφες φάσεις από τις δύο αναμετρήσεις της Ανατολικής Περιφέρειας.

 

«Οδοστρωτήρας» Ντράμοντ παρέσυρε τους Σέλτικς

Οι Μπρούκλιν Νετς τα… θαλάσσωσαν απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς παρότι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Πλέον, γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εντός έδρας απώλεια.

Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, η «μηχανή» των Νεοϋορκέζων παρήγαγε αφειδώς σκορ με διάφορους τρόπους. Σε μία φάση που ξεχώρισε όσο καμία άλλη, ο Άντρε Ντράμοντ μάζεψε το «σκουπίδι» μετά από το χαμένο jump shot του Κέβιν Ντουράντ και με… μανία κάρφωσε μπροστά σε Γκραντ Γουίλιαμς και Ντάνιελ Τάις, απειλώντας την μπασκέτα με… κατεδάφιση.

 

Τζέιλεν Μπράουν ο «πορτοφολάς»

Πορτοφόλι, διαβατήριο, ταυτότητα… Τα πάντα έχασε ο Κέβιν Ντουράντ από τον Τζέιλεν Μπράουν στην αναμέτρηση των Μπόστον Σέλτικς με τους Μπρούκλιν Νετς, η οποία περιλάμβανε ελεύθερη πτώση από το… ζενίθ στο ναδίρ για την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Ο «δαιμόνιος» Κελτών έκλεψε την μπάλα από τον KD και ξεχύθηκε σαν άνεμος στον αιφνιδιασμό αφήνοντας εύκολα την μπάλα στο καλάθι με λέι-απ μπροστά στον Καϊρί Έρβινγκ, ο οποίος του έκανε και φάουλ για το +1.

 

Ο Ανουνόμπι έχασε το… φως του από τον Εμπίντ

Ο Τζοέλ Εμπίντ έκανε και πάλι με τα καμώματά του ολόκληρη την κοινότητα του NBA να ασχολείται μαζί του.

Σ’ ένα ματς όπου οι Φιλαντέλφια Σίξερς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, ήταν αυτός που βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την «κερκόπορτα» της νίκης για την ομάδα του, η οποία με 3-0 έχει πλέον αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σε μία επίδειξη αμυντικής προσήλωσης, ο Εμπίντ «έσβησε» εμφατικά τα «φώτα» στον Όου Τζι Ανουνόμπι, στέλνοντας την μπάλα στα… court seats. Άμυνα επιπέδου ενός πραγματικού επίδοξου MVP του NBA.

 

Και ο Σιακάμ σε… υπογεγραμμένο πόστερ από τον Εμπίντ

Το βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης των Τορόντο Ράπτορς με τους Φιλαντέλφια Σίξερς στην Scotiabank Arena θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελείται μονάχα από φάσεις του Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος βρέθηκε για πολλοστή φορά στη «ζώνη του λυκόφωτος».

Ο Καμερουνέζος πρώτος σκόρερ της φετινής αγωνιστικής περιόδου στο NBA έβγαλε ουκ ολίγες εντυπωσιακές φάσεις σε άμυνα και επίθεση, με τον βροντερό… poster κάρφωμα μπροστά στον Πασκάλ Σιακάμ να είναι ασυζητητί μία από αυτές.

 

Σμαρτ με τα… όλα του μπροστά σε τρεις Νετς

Με τον «αέρα» του 2-0, οι Μπόστον Σέλτικς ατενίζουν πια το μέλλον τους στη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς με τεράστια αισιοδοξία και, δίχως το παραμικρό άγχος, θα διεκδικήσουν τουλάχιστον μία νίκη στο Μπρούκλιν για να «αγγίξουν» την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στο καθοριστικό Game 2 της σειράς, στο TD Garden, οι «Κέλτες» χρειάστηκε να ανατρέψουν το σκηνικό που είχαν δημιουργήσει για σχεδόν τρεις περιόδους οι φιλοξενούμενοι και να φτάσουν κυνικά στη νίκη στην τελική ευθεία.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση συνέδραμε τα μάλα ο Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος με ευφυές καλάθι με το αριστερό χέρι μπροστά σε τρεις αντιπάλους, στο 1’09” προτού μηδενίσει το χρονόμετρο, έγραψε τον γλυκό επίλογο στη νίκη της ομάδας του.

 

Εμπίντ για τρεις και… τέζα οι Ράπτορς

Αναμφίβολα, ήταν ανάμεσα στις καλύτερες «παραστάσεις» του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κυρίως λόγω του διακυβεύματος της αναμέτρησης.

Ο Τζοέλ Εμπίντ έριξε στο… καναβάτσο τους Τορόντο Ράπτορς μέσα στο σπίτι τους και το έκανε με τρόπο επιβλητικό, που θα μνημονεύεται σίγουρα για αρκετά χρόνια: Με fadeaway buzzer-beater τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News