NBA Playoffs: Η ηχηρή «απάντηση» των Γκρίζλις και η νίκη-δήλωση των Πέλικανς

NBA Playoffs: Η ηχηρή «απάντηση» των Μέμφις Γκρίζλις στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και η νίκη-δήλωση των Νιου Ορλίνς Πέλικανς στην έδρα των Φίνιξ Σανς.

Οι Μαϊάμι Χιτ έκαναν το 2-0 κόντρα στους Ατλάντα Χοκς εν αντιθέσει με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τους Φίνιξ Σανς, οι οποίοι ηττήθηκαν από Μέμφις Γκρίζλις και Νιου Ορλίνς Πέλικανς αντίστοιχα και είδαν τις δικές τους σειρές να ισοφαρίζονται σε 1-1. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις ομορφότερες φάσεις από τους τρεις αγώνες για τον α’ γύρο των playoffs του NBA.

 

Ο «σίφουνας» Μοράντ

Έπειτα από την «ψυχρολουσία» του Game 1, οι Μέμφις Γκρίζλις έψαχναν αντίδραση απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, η οποία και ήρθε εμφατικά με το 124-96 του Game 2.

Ο Τζα Μοράντ πήρε τις «αρκούδες» στις πλάτες του με 23 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ισοφάριση σε 1-1 με την ασύγκριτη ορμητικότητά του.

Σε μία από τις επελάσεις του, κατάφερε να συνδυάσει προσποίηση, «αστραπιαία» συνεργασία με τον Μπράντον Κλαρκ και «αεράτο» λέι-απ με αλλαγή χεριού και κατεύθυνσης.

Σε μία άλλη χαρακτηριστική περίπτωση της τεράστιας κλάσης του, διέρρηξε την άμυνα των φιλοξενούμενων με ασύλληπτο χειρισμό της μπάλας και ολοκλήρωσε με εύκολο καλάθι μπροστά στον Καρλ-Άντονι Τάουνς μετά από διαδοχικές προσποιήσεις.

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

Το… beast mode του Μπάτλερ

Ο δρόμος για το 2-0 των Μαϊάμι Χιτ επί των Ατλάντα Χοκς είχε «αγκάθια» και ήταν δύσβατος. Παρά ταύτα, οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου στην Ανατολική Περιφέρεια ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες που τους έβαλαν τα «γεράκια», με τον Τζίμι Μπάτλερ να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή με 45 πόντους θέτοντας νέο ρεκόρ καριέρας σε παραγωγικότητα όσον αφορά την postseason.

Ο 32χρονος Τεξανός έπαιζε με αξιοζήλευτη αυτοπεποίθηση και βρήκε από νωρίς δαιμονιώδη επιθετικό ρυθμό, «διαλύοντας» κάθε τακτική αναχαίτισης των φιλοξενούμενων.

Τα highlights του ήταν ουκ ολίγα και είχαν ιδιαίτερη «ποικιλία». Και σπριντ στο τρανζίσιον για κάρφωμα με τα δύο χέρια και κλέψιμο μετά από κακή πάσα του Τρέι Γιανγκ για νέο κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο και τρίποντο από τις 45 μοίρες πάνω σε κίνηση.

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

Η απογείωση του Τζάκσον Τζούνιορ

Σε αντίθεση με το Game 1 όπου οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι, το «μάτι» των παικτών των Μέμφις Γκρίζλις «γυάλιζε» στο Game 2 κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Δεν ήταν μόνο ο προικισμένος Τζα Μοράντ που κατέπληξε πάλι άπαντες με την απαράμιλλη τεχνική του κατάρτιση και τα «εξωγήινα» αθλητικά του προσόντα, αλλά και αρκετοί ακόμα παίκτες των «αρκούδων» που είχαν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία.

Ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ ήταν σίγουρα ένας εξ αυτών, με τους 16 πόντους που σημείωσε να τον φέρνουν στη δεύτερη θέση των σκόρερ των νικητών μαζί με τον Ντέσμοντ Μπέιν.

Πέρα από τα… συνηθισμένα, ο Τζάκσον Τζούνιορ είχε και μία απίθανη «πτήση» έπειτα από άστοχο τρίποντο του Ντίλον Μπρουκς, η οποία συνοδεύτηκε με ηχηρό follow κάρφωμα προ του Μαλίκ Μπίσλι.

 

Το ρεσιτάλ τριπόντων του άτυχου Μπούκερ

Οι Φίνιξ Σανς έπεσαν «θύματα» μεγάλης έκπληξης στο Game 2 κόντρα στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, εάν βέβαια θεωρείται δόκιμος ένας τέτοιος όρος για αγώνα playoffs του NBA.

Οι «πελέκανοι»… άλωσαν την Αριζόνα και ισοφάρισαν σε 1-1, ωστόσο αυτό είναι μάλλον μικρό κακό για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο.

Αυτό, διότι ο Ντέβιν Μπούκερ αποχώρησε από το ματς με πρόβλημα στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο των Σανς.

Μάλιστα, ο Μπούκερ ήταν σε απίστευτη παραγωγική βραδιά με 31 πόντους, ενώ είχε επιδοθεί σ’ ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ τριπόντων στο πρώτο ημίχρονο (7/11 συνολικά), βάζοντας την μπάλα στο καλάθι από… παντού. Πλέον, άπαντες στις τάξεις των Σανς περιμένουν τις εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε.

 

Το «μία σου και μία μου» των Μπρίτζες και Χέις

Οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς έκαναν το «break» στην Αριζόνα και, αίφνης, η σειρά με τους Φίνιξ Σανς απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον -φυσικά, με φαβορί τους περσινούς φιναλίστ- σε… πείσμα όσων πίστευαν πως οι «ήλιοι» θα έφταναν σε μία άνετη «σκούπα».

Η αναμέτρηση στο Φίνιξ παίχτηκε σε αρκετά υψηλό τέμπο και άφησε τους ουδέτερους θεατές ικανοποιημένους λόγω του υψηλού θεάματος που προσέφεραν απλόχερα οι δύο αντίπαλοι.

Στην πιο εντυπωσιακή φάση, Μικάλ Μπρίτζες και Τζάξον Χέις «αλληλοεξουδετερώθηκαν» στην άμυνα, με τον πρώτο να φιλοδωρεί τον δεύτερο με κόψιμο στη ρακέτα των Σανς και τον δεύτερο να παίρνει ακαριαία… εκδίκηση στην απέναντι πλευρά του παρκέ, προκαλώντας δικαιολογημένα επιφωνήματα θαυμασμού στους θαμώνες του Footprint Center.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News