NBA: O ρέκορντμαν Γιόκιτς, ο «μάγος» Μπολ και ο «δυναμίτης» Έντουαρντς

Ασίστ κάτω από τα πόδια, δυναμικά poster dunks, ανάποδα layups και περίτεχνες ενέργειες. Το sportday.gr συγκεντρώνει τις πιο θεαματικές φάσεις από άλλη μία φαντασμαγορική βραδιά NBA.

 

Μάρτιν και Μπρίτζες «ισοπέδωσαν» τους Μάτζικ

Ευκαιρία έψαχναν οι Σάρλοτ Χόρνετς για να… εκτονωθούν λίγες μέρες πριν μπουν στη μάχη του play-in tournament και τη βρήκαν απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ, τους οποίους ισοπέδωσαν με 128-101.

Με τη χρήση του ρήματος «ισοπέδωσαν», βεβαίως, αναφερόμαστε στο εύρος της τελικής διαφοράς στο σκορ. Ωστόσο, εκτός από τους Μάτζικ… ισοπέδωσαν και το καλάθι της ομάδας του Ορλάντο, αφού σε δύο περιπτώσεις οι Κέιλεμπ Μάρτιν και Μάιλς Μπρίτζες έκαναν την μπασκέτα να ταρακουνηθεί για τα καλά με βροντερά καρφώματα.

 

Τι έμπνευση είχες πάλι ρε ΛαΜέλο;

Αν οι Κέιλεμπ Μάρτιν και Μάιλς Μπρίτζες έκαναν το κομμάτι τους με τα δύο εντυπωσιακά καρφώματα στην αναμέτρηση των Σάρλοτ Χόρνετς με τους Ορλάντο Μάτζικ, αυτό που ετοίμασε ο ΛαΜέλο Μπολ ξεπερνάει κάθε τι άλλο που έχουμε δει φέτος.

Ο 20χρονος πόιντ γκαρντ των Χόρνετς ξεχύθηκε σαν άνεμος στον αιφνιδιασμό και αντί να τελειώσει τη φάση με ένα… ανιαρό λέι-απ έκανε την «τρέλα» του. Σηκώθηκε στον αέρα, πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του, την πέταξε στο ταμπλό και ο Μοντρέζλ Χάρελ ολοκλήρωσε με κάρφωμα τη φάση-δημιούργημα της φαντασίας του Μπολ.

Βέβαια, ο Μπολ το έχει κάνει και άλλη μία φορά μέσα στη σεζόν και, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, πάλι απέναντι στους Μάτζικ!

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

«Έγκλημα» των Σπερς, τιμωρία από τον Καρλ-Άντονι Τάουνς

Δια πυρός και σιδήρου, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς υπέταξαν τους αξιόμαχους Σαν Αντόνιο Σπερς (127-121), με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται πλέον για το play-in tournament.

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς έπαιξε τον δικό του καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης (21 πόντοι και 13 ριμπάουντ) και είχε και μία θεαματική φάση από αυτές που του αρέσουν.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ασίστ λόμπα του Πάτρικ Μπέβερλι, ήταν σε ετοιμότητα και κάρφωσε εμφατικά με το ένα χέρι, πιάνοντας στον… ύπνο της άμυνα των «σπιρούνιων», η… απουσία της οποίας προκάλεσε δικαιολογημένα την «έκρηξη» του Γκρεγκ Πόποβιτς.

 

«Εξωγήινος» Έντουαρντς «τρέλανε» το NBA

Ο Άντονι Έντουραντς έκανε το ματς της ζωής του στον αγώνα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με τους αξιόμαχους Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς με 49 πόντους έθεσε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην καριέρα του!

Δεν έμεινε όμως μόνο στο ρεκόρ καριέρας σε πόντους. Σε μία επίδειξη των… ασύλληπτων αθλητικών του προσόντων, κάρφωσε με μανία μπροστά στον Τρε Τζόουνς και έκανε ξανά άπαντες να αναρωτηθούν αν είναι… γήινος.

 

Η «σφραγίδα» στην MVP σεζόν του Γιόκιτς

Δεν υπάρχει πια… γυρισμός. Ο Νικόλα Γιόκιτς θα είναι και φέτος ο MVP της κανονικής περιόδου του NBA.

Στην αναμέτρηση των Ντένβερ Νάγκετς με τους Μέμφις Γκρίζλις, στην οποία οι «σβώλοι» επικράτησαν με 122-109, ο «Joker» φρόντισε να σβήσει κάθε αμφιβολία και να κλείσει κάθε ανοιχτή παρένθεση αναφορικά με το που θα καταλήξει το βραβείο του MVP.

Με τους 35 πόντους, τα 16 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ που κατέγραψε στη στατιστική του, έγινε ο πρώτος στα χρονικά του NBA παίκτης που ολοκληρώνει μία σεζόν με 2000+ πόντους, 1000+ ριμπάουντ και 500+ ασίστ! Ασύλληπτο!

Ο ίδιος, όπως ήταν λογικό, αποθεώθηκε με τον τρόπο που άρμοζε στην περίσταση, με καθολικό standing ovation στην Ball Arena.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News