NBA Finals: Ο μυθικός Κάρι «εκτέλεσε» τους Σέλτικς και το αβαντάζ έδρας πέρασε ξανά στους Γουόριορς!

Ο Στεφ Κάρι προσέθεσε μία ακόμα «ραψωδία» στην λαμπρή καριέρα του και οι Γουόριορς «άλωσαν» τη Βοστώνη επικρατώντας με 107-97 των Σέλτικς για το 2-2 και την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στη σειρά των τελικών του NBA.

Με καρδιά χιλίων λεόντων και έναν «εξωγήινο» Στεφ Κάρι, οι τελευταίοι «αυτοκράτορες» του NBA υπέταξαν τους πολυνίκεις Σέλτικς μέσα στη Βοστώνη και έδειξαν πως είναι «εδώ», ακμαιότατοι και πανέτοιμοι να επιστρέψουν στο θρόνο του πρωταθλητή κόσμου για έβδομη φορά στην ιστορία τους!

Ο μυθικός Κάρι ολοκλήρωσε το game 4 με 43 πόντους (7/14 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη δεύτερη νίκη της ομάδας του και στην ανάκτηση του αβαντάζ της έδρας στη σειρά των τελικών του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. Κλέι Τόμσον (18 πόντοι με 4/10 τρίποντα) και Άντριου Γουίγκινς (17 πόντοι και 16 ριμπάουντ) στάθηκαν άξιοι συμπαραστάτες στον Κάρι, με τους Γουόριορς να πραγματοποιούν μία μεστή ομαδική εμφάνιση ιδίως αμυντικά.

Από τους Σέλτικς, οι οποίοι γνωρίζουν πως δαπάνησαν μία τεράστια ευκαιρία για να μπουν σε θέση ισχύος στη σειρά των τελικών, ξεχώρισαν οι Τζέισον Τέιτουμ (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ), Τζέιλεν Μπράουν (21 πόντοι), Μάρκους Σμαρτ (18 πόντοι) και Ντέρικ Γουάιτ (16 πόντοι).

Η σειρά επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο τα ξημερώματα της προσεχούς Τρίτης (14/06, 04:00), με τις δύο διεκδικήτριες ομάδες να ψάχνουν το τρίτο από τα συνολικά τέσσερα βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση της κορυφής του NBA.

 

Αμφίρροπο πρώτο μισό, πιο αποτελεσματικοί οι Σέλτικς

Ο Κερ δοκίμασε ν΄ αλλάξει τα δεδομένα των τριών προηγούμενων τελικών και επιστράτευσε small ball με Κάρι, Τόμσον, Γουίγκινς, Πόρτερ Τζούνιορ και Γκριν αφήνοντας εκτός βασικού σχήματος τον Λούνι. Το ευέλικτο σχήμα του προπονητή των Γουόριορς δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, με τα σουτ των φιλοξενούμενων να είναι άστοχα, τον Τέιτουμ να ξεκινάει «καυτός» με 2/2 τρίποντα και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς να δεσπόζει εντός του ζωγραφιστού για το 12-6 των Σέλτικς στο 5’. Η είσοδος του Λούνι έδωσε μεγαλύτερη ισορροπία στους «πολεμιστές», οι οποίοι ισοφάρισαν αίφνης σε 12-12 με δύο συναπτές τρίποντες «βόμβες» από Τόμσον και Γουίγκινς. Οι Σέλτικς βγήκαν εκτός ρυθμού στην επίθεση, ενώ στην άμυνα «χτυπήθηκαν» στην προσωπική φάση από Κάρι και Γουίγκινς, με τους δύο αστέρες των Γουόριορς να υπογράφουν 2-11 επί μέρους σκορ και να διαμορφώνουν το προβάδισμα της ομάδας τους με 18-23. Το πρώτο δωδεκάλεπτο έκλεισε με τους Σέλτικς να «τρέχουν» ένα 10-4 επί μέρους σκορ στα τελευταία 79” της περιόδου παίρνοντας εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης (28-27).

Οι δύο μονομάχοι μπήκαν νευρικά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο μένοντας χωρίς πόντο στα πρώτα δύο λεπτά αυτού. Οι Γουόριορς βγήκαν πρώτοι από το επιθετικό αδιέξοδο και σημείωσαν έξι πόντους στη σειρά χάρις σε δύο τρίποντα από τον Πουλ, προκαλώντας νέα αλλαγή στην κατοχή του προβαδίσματος (28-33). Η απάντηση των Σέλτικς εκφράστηκε με δύο απανωτά τρίποντα και ένα «υπόγειο» λέι-από τον Μπράουν, με τα οποία γράφτηκε το 39-39 του 18ου λεπτού. Αμφότερες οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε κακό μπάσκετ στα επόμενα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου, υποπίπτοντας σε διαδοχικά λάθη, αλλά μέσα σε διάστημα μικρότερο του 1,5 λεπτού οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν 10-0 σερί και παρέλαβαν ξανά τη σκυτάλη στο προβάδισμα (49-42). Εν τέλει, οι οικοδεσπότες υπερασπίστηκαν αυτό το ισχνό αβαντάζ στο σκορ και πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια έχοντας διαφορά πέντε πόντων από τους αντιπάλους τους (54-49).

 

Ασύλληπτος Κάρι… εκτέλεσε εν ψυχρώ τους Σέλτικς!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σμαρτ να μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση και τον Κάρι να συνεχίζει την… ραψωδία του. Το μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου παρέμεινε αναλλοίωτο για κάποια λεπτά, με τους γηπεδούχους να συντηρούν μικρές… κυλιόμενες διαφορές της τάξεως των 3-7 πόντων και τους φιλοξενούμενους να είναι πλήρως εξαρτώμενοι από τα περιφερειακά σουτ. Με δύο απίστευτες «βόμβες» τριών πόντων του Κάρι, οι «πολεμιστές» απέκτησαν πνοή και η διαφορά των γηπεδούχων εξανεμίστηκε (73-73). Οι Γουόριορς είχαν ανακτήσει το μομέντουμ και με τον Κάρι να σημειώνει ένα ακόμα καθοριστικό τρίποντο, φτάνοντας τους 14 πόντους στο δεύτερο μισό, έκλεισαν το τρίτο δωδεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου (78-79).

Σέλτικς και Γουόριορς μπήκαν «κολασμένα» στο τέταρτο δωδεκάλεπτο ανταλλάζοντας… πυρά από τη μεγάλη άρκτο με Γουάιτ, Τέιτουμ και Τόμσον για το 84-84. Ο Κάρι επέστρεψε έπειτα από μία μικρή δόση ξεκούρασης στον πάγκο, αλλά τη διαφορά έκανε ο Μπράουν, ο οποίος με έξι πόντους στη σειρά μετά από λάθη των Γουόριορς έδωσε το προβάδισμα στους «Κέλτες» με +4 (90-86).

Ο Γουίγκινς κράτησε όρθιους επιθετικά τους Γουόριορς, όμως ένα τρίποντο του Σμαρτ στη λήξη της επίθεσης έδωσε στους Σέλτικς και πάλι το προβάδισμα με τέσσερις πόντους διαφοράς (94-90). Η απάντηση των «πολεμιστών» ήταν εμφατική, πειστική και… αποστομωτική. «Οικοδομώντας» 0-7 σερί μέσα σε 94″, οι εξάκις πρωταθλητές προσπέρασαν με 94-97 και τοποθετήθηκαν σε θέση οδηγού για τα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Σμαρτ (δις) και ο Χόρφορντ έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 97-97 και η… νέμεση των Σέλτικς ήρθε, φυσικά, από τον Κάρι, με τρίποντο για το 94-100 στο 1’42” πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Χόρφορντ μείωσε αμέσως με corner three σε 97-100, ωστόσο οι οικοδεσπότες έχασαν το πιο κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ του ματς και ο Λούνι εκμηδένισε και τις τελευταίες ελπίδες της ομάδας του Ουντόκα κάνοντας το 97-102 με 1’04” στο ρολόι. Στο ακροτελεύτιο λεπτό δεν άλλαξε κάτι και οι σοβαροί και αποφασισμένοι «πολεμιστές» έφτασαν πανάξια στη νίκη, η οποία τους έδωσε εκ νέου το αβαντάζ της έδρας στους NBA finals.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News