NBA: Χοκς και Πέλικανς «πέταξαν» για τα playoffs!

Ατλάντα Χοκς και Νιου Ορλίνς Πέλικανς «τσέκαραν» τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα playoffs του NBA υπερακοντίζοντας τα εμπόδια των Κλίβελαντ Καβαλίερς και Λος Άντζελες Κλίπερς αντίστοιχα. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις πέντε κορυφαίες φάσεις από τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του play-in tournament.

 

Το… ρεσιτάλ του Τρέι Γιανγκ από το logo

Ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ξανά ο άνθρωπος που τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του! Αυτή τη φορά στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Χοκς στο Κλίβελαντ. Ο Τρέι Γιανγκ με 38 πόντους (32 στο δεύτερο ημίχρονο!) και εννιά ασίστ στη στατιστική του έδειξε τον δρόμο των playoffs στα «γεράκια» και απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι «φτιαγμένος» για τις δύσκολες καταστάσεις. Ήταν, βέβαια, μέχρι να… ζεστάνει τη μηχανή του, καθώς όταν πήρε «μπρος» το αποτέλεσμα ήταν ένα ακόμα φαντασμαγορικό… ρεσιτάλ τριπόντων από το logo. Ή, αλλιώς, η… ρουτίνα του!

 

Ο «χορός» του Ντάριους Γκάρλαντ

Πριν από το καθοριστικό ματς του play-in tournament της Ανατολικής Περιφέρειας μεταξύ Καβαλίερς και Χοκς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εξέφρασε δημοσίως την ανυπομονησία του για το ματσάρισμα Τρέι Γιανγκ και Ντάριους Γκάρλαντ. Θα λέγαμε πως οι δύο ηγέτες των «ιπποτών» και των «γερακιών» έβγαλαν τον «βασιλιά»… ασπροπρόσωπο! Ο Γκάρλαντ μπορεί να μην είχε την ίδια επιρροή στο ματς με τον Γιανγκ, όντας άστοχος (9/27 σουτ με 21 πόντους), αλλά η προσπάθειά του ήταν σημαντική. Κι εκφράστηκε ποικιλοτρόπως… Ακόμα και με… χορό, ο οποίος «τρέλανε» τους θαμώνες στο Rocket Mortgage FieldHouse!

 

Λάουρι Μάρκανεν και Έβαν Μόμπλεϊ διέταξαν την… επέλαση των «ιπποτών»

Οι Καβς έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κάμψουν την αντίσταση των Χοκς, αλλά ο επιθετικός οίστρος του unguardable Τρέι Γιανγκ έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μισό, πάντως, όλα κυλούσαν ομαλά για την ομάδα από το Κλίβελαντ, η οποία είχε το ψυχολογικό αβαντάζ. Πως όχι, άλλωστε, με φάσεις που δημιουργούν μομέντουμ όπως αυτή που ξεκίνησε με εντυπωσιακό μπλοκ του Λάουρι Μάρκανεν στον ΝτιΆντρε Χάντερ και ολοκληρώθηκε με βροντερό alley-oop κάρφωμα του Έβαν Μόμπλεϊ στον αιφνιδιασμό (από ασίστ του Κάρις ΛεΒέρτ), οτιδήποτε άλλο θα προκαλούσε εντύπωση… Ο Μόμπλεϊ δεν έμεινε μονάχα εκεί, αφού φρόντισε και στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει το… κομμάτι του, με τρομακτικό μπλοκ και… θύμα ξανά τον ΝτιΆντρε Χάντερ!

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

Η ώθηση του Μπράντον Ίνγκραμ στους «πελεκάνους»

Ο Μπράντον Ίνγκραμ το πήρε… προσωπικά απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς και κατεύθυνε μαεστρικά τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς στα playoffs της Δυτικής Περιφέρειας. Ο ηγέτης των «πελεκάνων» είχε 30 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με την επίδρασή του στη νίκη της ομάδας του να μην αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς. Αυτοπεποίθηση, πραότητα, ορμητικότητα χαρακτήρισαν το παιχνίδι του 24χρονου φόργουορντ από τη Βόρεια Καρολίνα, στοιχεία τα οποία τον έχουν καταστήσει ηγέτη της ομάδας της Νέας Ορλεάνης. Όταν, μάλιστα, όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν σε μία προσωπική ενέργεια, που εν προκειμένω κατέληξε σε fadeaway jumper, το αποτέλεσμα ήταν απλά απολαυστικό!

 

Η «σφραγίδα» δια χειρός Γιόνας Βαλαντσιούνας

Μοιάζει σχεδόν απίστευτο: Από το 1-12 ρεκόρ με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν στα playoffs του NBA! Οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς διέσχισαν τον μακρύ και δύσβατο δρόμο και δικαίως το πανηγύρισαν -εν εξάλλω καταστάσει- μετά τη νίκη τους επί των Λος Άντζελες Κλίπερς. Η «σφραγίδα» στην πρόκριση των «πελεκάνων» στην postseason μπήκε στα 12.6” προτού εκπνεύσει ο χρόνος της αναμέτρησης με κάρφωμα του Γιόνας Βαλαντσιούνας μετά από υποδειγματική ασίστ του Μπράντον Ίνγκραμ. Το… κερασάκι στην τούρτα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News