NBA: Η υπογραφή του Μπούκερ στον όλεθρο των Λέικερς και ο απαστράπτων Έρβινγκ

Οι δώδεκα αναμετρήσεις του NBA τα ξημερώματα της Τετάρτης (06/04) μας έκαναν σοφότερους, καθώς ξεδιάλυναν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο αναφορικά με τις θέσεις στα playoffs και στο play-in. Εκτός από πλούσιο σε αγώνες, το πρόγραμμα της βραδιάς ήταν πλούσιο και σε θέαμα, με τους αστέρες του «μαγικού κόσμου» να δίνουν έντονο χρώμα στις τελευταίες στροφές της κανονικής περιόδου.

 

Τζοέλ Εμπίντ… at the buzzer

Η βραδιά πήγε περίφημα για τον Τζοέλ Εμπίντ… Καλύτερα δεν θα μπορούσε να πάει, πιθανότατα. Η ομάδα του, Φιλαντέλφια Σίξερς, νίκησε εκτός έδρας τους Ιντιάνα Πέισερς και έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της 2ης θέσης στην Ανατολική Περιφέρεια.

Ο ίδιος «έσπασε» όλα τα κοντέρ με 45 πόντους και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στα… ρηχά στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Σικάγο Μπουλς… Αποκορύφωμα;

Ένα ασύλληπτο buzzer-beater τρίποντο από τα 9 και… βάλε μέτρα, το οποίο θα έχει σίγουρα να θυμάται από το ματς με τους «Ινδιάνους».

 

Τρέι Γιανγκ από το… logo

Άλλη μία μέρα στη δουλειά για τον Τρέι Γιανγκ, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να αποτρέψει την εκτός έδρας ήττα των Ατλάντα Χοκς από τους Τορόντο Ράπτορς (παρότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του με 26 πόντους και 15 ασίστ), αλλά έκλεψε για ακόμα μία βραδιά την παράσταση…

Πως; Με τρίποντο… σπεσιαλιτέ από το logo, λίγο πιο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου!

 

Η προσποίηση-ποίημα του Μαξ Στρους και η «απάντηση» του Μπολ

Οι Μαϊάμι Χιτ πέρασαν σαν… σίφουνες το εμπόδιο των Σάρλοτ Χόρνετς χάρη σε «τρίποντη ραψωδία» και πλέον βρίσκονται μία ανάσα από τη μαθηματική κατάληψη της πρώτης θέσης στην Ανατολική Περιφέρεια.

Σε μία από τις συνολικά 23 εύστοχες εκτελέσεις (σε 42 προσπάθειες) των Χιτ από την περίμετρο, ο Μαξ Στρους έκανε… σκόνη τον ΛαΜέλο Μπολ, καθώς τον σώριασε στο παρκέ με μία απλή προσποίηση!

Ο Μπολ, πάντως, επιχείρησε να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μία κίνηση βγαλμένη από… επιστημονική φαντασία, στη συνέχεια.

 

Η απογείωση του Τζέιλεν Γκριν

Οι Χιούστον Ρόκετς το πάλεψαν όσο μπορούσαν στην έδρα των Μπρούκλιν Νετς, ωστόσο υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Νεοϋορκέζων.

Στο ευχάριστο στο μάτι του ουδέτερου θεατή ματς του Barclays Center, ο Τζέιλεν Γκριν είχε μία υπέροχη… πτήση προς το καλάθι των Νετς, η οποία ξεχώρισε όσο καμία άλλη.

 

Πετάει ο… Πρέσιους Ατσιούα; Πετάει!

Οι Τορόντο Ράπτορς έκλεισαν και μαθηματικά θέση στα playoffs του NBA και είπαν να το… γιορτάσουν με θέαμα πραγματικά υψηλού επιπέδου κόντρα στους Ατλάντα Χοκς.

Κυρίως, ο Πρέσιους Ατσιούα, ο οποίος μπορεί να έμεινε χαμηλά σε παραγωγικότητα, προσέφερε όμως απλόχερα το καλύτερο highlight της αναμέτρησης, αποζημιώνοντας και με το παραπάνω τους παρευρισκόμενους στην Scotiabank Arena.

 

Απλά… Καϊρί Έρβινγκ!

Πολλές φορές τα λόγια χάνουν την αξία τους μπροστά στο απαράμιλλο ταλέντο του Καϊρί Έρβινγκ…

Στην αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς με τους Χιούστον Ρόκετς, ο «Uncle Drew» αποφάσισε να μας θυμίσει για το τι είναι ικανός να κάνει, στέλνοντας όχι ένα, αλλά δύο ηχηρά μηνύματα ενόψει του Play-in tournament.

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

Το αριστούργημα του Τζόρνταν Κλάρκσον!

Οι Γιούτα Τζαζ απέφυγαν πιθανές… περιπέτειες και «τσέκαραν» εισιτήριο για τα playoffs, επικρατώντας των Μέμφις Γκρίζλις στο Σολτ Λέικ Σίτι έπειτα από παράταση.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη των «Μορμόνων», όπως και την πλέον «μαγική» στιγμή της αναμέτρησης.

Με μία έμπνευση που σπάνια συναντάται ακόμα και σ’ αυτό το επίπεδο, άλλαξε χέρι στον αέρα και άφησε γλυκά την μπάλα στο καλάθι των «αρκούδων». Ένα αληθινό μπασκετικό αριστούργημα!

 

Το alley-oop κάρφωμα του Μπούκερ στην καταδίκη των Λέικερς

Τετέλεσται! Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκλείστηκαν και μαθηματικά από το play-in tournament και θα κάνουν διακοπές από τον Απρίλιο!

Η «υπογραφή» της καταδίκης των Καλιφορνέζων μπήκε από τους πρωτοπόρους του NBA, Φίνιξ Σανς, οι οποίοι έφτασαν τις 63 νίκες στην κανονική περίοδο και έθεσαν νέο ρεκόρ νικών σε μία σεζόν στην ιστορία τους.

Ο απόλυτος όλεθρος για την ομάδα του – απόντα στο εν λόγω ματς – ΛεΜπρόν Τζέιμς περιλάμβανε και μία φάση χαρακτηριστική της κατάντιας των «λιμνάνθρωπων»: Ο Ντέβιν Μπούκερ κάρφωσε έπειτα από πάσα λόμπα του Τζέι Κράουντερ στον αιφνιδιασμό και η άμυνα των Λέικερς ήταν -σε ματς do or die- απούσα…

Τα λόγια περιττά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News