ΝΒΑ: Ο υπερβάλλων ζήλος του ΛεΜπρόν, το... χορευτικό του Πόρτερ Τζούνιορ και η ισπανική μαεστρία

ΝΒΑ: Ο υπερβάλλων ζήλος του ΛεΜπρόν, το… χορευτικό του Πόρτερ Τζούνιορ και η ισπανική μαεστρία – Όσα έγιναν τα ξημερώματα στα παρκέ του ΝΒΑ

«Βροχή» εντυπωσιακών καρφωμάτων, «ταχυδακτυλουργικών κόλπων» και hustle plays. Ή, αλλιώς, άλλη μία μέρα στη δουλειά για την κανονική περίοδο του «μαγικού κόσμου». «Προσδεθείτε» και απολαύστε τις καλύτερες φάσεις της βραδιάς στο NBA.

 

Περιπατητής ή… άλτης;

Τα πλούσια αθλητικά του προσόντα έδειξε ο Λόνι Γουόκερ στην αναμέτρηση των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ο 23χρονος Αμερικανός swingman πήρε τα βήματα του Ρέτζι Πέρι και κάρφωσε εμφατικά μπροστά του, βάζοντάς τον σε… πόστερ. Μία φάση αντάξια της απόδοσης των «σπιρουνιών», που έφτασαν άνετα στη νίκη με 130-111.

 

Ο… χορευτής Πόρτερ Τζούνιορ

Η επιδεξιότητα του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ των Χιούστον Ρόκετς στον χειρισμό της μπάλας είναι αναμφισβήτητη. Αν κάποιος ψάχνει μία αδιάσειστη απόδειξη δεν έχει παρά να παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο. Με διαδοχικές «σταυρωτές» ντρίμπλες «έσπασε» τους αστραγάλους του Τσιμέζι Μέτου των Σακραμέντο Κινγκς και τον «σώριασε» στο παρκέ, πετυχαίνοντας ένα εύκολο pull up jumper σχεδόν από το ύψος της γραμμής των βολών.

 

Ο «ιπτάμενος» και «τα κάνω όλα και συμφέρω» Τέιτουμ

Ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς «οργιάζει» δίχως σταματημό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και οι Ιντιάνα Πέισερς ήταν το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) «θύμα» του. Ο 24χρονος Μιζουριανός φόργουορντ-γκαρντ παραβίασε με αβυσσαλέο… μένος τη ρακέτα των «Ινδιάνων» και κάρφωσε μανιωδώς μπροστά στον Τζέιλεν Σμιθ, ο οποίος ζαλίστηκε και έψαχνε να βρει την μπάλα στο… ταβάνι!

 

Άαρον Γκόρντον… ουρανοκατέβατος

Ήθελε, δεν ήθελε, ο Άαρον Γκόρντον άφησε πάλι άφωνο το NBA με τα καμώματά του. Σε μία έμπνευση της στιγμής, η οποία υπάγεται στην κατηγορία «don’t try this at home» για τους… κοινούς θνητούς, κάρφωσε με εναέρια περιστροφική κίνηση έπειτα από alley-oop πάσα του Μόντε Μόρις! Αριστούργημα από τα λίγα…

 

Ισπανική μαεστρία

Οι Μέμφις Γκρίζλις είναι -εκτός από καλοκουρδισμένη μηχανή- ένα υγιές παρεάκι, στο οποίο κάθε παίκτης αισθάνεται και είναι σημαντικός. Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων της Δύσης με τους Φίνιξ Σανς, στο οποίο οι -χωρίς Τζα Μοράντ, Τζάρεν Τζάκσον και Στίβεν Άνταμς- «αρκούδες» θριάμβευσαν και έβαλαν τέλος στον καλπασμό εννιά σερί νικών των «ήλιων», ο Ισπανός ρούκι, Σάντι Αλντάμα, προσέφερε μία ανείπωτη στιγμή μαγείας, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στο FedEx Forum. Και προσποίηση μπροστά στον Τζέι Κράουντερ, που έφτασε στα court seats, και «άδειασμα» στον ΝτιΆντρε Έιτον και ανάποδο κάρφωμα.

 

Μόνο… σπαθιά δεν έχει καταπιεί ακόμη ο ΛεΜπρόν Τζέιμς…

Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, περί ου ο λόγος, στα 37 του, με ζήλο 20άρη, έκανε… πλονζόν και έφτασε στις… κερκίδες προκειμένου να σώσει μία χαμένη κατοχή. Η απόπειρα για το hustle play αναγνωρίστηκε και αποθεώθηκε από το κοινό στο Λ.Α., όπως ακριβώς έπρεπε να συμβεί. Βέβαια, οι Λέικερς δεν… σώζονται με τίποτα, αφού ούτε η επιστροφή του Άντονι Ντέιβις στην αγωνιστική δράση αρκούσε για να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και να υποχωρήσουν στην 11η θέση της Δύσης, η οποία τους κρατάει εκτός της ζώνης του play-in tournament.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News