NBA: Πέθανε ο θρυλικός Hall of Famer των Πίστονς και Μπακς, Μπομπ Λανίερ

NBA: Πέθανε ο θρυλικόςHall of Famer των Πίστονς και Μπακς, Μπομπ Λανίερ στα 73 του χρόνια

Θλίψη επικρατεί στο κόσμο του NBA, μετά την είδηση του θανάτου του Μπομπ Λαμίερ, ενός εκ των κορυφαίων σέντερ στη δεκαετία του 1970,σε ηλικία 73 ετών. 

Ο Λανίερ επιλέχθηκε στο Νο1 του NBA Draft 1970 από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, όπου αγωνίστηκε μέχρι τα μισά της σεζόν 1979/80, όταν και παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Μπακς, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του. Αμφότερες οι δύο ομάδες, στη συνέχεια απέσυραν τη φανέλα του. Ο διακεκριμένος σέντερ, μπήκε στο Hall of Fame το 1990. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης παικτών, Πρέσβης και ομιλητής του NBA.

 

Ο Λανίερ έπαιξε 14 σεζόν με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Μιλγουόκι Μπακς και είχε κατά μέσο όρο 20,1 πόντους και 10,1 ριμπάουντ για την καριέρα του. Είναι τρίτος καλύτερος αθλητής των Πίστονς, τόσο σε πόντους όσο και σε ριμπάουντ.

Το 1995, ο Λανίερ ήταν βοηθός προπονητή στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και στη συνέχεια ανέλαβε προσωρινά ως πρώτος, μετά την παραίτηση του Ντον Νέλσον. Είχε κέρδισε το βραβείο «J. Walter Kennedy Citizenship» του NBA για τη σεζόν 1977-78 για την εξαιρετική κοινωνική του προσφορά. Μετά την καριέρα του ως παίκτης, βοήθησε στην έναρξη της εκστρατείας «Stay in School» του NBA και συμμετείχε σε άλλες δραστηριότητες για το πρωτάθλημα των ΗΠΑ. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News