NBA: Ο οξύνους Γιανγκ και ο... ανάλγητος Ίνγκραμ παίζουν τα ρέστα τους για τα playoffs!

NBA: Ο οξύνους Γιανγκ και ο… ανάλγητος Ίνγκραμ ξεχώρισαν για Ατλάντα Χοκς και Νιου Ορλίνς Πέλικανς στις νίκες απέναντι σε Σάρλοτ Χόρνετς και Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ατλάντα Χοκς και Νιου Ορλίνς Πέλικανς υπέταξαν Σάρλοτ Χόρνετς και Σαν Αντόνιο Σπερς αντίστοιχα και ετοιμάζονται να παίξουν τα… ρέστα τους για την πρόκριση στα playoffs του NBA. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πέντε θεαματικότερες φάσεις από τα δύο ματς του προγράμματος.

 

Γιανγκ και Καπέλα με «τηλεπάθεια»

Οι Ατλάντα Χοκς μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο τον εντός έδρας αγώνα του play-in tournament με τους Σάρλοτ Χόρνετς και, πλέον, ετοιμάζονται για ματς «do or die» στην έδρα των Κλίβελαντ Καβαλίερς με διακύβευμα την είσοδο στα playoffs.

Ενορχηστρωτής της άνετης επικράτησης των «γερακιών» απέναντι στις «σφήκες» ήταν -ως είθισται- ο Τρέι Γιανγκ, ο οποίος οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του με 24 πόντους και 11 ασίστ.

Ωστόσο, ο ποιοτικός γκαρντ δεν έμεινε απλά στα… τετριμμένα, καθώς συνδύασε την προσωπική του άψογη εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του με ορισμένα εντυπωσιακά highlights.

Το κορυφαίο όλων ήταν μία υπέροχη συνεργασία με τον Κλιντ Καπέλα για alley-oop κάρφωμα του τελευταίου, με τον Γιανγκ να τον βρίσκει στο σωστό σημείο και χρόνο χωρίς καν να βλέπει προς την πλευρά του συμπαίκτη του!

 

Ο Γιανγκ έστειλε τον ΜακΝτάνιελς ξανά στο… σχολείο

Τα αποκυήματα της φαντασίας του Τρέι Γιανγκ συναρπάζουν και καθιστούν τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των Ατλάντα Χοκς ως έναν εκ των πλέον «fun to watch» παικτών του NBA τα τελευταία χρόνια.

Στην αναμέτρηση κόντρα στους Σάρλοτ Χόρνετς, ο Γιανγκ είχε ουκ ολίγες περιπτώσεις που ξεσήκωσε το κοινό στην State Farm Arena, με την παρακάτω φάση να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Με σταυρωτή ντρίμπλα, που άνετα «διαλύει αστραγάλους», απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς και ολοκλήρωσε την ενέργειά του με αυτοκρατορικό ανάποδο λέι-απ. 10/10 σε έμπνευση και εκτέλεση.

 

«Εξαφάνιση» της μπάλας από τον κεφάτο Γιανγκ

Δεν προκαλεί εντύπωση που μονοπωλεί στα καλύτερα highlights της αναμέτρησης Ατλάντα Χοκς – Σάρλοτ Χόρνετς. Νιώθει πάντα καλά στα ματς υψηλής επικινδυνότητας, του αρέσουν τα δύσκολα, είναι «φτιαγμένος» γι’ αυτά.

Ιδίως απέναντι σε ομάδες του διαμετρήματος των Σάρλοτ Χόρνετς, μπορεί κάλλιστα να κάνει τα… πάντα εντός των τεσσάρων γραμμών, όπως άλλωστε απέδειξε και στην πράξη για πολλοστή φορά.

Ο Τρει Γιανγκ, λοιπόν, σε ακόμα μία φάση-δημιούργημα της μπασκετικής του ιδιοφυΐας, «έκοψε» προς το καλάθι των «σφηκών» (τραβώντας πάνω τους τρεις αντιπάλους), για μία νέα no-look ασίστ στο εντελώς ξεχασμένο στην αδύνατη πλευρά ΝτιΆντρε Χάντερ, ο οποίος απλά αξιοποίησε το «δώρο» του συμπαίκτη του και σημείωσε ένα από τα πιο εύκολα καλάθια της καριέρας του.

 

«Μαινόμενος» Ίνγκραμ έβαλε σε… πόστερ τον Κόλινς

Ο Μπράντον Ίνγκραμ δήλωσε βροντερό «παρών» στην αναμέτρηση των Νιου Ορλίνς Πέλικανς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, όντας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης των «πελεκάνων».

Πέραν των 27 πόντων, των 5 ριμπάουντ και των 5 ασίστ που κατέγραψε στη στατιστική του, διάνθισε το θεσπέσιο έργο του στο ματς με το απόλυτο highlight της αναμέτρησης: Με poster dunk μπροστά στον Ζακ Κόλινς των 2 μέτρων και 11 εκατοστών!

 

Ο… νόμος του Μέρφι

Η βουλή των παικτών των Νιου Ορλίνς Πέλικανς για νίκη επί των Σαν Αντόνιο Σπερς και εξάντληση των πιθανοτήτων τους για πρόκριση στα playoffs, ήταν έκδηλη.

Το… μάτι των παικτών της Νέας Ορλεάνης «γυάλιζε», με τους… βρυχηθμούς μετά από hustle plays να «ηλεκτρίζουν» την ατμόσφαιρα στο Smoothie King Center.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως και ο τελευταίος «τροχός της αμάξης» στο rotation των Πέλικανς έψαξε τη… στιγμή του. Στην περίπτωση του Τρέι Μέρφι, ήταν και άκρως φαντασμαγορική. Ο ρούκι φόργουορντ μπορεί να σημείωσε μόλις ένα καλάθι, αλλά αυτό άξιζε για… πέντε, ένεκα του υψηλού βαθμού δυσκολίας που είχε.

Έπειτα από ασίστ του Μπράντον Ίνγκραμ, ο Μέρφι πήγε επιθετικά πάνω στον Ζακ Κόλινς (ο οποίος ηττήθηκε κατά κράτος για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση) και με άψογο έλεγχο του σώματός του στον αέρα κατάφερε να αφήσει την μπάλα εντός καλαθιού. Σίγουρα ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα καλάθια της επαγγελματικής καριέρας του απόφοιτου από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News