NBA: Ο βιρτουόζος Κάνιγκχαμ, ο μαινόμενος ΝτεΡόζαν και ο δαιμόνιος Γιανγκ

Η κανονική περίοδος του NBA έχει μπει στην τελική της ευθεία και οι Κέιντ Κάνινγκχαμ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Τρέι Γιανγκ μεριμνούν για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος μέχρι την έναρξη της postseason.

Η νεανική αλεγρία των Πίστονς υπερνίκησε το διάτρητο one man show των Σίξερς

Παίζουν χωρίς άγχος και σκοπιμότητες… Έχουν αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις (όπως στη νίκη στο Μιλγουόκι με 13 απουσίες!) πως αν τους υποτιμήσεις… κάηκες! Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν το μέλλον τους προμηνύεται λαμπρό, σίγουρα πάντως η πρώτη ύλη υπάρχει. Οι… σε αγωνιστική πτώση Σίξερς, παρά τα μυθικά όργια του Τζοέλ Εμπίντ των 37 πόντων και 15 ριμπάουντ, υποκλίθηκαν σ’ έναν εικοσάχρονο Τεξανό γκαρντ, ονόματι Κέιντ Κάνινγχκαμ, ο οποίος φρόντισε να αναδείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο τις καλύτερες πτυχές του ταλέντου του. Παράλληλα, χάλασε και τη ζαχαρένια στην παρέα των Εμπίντ και Χάρντεν, οι οποίοι είδαν το όνειρο της πρώτης θέσης στην Ανατολή να μετατρέπεται, εν τέλει, σε θερινής νυκτός.

 

Η ομορφιά της απλότητας

Μπορεί η φετινή πορεία των Χοκς να θυμίζει λίγο… roller coaster αλλά η περίπτωση του μικρού στο δέμας αλλά με τιτάνια προσωπικότητα Τρέι Γιανγκ είναι από μόνη της αρκετή για να μπουν τα «γεράκια» στην κουβέντα με τις πιο fun to watch ομάδες του NBA. Οι ομορφιές του δαιμόνιου γκαρντ κάποιες φορές αρκούν, κάποιες όχι, για το θετικό αποτέλεσμα, πάντως δεν αφήνουν κανέναν ουδέτερο φίλαθλο του μπάσκετ ανικανοποίητο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 30άρα απέναντι στους Καβαλίερς, οι οποίοι… ζαλίστηκαν από τα νέα «κόλπα» του ηγέτη των Χοκς. Σημειωτέον πως ο ίδιος έχει βαλθεί να τρελάνει τη στατιστική εσχάτως, μετρώντας πάνω από 30 πόντους και 10 ασίστ μέσο όρο στα τελευταία 10 ματς των Χοκς.

 

Ο ΝτεΡόζαν της ελπίδας και o… Air Williams

Πανθομολογουμένως, ο οργανισμός των Μπουλς είχε ανάγκη από μία ηγετική προσωπικότητα σαν του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Ο κόσμος της ομάδας γαλουχήθηκε με τον κορυφαίο παίκτη που πάτησε ποτέ τα παρκέ του μπάσκετ, τον Μάικλ Τζόρνταν, και, έστω και σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο, και μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια, η παρουσία ενός παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά παραπέμπει, τρόπον τινά, στις μέρες της αίγλης. Ο ΝτεΡόζαν έχει επιδείξει μία αξιοζήλευτη συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και με την 50άρα που κατέγραψε στο ματς-θρίλερ με τους Κλίπερς, στο Λος Άντζελες, έκανε για ακόμα μία φορά την κοινότητα του NBA να μείνει με ανοιχτό το στόμα. Το ίδιο, πάντως, έκανε και ο Πάτρικ Γουίλιαμς, ο οποίος κάρφωσε ανηλεώς στο πρόσωπο του Αϊζάια Χάρτενσταϊν και έκανε τη… δήλωσή του μετά την επάνοδό του από αποχή 65 αγώνων.

 

Ο Μίτσελ και η ζοφερή πραγματικότητα των Λέικερς

Τα είχαν χύμα, ήρθαν και τσουβαλάτα στους Λέικερς. Ήττα με κάτω τα χέρια από τους, υπό κατάρρευση στα τελευταία πέντε ματς, Τζαζ και μία φάση από τον Ντόνοβαν Μίτσελ, η οποία είναι χαρακτηριστική του καταποντισμού των 11ων, πλέον, στη Δύση, Λέικερς. Ο παίκτης-βαρόμετρο των «Μορμόνων» έκανε έναν υγιεινό περίπατο στον… αεροδιάδρομο της ρακέτας των Καλιφορνέζων, κάρφωσε εμφατικά με το ένα χέρι και έκανε έξαλλο κάθε φίλαθλο της πιο επιτυχημένης διαχρονικά ομάδας του NBA, μαζί με τους Σέλτικς. Μια φάση, η οποία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστο αστείο για τους Λέικερς, που απλά δείχνουν να μην μπορούν να συγκροτηθούν, χωρίς τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις να βάζουν τάξη (κι αυτό, στο μέτρο του εφικτού).

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News