NBA: Ο Τζα Μοράντ επέστρεψε... αγριεμένος ενόψει των playoffs

Φτωχή σε αγώνες, αλλά πλούσια σε θέαμα ήταν η προτελευταία βραδιά της κανονικής περιόδου του NBA. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες φάσεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις του προγράμματος 

Ασίστ του Χάρντεν μέσα από την «κλειδαρότρυπα»

Οι Σίξερς επιβλήθηκαν των Πέισερς με 133-120 σε ματς όπου το «άστρο» του Τζοέλ Εμπίντ έλαμψε για πολλοστή φορά φέτος. Ο Καμερουνέζος ηγέτης της ομάδας από τη Φιλαντέλφια ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 41 πόντους και 20 ριμπάουντ και ουσιαστικά «κλείδωσε» το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο NBA.

Εκτός του Εμπίντ, μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο έτερος All-Star των Σίξερς, Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος κατέγραψε 22 πόντους και 14 ασίστ στη στατιστική του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Ο «μούσιας» έβαλε την υπογραφή του και στην πιο εντυπωσιακή φάση της αναμέτρησης, βρίσκοντας τον Ματίς Θαιμπούλ κάτω από το καλάθι των Πέισερς με σκαστή πάσα από το ύψος του logo.

Η… αγριεμένη επιστροφή του Μοράντ

Αφού πήρε απουσία σε εννιά αγώνες των Μέμφις Γκρίζλις εξαιτίας ενός προβλήματος στο δεξί γόνατο, ο Τζα Μοράντ επέστρεψε… αγριεμένος στην αγωνιστική δράση και έδειξε πως είναι πανέτοιμος ενόψει των playoffs.

Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, η οποία πέρασε στα κιτάπια της ιστορίας για τους 55 (!) πόντους που σημείωσαν οι «αρκούδες» στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ο δαιμόνιος γκαρντ παρουσίασε με το δικό του… στιλ ορισμένες από τις πτυχές που τον καθιστούν ως έναν εκ των κορυφαίων παικτών στη λίγκα.

Επίδειξη απαράμιλλης τεχνικής στον χειρισμό της μπάλας, αθλητικών προσόντων και υψηλού μπασκετικού δείκτη νοημοσύνης. Όλα σε μία… οικονομική συσκευασία.

 

Ο Χέις «πέταξε» πάνω από τον Άνταμς

Στη βραδιά που η επιστροφή του Τζα Μοράντ επισκίασε ακόμα και το ίδιο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης των Μέμφις Γκρίζλις με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, ο Τζάξον Χέις επιχείρησε να… κλέψει λίγη από τη δόξα του σταρ των «αρκούδων».

Ο 21χρονος Αμερικανός σέντερ προσέφερε το απόλυτο highlight από πλευράς «πελεκάνων», καθώς κατάφερε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό μπροστά στον -εν στάσει, σε προσπάθεια να εκμαιεύσει επιθετικό φάουλ- Στίβεν Άνταμς.

Μία φάση η οποία εκτιμήθηκε δεόντως στο FedExForum, παρά τη… μουρμούρα λόγω του μη καταλογισμού του επιθετικού φάουλ εις βάρος του παίκτη των Πέλικανς από τους διαιτητές.

 

Ο Πονς σκόρπισε… τρόμο με το κόψιμο της σεζόν

Το θέαμα στο ματς των Μέμφις Γκρίζλις με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς ήταν κάτι περισσότερο από υψηλής ποιότητας. Τόσο, που το καθιερωμένο Top-5 της βραδιάς θα μπορούσε να περιλαμβάνει φάσεις μόνο από αυτό το ματς.

Ωστόσο, αυτό που έκανε ο Ιβς Πονς ξεπερνάει τα στενά όρια μίας και μόνο αγωνιστικής βραδιάς και εκτείνεται σε βάθος ολόκληρης σεζόν ή και ακόμα πιο βαθιά.

Ο 22χρονος φόργουορντ των Γκρίζλις, λοιπόν, έβγαλε ίσως την άμυνα της σεζόν, ανακόπτοντας λέι-απ του Τζάρεντ Χάρπερ με αδιανόητο άλμα στο οποίο έφτασε το κεφάλι του στο ύψος της στεφάνης! Ένα άλμα που άφησε άπαντες με ανοιχτό στο στόμα!

 

Ο Γουόκερ «ζάλισε» τους Γουόριορς

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς μπορεί να μην κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο Τέξας, αλλά ο Λόνι Γουόκερ μπόρεσε για ακόμα μία βραδιά να μπει στις κορυφαίες φάσεις του NBA.

Ο 23χρονος swingman συνδύασε εκρηκτικό πρώτο βήμα, θεσπέσια αλλαγή κατεύθυνσης, υποδειγματικό «άδειασμα» δύο αντιπάλων και υπέροχο κάρφωμα, σ’ ένα μείγμα πραγματικά απολαυστικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News