NBA: Η τελευταία εικόνα των Λέικερς και οι σταθερές αξίες Έρβινγκ και Τέιτουμ

Η κανονική περίοδος του NBA ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με δεκαπέντε αναμετρήσεις και εκπληκτικό θέαμα. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες φάσεις από τον τερματισμό του μαραθωνίου της κανονικής περιόδου.

 

Ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον διέλυσε τον Βέρνον Κάρεϊ Τζούνιορ!

Από τα καρφώματα που προκαλούν τρόμο και καταστρέφουν… καριέρες! Ο απηνής Πι Τζέι Ουάσινγκτον των Σάρλοτ Χόρνετς «πέταξε» πάνω από τον Βέρνον Κάρεϊ Τζούνιορ των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς και τον έβαλε στο… καλάθι μ’ ένα αυτοκρατορικό poster dunk, κερδίζοντας και φάουλ!

 

No mercy από τον Μάιλς Μπρίτζες μπροστά στον Ντάνιελ Γκάφορντ

Δεν είχαν τελειωμό οι «πτήσεις τρόμου» στην αναμέτρηση των Σάρλοτ Χόρνετς με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Μετά τον «δυναμίτη» του Πι Τζέι Ουάσινγκτον, ήταν η σειρά του παράτολμου Μάιλς Μπρίτζες να κάνει μία από τις βόλτες από αυτές στις οποίες αρέσκεται προς την αντίπαλη ρακέτα και με αυτοπεποίθηση να βάλει σε πόστερ τον Ντάνιελ Γκάφορντ. 2/2 οι Χόρνετς!

 

Ρέιτζον Ρόντο, ο «σερβιτόρος»

Εντάξει, δεν τίθεται αμφιβολία πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων πασέρ την τελευταία δεκαπενταετία στο NBA, αλλά ο Ρέιτζον Ρόντο των Κλίβελαντ Καβαλίερς φρόντισε στην αναμέτρηση με τους Μιλγουόκι Μπακς να το υπενθυμίσει σε όσους μπορεί να το έχουν ξεχάσει. Πως; Με μία ασύλληπτη πάσα ολόκληρου γηπέδου στον Άιζακ Οκόρο σαν… σερβιτόρος! Δείτε τη φάση και θα καταλάβετε!

 

Ο ιδανικός επίλογος στην ρούκι σεζόν του Τζέιλεν Γκριν

Το μέλλον του στο χώρο του μπάσκετ προαλείφεται λαμπρό. Ο Τζέιλεν Γκριν έκλεισε την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας στην αναμέτρηση των Χιούστον Ρόκετς με τους Ατλάντα Χοκς μ’ ένα εξωπραγματικό ανάποδο alley-oop κάρφωμα έπειτα από ασίστ τους Τζος Κρίστοφερ. Eπίσης, είχε και 41 πόντους… «Ψιλοπράγματα» ο νέος!

 

Καϊρί Έρβινγκ σαν το παλιό καλό κρασί

Ένας πραγματικός σούπερ σταρ, ένας αρτίστας των παρκέ, που είτε τον… αγαπάς είτε τον… μισείς δεν μπορείς παρά να του βγάλεις το καπέλο για το απαράμιλλο ταλέντο του. Ο Καϊρί Έρβινγκ είναι στα καλύτερά του και δείχνει πεινασμένος για διάκριση. Το έδειξε και με το παραπάνω στην αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς με τους Ιντιάνα Πέισερς, όπου για μία ακόμα φορά «χόρεψε» τους αντιπάλους του και επιδαψίλευσε το φιλοθεάμον κοινό του Barclays Center με highlights α λα «Uncle Drew».

 

Μορίτζ Βάγκνερ με… θράσος

Οι Ορλάντο Μάτζικ έκλεισαν την απογοητευτική για εκείνους σεζόν (22-60 ρεκόρ) με μία νίκη γοήτρου επί των πρωτοπόρων της Ανατολικής Περιφέρειας, Μαϊάμι Χιτ. Εντάξει, δεν κέρδισαν τους βασικούς, τα «δευτερότριτα» των Χιτ κέρδισαν, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Το θέαμα σ’ ένα τόσο ελεύθερο ματς δεν θα μπορούσε να εκλείψει πάντως. Ο Μορίτζ Βάγκνερ μερίμνησε γι’ αυτό μ’ ένα εξόχως εντυπωσιακό κάρφωμα μπροστά στον Ομέρ Γιουρτσεβέν έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και εφόρμηση στη ρακέτα των Χιτ από την baseline.

 

Μπαμ, Μπουμ, Τέιτουμ!

Ο Τζέισον Τέιτουμ ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη ώρα του «πολέμου», τα playoffs, όπου ευελπιστεί να διακριθεί με τους Μπόστον Σέλτικς. Κρίνοντας από την τελευταία αναμέτρηση των «Κελτών» στην κανονική περίοδο απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις, ο ενθουσιασμός του Τέιτουμ για την πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν είναι έκδηλος. Ο σταρ των Βοστώνης χάρηκε με την… ψυχή του το ματς κόντρα στις «αρκούδες», ήταν αλέγρος και άκρως αποδοτικός. Ως φυσικό επακόλουθο, είχε και το κορυφαίο highlight του αγώνα, σκοράροντας και κερδίζοντας φάουλ από τον Σάντι Αλντάμα σε σουτ τριών πόντων από τις 45 μοίρες.

 

Showtime από τους Πέλικανς

Οι Πέλικανς μπορεί να μην κατάφεραν να κλείσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο (ήττα στη Νέα Ορλεάνη από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) ωστόσο ο νους τους «τρέχει» ήδη στο play-in tournament και την εντός έδρας αναμέτρηση με τους Σαν Αντόνιο Σπερς την προσεχή Πέμπτη (14/04, 04:30). Με το ματς, λοιπόν, με τους «πολεμιστές» να έχει πιο πολύ τυπικό χαρακτήρα, οι «πελεκάνοι» προσπάθησαν τουλάχιστον να φανούν συνεπείς στο κοινό τους όσον αφορά το θέαμα και ομολογουμένως τα κατάφεραν, όπως θα διαπιστώσετε στο παρακάτω βίντεο!

 

Όταν η φαντασία του Φακούντο Καμπάτσο… οργιάζει

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, τον μάθαμε για τα καλά στα ευρωπαϊκά παρκέ από τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φακούντο Καμπάτσο είναι ένας ελίτ πασέρ ακόμα και για το επίπεδο του NBA και συχνά-πυκνά το αποδεικνύει εμφατικά. Το ίδιο έπραξε και στον αγώνα των Ντένβερ Νάγκετς με τους Λος Άντζελες Λέικερς με μία εκπληκτική πάσα κάτω από τα πόδια του Όστιν Ριβς, την οποία μετουσίωσε σ’ ένα εύκολο κάρφωμα ο ΤζεΜάιχελ Γκριν.

 

Ένα όμορφο φινάλε σε μία εφιαλτική σεζόν

Τέλος κι επισήμως. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/04) οι Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκονται σε… διακοπές. Η πορεία της μεγαλύτερης απογοήτευσης στα χρονικά του NBA ολοκληρώθηκε στην Ball Arena του Ντένβερ με μία νίκη γοήτρου στην παράταση επί των Νάγκετς. Μία νίκη, την οποία, πάντως, ήθελαν πολύ οι Λέικερς, οι οποίοι χρειάστηκε αρχικά ν’ ανατρέψουν διαφορά 17 πόντων στο σκορ στο τέταρτο δωδεκάλεπτο για να στείλουν το ματς στην παράταση και τελικά να επικρατήσουν. Οι παίκτες που φρόντισαν να εξωραΐσουν την τελευταία εικόνα των Λέικερς στο καταστροφικό 2021-22 ήταν ο Όστιν Ριβς, ο οποίος οδήγησε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με πέντε προσωπικούς πόντους στο ακροτελεύτιο λεπτό της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης και ο Μακ ΜακΚλάνγκ, ο οποίος σημείωσε το τελευταίο καλάθι της σεζόν με υπέροχο ανάποδο κάρφωμα. Η τελευταία εικόνα που λέγαμε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News