ΝΒΑ: Ο Ίρβινγκ σκόραρε με ρυθμούς... Τζόρνταν στο σπίτι του Air - Επιστροφή στις νίκες για τους Γουόριορς

ΝΒΑ: Ο Ίρβινγκ σκόραρε με ρυθμούς… Τζόρνταν στο σπίτι του Air – Επιστροφή στις νίκες για τους Γουόριορς.

Φυσιολογικά κύλησε η βραδιά για τα φαβορί στο ΝΒΑ. Οι Γουόριορς έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών, ο Ίρβινγκ έβαλε 50 και ο Γκάρλαντ 41 πόντους στις νίκες των Νετς και των Καβς επί των Χόρνετς και των Πέισερς αντίστοιχα.

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ 121-132 

Έπρεπε να σημειώσει 50 πόντους ο Καϊρί Ίρβινγκ για σπάσει το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών των Νετς. Ο γκαρντ του Μπρούκλιν σούταρε με 75% από το τρίποντο (9/12) και έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με περισσότερα από πέντε παιχνίδια με +50 πόντους στο ενεργητικό του.

«Οι νεαροί παίκτες του πρωταθλήματος ας δουν αυτό το παιχνίδι για να μάθουν πώς σκοράρεις σε αυτό το επίπεδο» είπε ο συμπαίκτης του Ίρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ. 

Ταυτόχρονα, ο γεννημένος στην Αυστραλία γκαρντ των Νετς έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που πετυχαίνει σε δύο τουλάχιστον παιχνίδια περισσότερους από 50 πόντους σουτάροντας με ποσοστό 75% και άνω. Ο πρώτος που τα κατάφερε ήταν ο ιδιοκτήτης των Χόρνετες Air Μάικλ Τζόρνταν.

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ 124-127

Με ρεκόρ καριέρας – 41 πόντους – του Νταράιους Γκάρλαντ οι Καβς απέδρασαν από την Ιντιανάπολις. Ο 22χρονος γκαρντ πέτυχε και δύο καθοριστικές βολές με 14’’ να απομένουν στο ρολόι, για να ακολουθήσει ένα εξίσου σημαντικό κλέψιμο Ντιν Γουέιντ. 

«Πέσαμε θύματα ενός παίκτης που αποτύχαμε να μαρκάρουμε σε όλο το παιχνίδι» παραδέχτηκε o κόουτς των Πέισερς, Ρικ  Κάρλαϊλ.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ 99-102

Δύο βολές του Κάμερον Πέιν και ένα κόψιμο του Μάικαλ Μπρίτζες στον Φραντς Βάγκνερ στην προσπάθεια του Γερμανού να ισοφαρίσει, ήταν οι τελευταίες πράξεις της νίκης των περσινών φιναλίστ στη Φλόριντα.

Ο Λάντρι Σάμιτ ήταν «καυτός» για τους Σανς έξω από τη γραμμή με 6/10, ενώ ο Ντιάντρε Έιτον σημείωσε ένα «γεμάτο» νταμπλ-νταμπλ με 21 πόντους και 19 ριμπάουντ.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ 132-111

Με 42 πόντους να έρχονται στον αιφνιδιασμό, οι Γκρίζλις… ξεθέωσαν στον τρέξιμο τους Πέλικανς από το πρώτο δωδεκάλεπτο όταν το επιμέρους σκορ ήταν 44-34.

Με τη νίκη της, η ομάδα του Μέμφις σταθεροποιήθηκε στη δεύτερη θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στο ενεργητικό του και στο 11ο παιχνίδι που αγωνίστηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ενώ ο μέσος όρος του ανέρχεται στους 23,8 πόντους.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ 112-97

Μετά τις πέντε σερί ήττες και την ξεκούραση των βασικών στο Ντένβερ, ο Στιβ Κερ, επανέφερε τους splash brothers στην ενεργό δράση και οι Γουόριορς νίκησαν εύκολα τους ελλιπείς Κλίπερς, μολονότι οι δυο «βομβαρδιστές» τους είχαν συνδυαστικά 14/35 σουτ μέσω κι έξω από το τρίποντο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News