NBA Playoffs: Η «λύτρωση» των Σέλτικς δια χειρός Τέιτουμ και ο θαλερός Πολ

NBA Playoffs: Η «λύτρωση» των Μπόστον Σέλτικς δια χειρός Τζέισον Τέιτουμ και ο θαλερός Κρις Πολ

Μαϊάμι Χιτ, Μπόστον Σέλτικς και Φίνιξ Σανς έκαναν το 1-0 στις σειρές απέναντι σε Ατλάντα Χοκς, Μπρούκλιν Νετς και Νιου Ορλίνς Πέλικανς κατ’ αντιστοιχία. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές φάσεις από τις τρεις αναμετρήσεις των playoffs του NBA.

 

Ο «ακροβάτης» Γιανγκ

Ο Τρέι Γιανγκ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στον αγώνα των Μαϊάμι Χιτ με τους Ατλάντα Χοκς. Για την ακρίβεια, με μόλις 8 πόντους, 1/12 σουτ εντός πεδιάς και 0/7 τρίποντα (συν μόλις δύο ασίστ), μάλλον το πιο σωστό θα ήταν να τον χαρακτηρίζαμε… ολετήρα των όποιων πιθανοτήτων των «γερακιών» για «break» στο Μαϊάμι.

Ακόμα και με τόσο ενδεή εμφάνιση, όμως, βρήκε τον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του και να… ξεσηκώσει τα πλήθη, με φάση στον αιφνιδιασμό βγαλμένη από την άβυσσο της μπασκετικής τους ευφυΐας.

 

Το κάρφωμα… όνειρο του Μπάτλερ

Οι φιλόδοξοι Μαϊάμι Χιτ ξεκίνησαν εμφατικά την πορεία τους στην postseason, συντρίβοντας εντός έδρας τους Ατλάντα Χοκς.

Ουκ ολίγοι παίκτες έδωσαν τον «οβολό» τους προκειμένου να έρθει η νίκη, με τον Τζίμι Μπάτλερ να έχει την πλέον καταλυτική παρουσία.

Ο 32χρονος Τεξανός φόργουορντ, εκτός των 21 πόντων που σημείωσε, είχε και την πιο θεαματική φάση των Χιτ με άριστη εκδήλωση του πικ εν ρολ με τον Γκέιμπ Βίνσεντ και βροντερό κάρφωμα στο καλάθι των Χοκς.

 

Ο Τέιτουμ κλέβει, ο Χόρφορντ ίπταται και καρφώνει

Οι Μπόστον Σέλτικς τα χρειάστηκαν απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς αλλά στο φινάλε πανηγύρισαν μία τρομερή νίκη, η οποία σίγουρα καταρρακώνει την ψυχολογία των Νεοϋρκέζων ενόψει της συνέχειας.

Οι «Κέλτες» των 8 όλων κι όλων παικτών στο rotation βάσισαν πάρα πολλά στο δίδυμο Τζέισον Τέιτουμ (31 πόντοι και 8 ασίστ) και Αλ Χόρφορντ (20 πόντοι και 15 ριμπάουντ).

Οι προαναφερόμενοι δύο έβγαλαν και την κορυφαία συνεργασία του αγώνα, με τον Τέιτουμ να κλέβει το… πορτοφόλι του Μπρους Μπράουν στην άμυνα και τον Χόρφορντ να μετουσιώνει τη λόμπα πάσα του συμπαίκτη του στον αιφνιδιασμό σε βροντερό κάρφωμα με τα δύο χέρια.

 

Το φινάλε-έπος με την υπογραφή του Τέιτουμ

Σίγουρα η αναμέτρηση της Βοστώνης ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Μπρούκλιν Νετς ήταν και η πιο… playoff αναμέτρηση που έχουμε παρακολουθήσει ως τώρα.

Οι «Κέλτες» βρέθηκαν από τον «παράδεισο» του +15 στην «κόλαση» του -5 στα πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, αλλά αυτό που πραγματικά μετράει είναι η κατάληξη και αυτή θα μνημονεύεται σίγουρα για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Ο «θρίαμβος», λοιπόν, των Σέλτικς γράφτηκε δια χειρός Τέιτουμ με τρόπο που συναντάται σπάνια, σε βαθμό που προκαλεί… εντύπωση πως είναι δυνατόν οι γηπεδούχοι να μην υπέπεσαν σε λάθος! Ιδού το «ποίημα» χωρίς περιττά λόγα!

 

Ο υπέροχος κύριος Πολ

Το μήνυμα εστάλη και ελήφθη με το «καλημέρα» στην postseason: Ο Κρις Πολ θα γύρισει τον… κόσμο ανάποδα άμα χρειαστεί για να κατακτήσουν οι Φίνιξ Σανς αυτό που πέρυσι τους στέρησαν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους NBA Finals, ήτοι τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου.

Ο 37χρονος αειθαλής πόιντ γκαρντ έδωσε μία νέα απίθανη παράσταση στην Αριζόνα, καταγράφοντας 30 πόντους, 10 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα στην άνετη επικράτηση των Σανς επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Κι, σαν να μην έφταναν αυτά, όταν ο αγώνας όδευε προς την ολοκλήρωσή του, ο δεξιοτέχνης Πολ πήρε «φωτιά» και έβαλε το θαυμαστικό στο 1-0 των «ήλιων» με τις «θανατηφόρες» ντρίμπλες και τα «γλυκά» σουτ του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News