NBA: Ο «πανταχού παρών» Ντουράντ και ο «οδοστρωτήρας» Έντουαρντς στα playoffs

Μπρούκλιν Νετς και Μινεσότα Τίμπεργουλβς επιβλήθηκαν των Κλίβελαντ Καβαλίερς και Λος Άντζελες Κλίπερς αντίστοιχα και εξασφάλισαν την είσοδό τους στα playoffs του NBA. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πέντε κορυφαίες φάσεις από τις δύο αναμετρήσεις στο πλαίσιο του play-in tournament.

 

Ο Καϊρί Έρβινγκ «μίλησε»… at the buzzer

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης των Μπρούκλιν Νετς επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς άκουγε στο όνομα Καϊρί Έρβινγκ. Ο δαιμόνιος γκαρντ σταμάτησε στους 34 πόντους και στις 12 ασίστ και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση των Νεοϋορκέζων στα playoffs, όπου τους περιμένουν ήδη οι Μπόστον Σέλτικς. Ο Έρβινγκ ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της αναμέτρησης με 9/9 σουτ εντός πεδιάς, με το τελευταίο να είναι και το πιο δύσκολο όλων. Σουτ μέσης απόστασης, υπό ασφυκτική πίεση χρόνου και αντιπάλου, ακριβώς με την εκπνοή της δεύτερης περιόδου, από πλάγια θέση. Τίποτα δύσκολο για τον ίδιο…

 

Ο «πανταχού παρών» Κέβιν Ντουράντ

Ο Καϊρί Έρβινγκ έσερνε τον χορό για τους Μπρούκλιν Νετς, ο Κέβιν Ντουράντ σεγκοντάριζε. Ο ηγέτης της ομάδας της Νέας Υόρκης αρίθμησε 25 πόντους και 11 ριμπάουντ και ήταν το καλύτερο «συμπλήρωμα» για τον Έρβινγκ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δέσποσε και στην πλέον εντυπωσιακή φάση της αναμέτρησης, συνδυάζοντας θέαμα στην άμυνα και ουσία στην επίθεση. Αρχικά, στην άμυνα, φιλοδώρησε μ’ ένα εξόχως μεγαλοπρεπές μπλοκ τον Λάουρι Μάρκανεν… Στην εξέλιξη της φάσης βρέθηκε πρώτος στον αιφνιδιασμό και με διαύγεια βρήκε μόνο του κάτω από το καλάθι των «ιπποτών» τον Αντρέ Ντράμοντ για ένα κάρφωμα… ρουτίνας.

 

Νικ Κλάξτον, ο «τιμωρός»

Η αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς περιλάμβανε ουκ ολίγες εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες, θυμίζοντάς μας τον λόγο που έχει επικρατήσει η άποψη πως στην postseason ξεκινάει το «κανονικό» μπάσκετ στο NBA. Ο Κέβιν Λαβ μάλλον δεν «προσαρμόστηκε» εγκαίρως στις απαιτήσεις ενός αγώνα με διακύβευμα την είσοδο στα playoffs (παρότι οι «Καβς» θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία) και κατευθύνθηκε με άκρως νωχελικό τρόπο προς το καλάθι των Νετς για κάρφωμα, πιστεύοντας λανθασμένα πως θα είχε εύκολο έργο. Η «τιμωρία» του ήταν μία τάπα στα ίσα από τον Νικ Κλάξτον, ο οποίος του υπενθύμισε πως από εδώ και πέρα τέτοιες φάσεις βγαίνουν μόνο με… ιδρώτα.

 

Ο Άντονι Έντουαρντς «τρόμαξε» τους Κλίπερς

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση των Λος Άντζελες Κλίπερς και «τσέκαραν» το εισιτήριό τους για τα playoffs του NBA. Το δρόμο της επιτυχίας άνοιξε διάπλατα ο Άντονι Έντουραντς, ο οποίος έκανε το καθήκον του με 30 πόντους και 5/11 τρίποντα. Εκτός αυτού, άνοιξε με χαρακτηριστική άνεση την άμυνα των Καλιφορνέζων και κάρφωσε εμφατικά για το +4 της ομάδας του στα 4’ προτού ακουστεί η κόρνα της λήξης. Το «κερασάκι» σε μία «παράσταση» η οποία συνδυάστηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους «λύκους».

 

Το «σάλπισμα» του Μάλικ Μπίσλι

Η τελική ευθεία της τρίτης περιόδου της αναμέτρησης με τους Λος Άντζελες Κλίπερς εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Μινεσότα Τίμπεγουλβς. Οι «λύκοι» έπαθαν «μπλακ-άουτ» στα τελευταία 2’30” και είδαν το 73-74 να μετατρέπεται με συνοπτικές διαδικασίες σε 75-84, με το μομέντουμ να δείχνει σε κρίσιμο σημείο προς την πλευρά των Κλίπερς. Πολλές φορές όμως αρκεί ένα τρίποντο buzzer beater για να γυρίσει ο διακόπτης και να αλλάξουν οι ισορροπίες ενός αγώνα. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Target Center. Οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία κατοχή της τρίτης περιόδου και η μπάλα χάρη στην καθαρή σκέψη του Ναζ Ριντ έφτασε στην αδύνατη πλευρά και τον αμαρκάριστο Μάλικ Μπίσλι, ο οποίος με «κρύο αίμα» σκόραρε ακριβώς με τη λήξη και μείωσε στο -6, κρατώντας την ομάδα του σε… εγρήγορση ενόψει την τελικής περιόδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News